Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-26

• 73 478
  • 734
  •   1
Отговори
# 510
EmmaT, и преди го бях писала, но заради цялата пропаганда пак ще го напиша-живея точно до едно от пропагандираните добри училища в прехваления квартал, всяка сутрин улицата е задръстена с коли на новопристигащи родители, единици са родителите, които наистина живеят в околностите и си оставят децата. След като толкова много хора са успели да набутат децата си в това училище, било то с фалшиви адресни регистрации или с рушвети, значи това ще продължава.  За да си направите адресна регистрация на дадено място, не е задължително да сте собственик.

Има критерии за добро училище - резултатите.
Иначе за децата от други квартали - затова тази година затегнаха (спрямо миналата година, когато поне в нашето квартално се искаше само 1 година уседналост) наредбата за прием в първи клас, и предполагам, че през следващите години затягането ще продължи, както и трябва да бъде - поне според мен в периода 1-4 клас детето трябва да учи наблизо, а не да спи в задръстванията.

Споделих моите съображения по въпроса дали постове за училища имат място в имотната тема.

Няма да влизам в конкретика за квартали, училища и университети, защото за един едно е добро, за друг - друго.

# 511
Като гледам цените на имотите в интернет виждам, че в различните квартали са приблизително еднакви. В моята "суха река" вървят също по 1000 - 1100 евро готовите жилища, а уж не е предпочитан квартал по неясни за мен причини.

# 512
Като питаш за къща в малко населено място, aко Калофер отговаря на въпросите ти, да споделя: продавам една моя и една на брат ми. Миналата седмица една жена ме излъга че ще дойде на оглед, утре отивам за друг потенциален клиент. Запитванията обаче са много малко. Трябва обяви разлепени в грядчето, така се купува и продава в тези места. От обявите в интернет никаква полза няма. Купувачите са основно местни и нямат пари. За едната искам 40, предлагат ми 20, не съм съгласна. Лева де
Благодаря !
Ние преди години продадохме една наша вила , защото лапкаше много пари за поддръжка.
Още  не съм готова за такова нещо аз , интересно ми е другите как процедират.

# 513
Като гледам цените на имотите в интернет виждам, че в различните квартали са приблизително еднакви. В моята "суха река" вървят също по 1000 - 1100 евро готовите жилища, а уж не е предпочитан квартал по неясни за мен причини.
Не са еднакви цените на имотите, аз купих на съвсем друга цена в друг квартал, ама да не започваме пак дискусията за кварталите. То вече с тази инвазия в София остана ли непредпочитан квартал - всичко се изкупува безогледно.

# 514
като сме се заговорели за къщи да попитам, някои има ли идея що за комплекс е този на Шарлопов в Созопол. Разбрах, че цените почват от 250кЕ, но не разбрах(и не пише в сайта) къща ли е що ли има ли и колко поддръжка и т н

# 515
Като питаш за къща в малко населено място, aко Калофер отговаря на въпросите ти, да споделя: продавам една моя и една на брат ми. Миналата седмица една жена ме излъга че ще дойде на оглед, утре отивам за друг потенциален клиент. Запитванията обаче са много малко. Трябва обяви разлепени в грядчето, така се купува и продава в тези места. От обявите в интернет никаква полза няма. Купувачите са основно местни и нямат пари. За едната искам 40, предлагат ми 20, не съм съгласна. Лева де
Благодаря !
Ние преди години продадохме една наша вила , защото лапкаше много пари за поддръжка.
Още  не съм готова за такова нещо аз , интересно ми е другите как процедират.
нашата ми струва много малко. Стегнахме оградата -дувара - защото камъните и калта се бяха изсипали. Стегнахме малко мазето и претърсих ме покрива. С един познат човек. Парите не са фактор, в тези ремонти, но ние не можем да ходим. Нямаме време изобщо. Когато я купувахме нямахме деца, сега с три деца по-късно , ситуацията е коренно различна. Предпочитам да я продам и купя гараж в София, от който да вземам наем, отколкото да стои и треолясва. ММ я окоси миналата седмица- копривата беше до кръста. Инак хубава къщичка спретната и с двор. Ама времето е кът

# 516
При нас беше същото , без малките деца. Просто му казах , че е по-добре да я продадем и всяка събота и неделя да сме някъде извън София , където си решим , отколкото да съм закрепостена Rolling Eyes
Но това преди десетина години. Сега пак взех да имам позивни за къща с дворче. Smile
Синът ми беше харесал луксозна къща във Владо Тричково , на картинки супер беше , обаче дотам много път и изолирано , та се отказа.

