Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 114 055
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 270
Щом каруцата иска да те изхвърли, ще ходиш пеш и няма да се оплакваш.

# 271
  • София
В момента сестра ми се развежда, на 49, и двамата ѝ сина са на страната на баща си, който ги манипулира, защото цели да я изкара виновна и да вземе той апартамента, за който никакъв принос. Затова е гнусно да се замесват децата в такива моменти, особено, когато са вече големи.
Много съм огорчена и отвратена, да...
Синовете пълнолетни ли са?
Тази тема ми е присърце, защото имах подобни спорове преди години и оттогава си имам едно наум.

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 16:48 от Cuckoo

# 272
Това с каруците и маймунките дето гледат първо да намерят втори клон,за да пуснат първия,винаги ми е било много нелогично,необяснимо и отвратително.
Доста хора обаче го практикуват.

# 273
  • София
себичният ген ( Selfish Gene ) е виновен, цяла теория има за това
Няма чувства,  мислене, нито възвишени помисли или морал
гледаш да запазиш и продължиш потомство и да оцелееш.. просто нямаш друга функция на този свят защото тук си временно по начало... никой не е успял да се опълчи на това .... еле да го промени
Нищо ново от маймуните до днес... даже не осъзнаваме колко не ги контролираме тези неща...
Иначе можем да философстваме тук до безкрай кое е редно и кое не...

# 274
Освен нагон, имаме и морал.

# 275
  • София
Крайтън имаше една книга по въпроса, едва ли можеше не да се измъкнеш от наказателна отговорност и съд, ако се докаже, че имаш ген за рисково поведение. Но все пак това е само литература.

# 276
  • София
Крайтън имаше една книга по въпроса, едва ли можеше не да се измъкнеш от наказателна отговорност и съд, ако се докаже, че имаш ген за рисково поведение. Но все пак това е само литература.

Клинтън Ричард Докинс или по известен като Ричард Доукинс Grinning
Беше в Бг преди 2 години, забележителна лекция изнесе.... може да е само теория... интересна обаче и много неща обяснява...

# 277
Изтървах много коментари и няма да се връщам на всички. Едно нещо разбрах, съдейки по това как беше разбран и коментиран примера, който дадох - отстрани нещата изглеждат много, ама много различно. Явно е безсмислено да се дават съвети за каквото и да било, след като човек не е наясно със ситуацията и хората, замесени в нея. Един може да е с его до небесата и не може да прости никаква грешка, други сме по-склонни на компромиси. Знаем ли какви са хората, които обсъждаме? Знаем ли причините за проблема? Нищо не знаем, ама си приказваме.

Ами да кажа тогава, аз ако съм на мястото на мъжа в случая, щях да кажа "Ок, оставаш, ама аз сега имам карт бланш да си вея байряка 2 години, а ти се спираш. Ок ли си с това?" Абсолютно сериозна съм, бих го направила това. Изглежда ми справедливо и напълно би удовлетворило, какво беше, нараненото ми достойнство. Най-хубавото е, че ако планът влезе в действие, най-вероятно жената сама ще се откаже да спира развода. А пък ако не се откаже, това ще е не жена, а чудо. Значи наистина много държи на този мъж и си заслужава да се спасява брака.

# 278
Аз пък няма да тръгна да си вея байрака с някой просто, за да си томъстя,...то това да не е сделка на пазара,....ще обирам мръсотиите на сульо и пульо да си върна достойноството, как ли пък не! ooooh!

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 18:50 от mimi.7299

# 279
  • София
Клинтън Ричард Докинс или по известен като Ричард Доукинс Grinning
Беше в Бг преди 2 години, забележителна лекция изнесе.... може да е само теория... интересна обаче и много неща обяснява...
Имах предвид книгата "Ген" https://chitanka.info/book/1704-gen Ще потърся за този Докинс.

# 280
Това с веенето на байряка се казва модерни отворени френски бракове..
Тези дни имаше някаква публикация за някакво семейство австралийци.
В началото жената ревнувала, но после чакала събота и неделя да дойдат мацки дето да се забавляват с мъжа й.

# 281
  • София
Докато съм семейна няма да си вея байряка или на всяка цена да се въргалям с други, които ги е ударила кризата. Нарича се морал. Ако установя, че партньорът ми е спрял да разбира значението на думата, нямам намерение аз да я забравям. Дай сега да си правим напук все едно сме в осми клас. Моралът също е част от достойнството и немога да уважавам някой, който сам плюе по собственото си. След 25 г.заедно хич няма да тръгна да си отварям брака по "френски".

# 282
Френските съпруги също плачат, като им изневерят. Там особено модерно е третото лице да е твоя близка приятелка. Велика нация.

# 283
Брака се отварял в две посоки, не в една.

# 284
  • София
Френските съпруги също плачат, като им изневерят. Там особено модерно е третото лице да е твоя близка приятелка. Велика нация.
А може ли приятел на съпруга?

Общи условия

Активация на акаунт