Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 813
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 90
И забележи, накрая ТОЙ излиза стожер на семейните ценности, а тя - луда парясница:)

Oписваш много точно моята ситуация Simple Smile
какво не ми било наред, човекът се блъскал, къща ми построил, не ме биел, не пиел без мярка, какво повече искам... Simple Smile За пръв път се зарадвах, че живея в България, и то в 21 век, и че мога да се разведа. На 40 бях, не на 50, но животът ми започна отначало.

# 91
.......... Абе много е сложно да си мъж на днешно време, много се отказаха.
Да, и станаха просто джендъри! hahaha hahaha hahaha

# 92
И забележи, накрая ТОЙ излиза стожер на семейните ценности, а тя - луда парясница:)

какво не ми било наред, човекът се блъскал, къща ми построил, не ме биел, не пиел без мярка, какво повече искам... Simple Smile За пръв път се зарадвах, че живея в България, и то в 21 век, и че мога да се разведа. На 40 бях, не на 50, но животът ми започна отначало.

Той изневери ли ти?

# 93
Аз не мога да бъда "извор" и критерий за когото и да било защото всяка ситуация е строго индивидуална. Това как аз се чувствам изобщо нищо не може да означава за никого. Но случилото се беше повод за сериозна равносметка и изводи. Всичко в тоя живот е урок и е за добро. Случката може да е неприятна, но ако си извадиш поуките животът наистина би могъл да бъде ново начало..независимо на колко си години и дали си мъж или жена и дали ти си изневерил или на теб са ти изневирили.

# 94
Не само на 50, но и на 80 си заслужава да се разведе човек, ако не се чувства добре с партньора си. Не наблюдавам лично, но ми разказват за една жена на около 67, чийто мъж в младите си години я биел и хойкал, тя стояла при него. От няколко години е на легло и тя го обслужва, сега също, когато нещо не му изнася, я удря, но тя пак стои. Та аз мисля, че е по-добре да се прекратят отношенията преди да се стигне до смяната на памперсите. За мъжа, естествено, не е лесно д мине без гледачка, перачка и т.н.

# 95
Винаги е добър урок човек да види къде си е наливал енергията напразно, или са я вземали за даденост и някой е хабил повече от необходимото, само да държи човека вързан и без визия.

# 96
Всеки човек, който "търпи" каквито и да е неприемливи обстоятелства трябва много добре да си отговори на въпроса защо го прави. Ако трябва и години да му отнеме за да разбере. И трябва да гледа към себе си, не към другия /другите/. Трябва да разбере какви са веригите му, оковите му, зависимостите му. И трябва ясно да съзнава, че да живееш подтиснат не е геройство, това е живот в лъжа. Компромисът е лъжа. Или по-точно казано сделка. Ти се опитваш да изтъргуваш нещо...да отдадеш радоста и любовта в живота си срещу някаква..съмнителна сигурност. Сигурност, която винаги се оказва измамна. Ако имаш деца отговорността е още по-голяма защото им даваш модел. И след всички тези неща....изведнъж се сещаш, че ...май някъде...някой го беше писал - "И истината ще ви направи свободни" и си казваш...брейй...то било истина това бе, пък аз си мислех че ся някакви отживелици.....

# 97
Скрит текст:

За конкретния случай, вероятно бих простила изневярата, ако е била еднократна случка, а не паралелна връзка. А защо изневеряващата страна се противи на развода? Отсрещният е ясен, който и да е той, дали мъжа или жената няма значение. Бесен, наранен, жадуващ за отмъщение. А какви са доводите на прелюбодееца?
Изневярата е била паралелна връзка в продължение на две години. Доводите на прелюбодееца е са, че е твърде късно на 50 за ново начало. Да се дели, да се започва градеж от начало и т.н. нали бил се е осъзнал, защо да се руши.   Твърде стари били вече за такива неща.
Значи, да върши тийн-тъпотии не е стар, обаче да почне сам да се грижи за себе си, вече е стар?!

До тук стигна и не се стърпях....отивам да дочитам.

# 98
Всеки си знае защо търпи и дали да търпи. Аз не се меся, просто смятам, че, ако не искаш да търпиш, няма закъсняла възраст, на която да кажеш - Стига.

# 99
  • София
При нашите е обратно - баща ми се грижи за майка ми, а иначе хич не могат да се търпят. Но докато отгледаш деца, старци и евентуално внуци - животът си минал.

# 100
pandorina, а как поделихте имотите?

# 101
Още нищо не сме делели, не сме стигнали дотам. Нямаме развод, само не живеем заедно.

# 102
  • София
Мой професор ( известен човек) в СУ казваше: Препинателните знаци в живота са много важно нещо !
Та, жената да слага точка и това е. Thinking

# 103

Той изневери ли ти?

Да.

# 104
Поздравления за теб тогава! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт