Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 809
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За мен точно изневярата би била проблем. Не разбирам теорията за похабените чувства. Да, те не се свеждат до страст, пеперуди в стомаха и подобни, но би трябвало да са се превърнали в приятелство, нежност, двойката да е на "една вълна" и отдавна да са минали етапите с компромисите.
Ако са преглъщали неясен брой години разни вътрешни несъгласия и неудовлетвореност, защо тогава са останали толкова дълго и са си изгубили младостта един на друг?!

# 76
  • густо майна Филибето
Да, на теория обаче. А изневярата винаги е проблем, и винаги боли. Но покрай общите цели и ангажименти, и с по-пресни чувства, някак повече върви да простиш. А компромисите са от начало до край, както тръгне.

# 77
  • София
Възможно е. Аз говоря от опит - познаваме се от 43 г. и сме заедно от 25 г. Семейство сме от повече от 20 г. Нямам усещане, че чувствата ни са похабени, само са по-улегнали. Компромиси сме правили в младежките години. Сега си напасваме интересите, така да се каже.
Предателство не бих простила след толкова години, но и на млади години нямаше да простя.

# 78
  • Варна
Аз съм прощавала еднократна забежка, но паралелна връзка не бих.

# 79
Чета ви и ви се възхищавам. Толкова сте мъдри и точни. Де да бях и аз като вас....Аз съм на 53 и преди година и половина се разделихме след 33 години брак. Но трудно бих взела отношение по въпроса. Много е сложно и едновремено с това - просто. Компромисите и хитруването рано или късно се плащат с лихвите. И никога не е късно ако си решил да си платиш дълговете...и да си изчистиш сметката. Изневярата никога не е причината, а следствието. Изневеряващият се води от мотото " хем душата в рая, хем....." знаете продължението. Струва му се възможно и ....най-умното решение....на рано или късно ще разбере в каква дълбока заблуда е бил. Както някой написа с живота не можеш да хитруваш.

# 80
Причината за раздялата не е изневярата, тя е била само поводът. На 50г чувствата са доста похабени, налагало се е и двете страни(а често пъти и  само едната) да правят много компромиси през годините, и това е капката, преляла чашата.Когато децата са пораснали и се грижат сами за себе си, и няма зависимости от материални придобивки, раздялата не е толкова трудна.
Заглавието е грозно. Не смятам че никой, на каквато и да е възраст, е длъжен да се съобразява и да взима решения спрямо мнението на околните.

Заглавието говори ужасно за автора на темата.

И аз мисля, че изневярата само е била последната капка и въобще брака е едно много удобно убежище за застарелите мъже, от което те дълго са бягали на млади години.
Всеки строи живота си сам и малко не на място тая тема, особено с това заглавие.

# 81
Стига де, не е най-висшата цел да си намериш партньор, все пак говорим за хора на 50, където има много повече хоризонти, или поне би трябвало. Какъв ти нов мъж, толкова чанти и обувки чакат да бъдат носени:)
Ха, ха и толкова верни другарки чакат да се забавлявате до припадък.....! Иначе и аз бих се развела....две годишна връзка след 25 години брак би ми дошла в повече! Sick

# 82
  • Сф
Аз съм прощавала еднократна забежка, но паралелна връзка не бих.
Мисля си, че еднократната забежка е нож с две остриета.Показва определен тип поведение,,до следващата забежка.Нищо не става случайно и без умисъл, колкото и да се самоубеждаваме ние жените.
 Не знам как си ги представяте тия паралелни връзки, но някои са много прикрити, с години, без парадиране, без влагане на особен ресурс( време, пари, чувства), но лично аз, нямам две мнения, или да се чудя дали е забежка, пък еднократна ли е, що ли...
Изневярата си  е изневяра, или прощаваш или не.

# 83
  • Няма такава държава!
Чета ви и ви се възхищавам. Толкова сте мъдри и точни. Де да бях и аз като вас....Аз съм на 53 и преди година и половина се разделихме след 33 години брак. Но трудно бих взела отношение по въпроса.

А защо? Ти би била "извора", така да се каже, от израза "вода от извора"? Ако не е твърде натоварващо емоционално, би ли ни разказала как се чувстваш сега, след развода? По-добре ли си без него или по-зле?

# 84
  • София
Аз ще обърна внимание на първия пост - масово мъжете били против. Според мен е от чиста мъжка солидарност, ако беше обратното, пак щяха да го подкрепят.

# 85
Аз ще обърна внимание на първия пост - масово мъжете били против. Според мен е от чиста мъжка солидарност, ако беше обратното, пак щяха да го подкрепят.
Ха ха абсолютно вярно! Joy Joy Joy

# 86
  • Бургас
"Тръгнала тепърва баба за дърва"...ако туй дРъво ще е по-харно от старото дРъво, що да не тръгне, я?!...ДРъви се намират за всякакви "баби", ама виж "дърварите" до време се траят...

# 87
Че кой мъж е готов да загуби безплатното обслужване вкъщи?!
Ще са солидарни и още как!

# 88
Аз мисля, че мъжете са против развод ако не е по тяхна инициатива, сиреч ТЕ да са намерили някоя друга любов. Просто им е удобно да се грижи някой за тях и особено като минат 40 години изпадат в потрес да им се срине статуквото. Има и изключения, но наистина те потвърждават прaвилото. Абе много е сложно да си мъж на днешно време, много се отказаха.

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 16:17 от Moon Flower

# 89
JoyJoyJoy
Наистина много се отказаха!

Общи условия

Активация на акаунт