Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 972
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 210
Ако някой ми изневерява първо ще потърся причината в себе си!

# 211
  • най-шареното място
Герда, права си.
Обаче се огледай какво става с активите на практика. Практически получават се наготово с наследяване. Има го филма и още как, че и с негативни екстри. Освен ранно и съзнателно преминаване, не знам какво може да изведе от филма.

А ако научиш след две години, пак ли ще си ти виновна?

# 212
И трябва много да се внимава, когато произнасяме словосъчетанието "Аз не бих!", защото...обикновено след него ни запращат точно в такава ситуация и тогава разбираме...че между това което сме си мислили, че бихме или не бихме и това, което реално правим има огромна разлика.

Ами...да питам аз....каква е била връзката на този мъж с жената щом в продължение на 2 години не е забелязал?!

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 16:54 от bubanka

# 213
  • най-шареното място
Въпросът не е дали не е забелязал. Аз поне не помня да има такава информация. Може да е, може да не е.

Въпросът за мен е каква вина е имал да бъде мамен и дали има вина дето заслужава да си с човек, който не е намерил две години време, сили и или каквото е липсвало да не те лъже.

А може и да е знаел... и да е чакал... не знам какво, но това е друго.

# 214
Някой не те харесва, най-общо казано, харесва някого другиго и не те уведомява даже.... И ти ще търсиш причините в себе си!?  
Е, признавам си, на мен не би ми хрумнало подобно разчепкване на мен си и то заради поведението на друг. Понякога просто свършва, а оттам нататък е според самоуважението и уважението.

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 15:01 от luna

# 215

На тази възраст материалните активи трябва полечка да се придвижват към деца и внуци ако са наистина практични хората. Децата имат нужда от подкрепа и сигурност, родителите са вече наясно какво им трябва и какво - не. Може би са им скъпи разводите, Избират фактическа раздяла благодарение на поне два имота, или чакат да се зарадват, че са овдовели, което е грозно, но се случва казват.

И никак не печелят когато тялото напомня, че безсмъртие няма да се будят и заспиват с някой, който вече не харесват дори. Не става дума за скарване. Това със скарването е по-скоро любов, околкото разлом и по-скоро щастие, отколкото непосимост.

да напомнш, че става дума за 50 годишни хора все пак. Хора в разцвета на силите си...какво наследяване, какви имоти ви гонят.

# 216
  • София
Историята познава доста изневеряващи мъже, които не искат да си развалят семейството. Защо да няма и такива жени?
2 години минават бързо, колкото и много да ни се струва като го четем.

# 217
Нека бъдем реалисти! Нещата не свършват за една нощ.
При изневяра няма вина.
Има причини. И последици.

# 218
Историята показва, че и на красивите, умни, отдадени и т.н. жени мъжете също изневеряват. Та може да има причина в страната, на която да ѝ изневерили, ама може и да няма, а да са го правили за спорта, тръпката и т.н., защото да не се лъжем, тръпката след 25 години брак е различна от тръпката при нова връзка. Но категорично няма да тръгна да се обвинявам, ако моят две години ходи при друга жена и няма доблестта да ми каже да се разделим, защото видиш ли аз - не го привличам, не му давам, каквото очаква и т.н., ако в мен е вината според него.

# 219
Не бъркайте вина, самообвинявяне и причини!

# 220
Именно - има причини, и затова който е простил веднъж такава грешка и продължил със същия човек, в 99% от случаите следваща подобна го застига след година - две - пет. Тоест простиш ли веднъж, очаквай повторение, понеже и ти, и мъжът ти сте си същите хора Simple Smile

Затова който иска да дава повторни шансове, после обаче да не се чуди защо е станало пак.

# 221
  • най-шареното място
да напомнш, че става дума за 50 годишни хора все пак. Хора в разцвета на силите си...какво наследяване, какви имоти ви гонят.

Правилно. Писала съм в отоговор на твърдение, че имотите пречат на развода на 50 + и усложнява наследяването.
На 50+ са възможни деца на 20+ и ако само това спира, а имотите са повечко... като не могат да си ги поделят...има и такъв път.

Герда, да различни са, считай че съм писала причини.
Какви причини си дала 2 години да те лъже? Опитах се да намеря... не става извън премълчалилия.
Освен може би "като рабере и ще иска развод", ама това не е причина - право е.

# 222
Нещата никога не са черни и бели, та да може да прекараш конец между тях.

# 223
  • Наблизо
Децата не само грешат, ами са големи егоисти. Гледат си личните интереси.
Никога не бих се водила по желанието на децата. Те порастват и си поемат пътя.
А тук са точно такива, големи деца.
Благодарност от деца няма.
Не се заблуждавайте.
Не знам какъв ти е личният опит и каква горчилка трябва да си събрала,че да мислиш така,но не си права.Аз съм изключително благодарна на моите родители,откакто съм осъзнат човек ,мисля и се старая да се справям сама,да не ги натоварвам,а да си ги глезя когато мога.Винаги когато се е налагало като студентка да ме подпомогнат,съм гледала максимално малко да ги затормози това финансово .И до днес имаме прекрасни отношения,може би защото са изградени върху взаимно уважение и грижа за другия,без да си се бъркаме.

# 224
Добре де, половината от изневеряващите не си дават труда да седнат да кажат на партньора си - виж, я се вземи в ръце, отслабни, или виж, имам нужда от повече секс, дай да го правим по-често, ама лесно си намират чуждо.

Общи условия

Активация на акаунт