Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 867
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 2 235
  • София
Е, и какво, използваме децата за заплаха, че да не ни изневеряват, не се ли усещате колко е абсурдно.
Моят принцип е да мисля кое е  най-доброто за детето, а не как да го използвам, че да плаша баща му.
Някой за тия деца мисли ли, или е важно само на изневерителя да му прецакаме рахата?
Дреме ми за неговия рахат, ако ше на розови облаци да се рее. За мен е важно детето ми да е с обгрижващ и любящ родител, а не да играе ролята на наказание.
Чак ми е гадно да чета как ги подмятате тия въображаеми деца.

# 2 236
Защото децата са трета страна в отношенията на родителите си, и не трябва да са средство за отмъщение.

# 2 237
  • София
Е, и какво, използваме децата за заплаха, че да не ни изневеряват, не се ли усещате колко е абсурдно.
Моят принцип е да мисля кое е  най-доброто за детето, а не как да го използвам, че да плаша баща му.
Някой за тия деца мисли ли, или е важно само на изневерителя да му прецакаме рахата?
Дреме ми за неговия рахат, ако ше на розови облаци да се рее. За мен е важно детето ми да е с обгрижващ и любящ родител, а не да играе ролята на наказание.
Чак ми е гадно да чета как ги подмятате тия въображаеми деца.

Защо реши, че това е използване на децата за заплаха?

Не е ли по- скоро признаване на истината, че ако искаш да им запазиш стандарта на живот, няма да освободиш баща им от ангажиментите по отглеждането им?
За мен е гадно да декларираш, че ще ядеш камъни, но няма да оставиш детето в по- добри условия само и само да е до теб.
Това се нарича просто егоизъм, а не възвишена майчина любов и саможертва.

И още по- гадното е, след като е драпала неистово да остане при нея, да почне да реве по форумите как бащата не искал да участва наполовина в грижите, а закона го бил толерирал...

# 2 238
Споделеното родителство е много хубава практика в други държави, но тук измениха СК с едно Тълкувателно решение, и се допуска само по общо съгласие. Защо ли ?
Ами я си представете - половина при мама, половина при тати, без издръжка. И ако тати не ги вземе децата, кой ще влачи нещата. Че и без издръжка. Майката никога няма да ги изостави или забрави. Айде , че казах никога. В голям процент от случаите. Докато пораснем до тази идея, че родителските права са не само права, но и задължения, кой знае колко време ще измине.

Ако един баща е отговорен, няма да хойка. Вярно, че има лоши съпрузи, но добри родители, но ми се струва, че при така описаните типажи в темата, това не важи. Че  и да се стреснат чак.

# 2 239
  • София
Не знам за кой говориш, абсурт, на никое мое дете стандарта му не е паднал.
А за това, дето се реве, че бащата не поема половината грижи - ами за реване си е, то какво общо има? Искаме половината грижи, не искаме всички.

# 2 240
  • София
Не знам за кой говориш, абсурт, на никое мое дете стандарта му не е паднал.
А за това, дето се реве, че бащата не поема половината грижи - ами за реване си е, то какво общо има? Искаме половината грижи, не искаме всички.

Не им е паднал стандарта, защото си се обзавела с втори мъж и второто е от него, ако не се лъжа......
Но, ако останеш сама да отглеждаш 2 деца, ще им падне стандарта, като стой та гледай.
И не, законът не може да толерира жената, а е еднакъв за всички.
Щом е поискала да присъди на нея децата, си поема грижата, а издръжката е за подпомагане и да, мижава е на фона на нуждите.
Но, нали сама е взела това решение.

# 2 241

Против идеята съм да се оставят децата за отглеждане при бащата, като вид възмездие, че е изневерил.
Както само си приказва Франсоаз, тъй като нейният мъж посмъртно не би ѝ изневерил. Simple Smile

Всъщност, защо това "възмездие" да не ги застигне? newsm78
То е лесно да изневерят и да отлетят волни като птички, сигурни, че жената ще опъне каиша по отглеждането, подчинена на емоциите си.
Ако са известени, че няма да стане както го мислят, ами ще се обзаведат с титлата "основен и ежедневен родител", ще включват в действие доста по- често горната глава.....

Невероятна стратегия. Да използваш децата, да държиш другия. Долна тактика.
Ако един баща е отговорен, може и да хойка. Баща, не мъж.

# 2 242
  • София
Абсурт Joy Моля ти се. И с три мога да остана сама и на никой да не му падне стандарта.Вторият ми съпруг се появи две години по-късно, уверявам те, че никой не е ял камъни за това време. Забавно е как се опитваш да изкараш, че ако нямам мъж ще мизерствам де.

# 2 243
Бианка с 3 деца се справи, та ние с едно ще мизерстваме. Crazy
То затова жените трябва да са самостоятелни и да си имат собствени финанси. Не да чакат на някой - мъж/родители.
Една жена, ако не може да гледа деца сама, хич да не ги ражда.

# 2 244
Абсурт още се ядосва, че е останала с майка си навремето. Но все пак всички ситуации са различни.

Много жени имат и подкрепа от роднини, а това е практически безценно.

От моята гледна точка например с едно дете си почти като да си си само ти, и това доста улеснява нещата. Едно дете не изисква чак такива финанси и грижите са му доста по-лесни за планиране и изпълнение. Пак е ежедневна грижа! Но е различно с две и повече, да.

# 2 245
  • София

Невероятна стратегия. Да използваш децата, да държиш другия. Долна тактика.
Ако един баща е отговорен, може и да хойка. Баща, не мъж.

Кой е казал, че искам да го задържа?
Може аз да съм решила да гоня пеперуди. Mr. Green
Защо да е задължително и в двата случая той да е волната птичка? newsm78
За да не ме определи общественото мнение като безотговорна майка?

ПП. И не, не съм ядосана че съм останала при майка ми- тя направи най- доброто за нас със сестра ми, но с цената на това, да се превърне в комбинация от фелдфебел и Илзе Кох.

# 2 246
Като му набуташ децата? А иначе какво ти пречи? Жените се изживяват като заложници на майчинството и брака, е там е проблемът, непреодолим.

# 2 247
  • София
Като му набуташ децата? А иначе какво ти пречи? Жените се изживяват като заложници на майчинството и брака, е там е проблемът, непреодолим.

Да му ги набутам? #Crazy
Това пък откъде?
Нали ти в горния пост писа, че има лоши съпрузи, но добри бащи!?
Защо един добър баща да не може да поеме грижата през седмицата, а майката да е през почивните дни?
Защото така е прието от стринките пред блока?

# 2 248
Защото повечето разведени жени държат на споразумението. На законовата рамка, а не на отношенията. Аз  - не, и ти отговарям, че може.

# 2 249
  • София
Чета ви и се заливам от смях. Ние, майките, толкова държим ние да си гледаме децата, защото това е начинът да се намали вредата върху децата (децата копират поведение). Правила съм грешката да позволя прекалено чести виждания и съм видяла резултата. Че и още го гледам...

Общи условия

Активация на акаунт