# 517
Ами то си има тема за обсъждане на плюсове и минуси на кварталите в София, където спокойно може да се пише за училища и какво ли не... Която тема между другото спрях да следя, точно защото ми омръзна да чета едни и същи неща от едни и същи хора... Ако продължава така, ще прежаля и тази тема, то е ясно, че няма как да диктувам кой какво да пише Simple Smile

А аз купих в Кръстова вада за 36 или 38 000 евро, вярно малък, но може да се измисли функционално и удобно обзавеждане. Този двустаен е много по-удобен и добре обзаведен от тристайния, в който сега живея под наем и все няма място за нищо Weary

# 518
В интерес на истината и аз не смятам, че има голямо значение точно къде е училището за времето до 7 клас. После така или иначе се кандидатства по успех та какво значение, че живееш до СМГ - ти не можеш да влезеш в него по адресна регистрация, а само с бал за СМГ. Аз учех в Младост в 128 СОУ сиреч някакво супер обикновено квартално училище (циганчета не сме имали де). После си ходех в НПМГ. После в СУ въпреки, че не живея до СУ. Grinning Не мисля, че има особена разлика в ученето до 7ми клас. Така или иначе повечето деца около кандидат-гимназиалните изпити ходят на уроци.
Определено има значение къде е основното училище. Много пъти още от основното училище се създава приятелска среда особено когато важи принципа за уседналост и съучениците ти са от същия квартал. И когато училището е много добро шансът приятелската среда да е съставена от добри и учещи деца определено е много по-голям. А колкото по-добра ти е средата толкова по-голям е шанса ти да стане нещо от теб. Защото колкото и да им говорим на децата ни колко е важно да учат и тем подобни, те ако виждат, че всичките им приятелчета не учат и само си приказват в час е много вероятно нашите думи да минат покрай ушите им.

# 519
Ами то си има тема за обсъждане на плюсове и минуси на кварталите в София, където спокойно може да се пише за училища и какво ли не... Която тема между другото спрях да следя, точно защото ми омръзна да чета едни и същи неща от едни и същи хора... Ако продължава така, ще прежаля и тази тема, то е ясно, че няма как да диктувам кой какво да пише Simple Smile

А аз купих в Кръстова вада за 36 или 38 000 евро, вярно малък, но може да се измисли функционално и удобно обзавеждане. Този двустаен е много по-удобен и добре обзаведен от тристайния, в който сега живея под наем и все няма място за нищо Weary

А в момента, в твоя микро участък, как вървят цените? Да направим една равносметка за квартал, за който мненията са диаметрално противоположни

# 520
Ох, вече май са почти двойни цените... Това само за година и половина. Но то май навсякъде е така...

Между другото, и в малките градове си има скок на цените, не само в София, Пловдив, Варна, Бургас

# 521
Не, мисля че не навсякъде са двойни за една година. По-скоро 40-50%.
Щом ръстът епри теб е такъв, каквото и да си чатим тук във форума, значи има една голяма група хора, на които мястото и кварталът им харесва много.

Къде другаде скочиха двойно? Дайте да видим

# 522
Аз много харесвам този край, видях преди време една обява за чудна къща към 60 000 лева в едно село близо до Карлово, ама прекрасна, с голям двор и всичко необходимо, модерно и удобно завършена. Ама пусто като съм на работа в Сф и още не ми е дошло времето за пенсия, иначе се размечтах - кеф ти минералната вода в с. Баня, в Карлово Кауфланд, Технополис и още куп други магазини.....ама ще почакам за такава стъпка очевидно.

# 523
  • Blondeville
Ние решихме да отложим пукупката на жилище за отдаване под наем, та се връщаме на първоначалния ни план - започваме да строим нова къща, апартаменти по-натам за децата ще се купуват. След около 3, 4 години ще пишем колко ни е излязла къщата Grinning

# 524
Ние решихме да отложим пукупката на жилище за отдаване под наем, та се връщаме на първоначалния ни план - започваме да строим нова къща, апартаменти по-натам за децата ще се купуват. След около 3, 4 години ще пишем колко ни е излязла къщата Grinning
Аз съм минала през това, пожелавам ви много здрави нерви и късмет! Доста трудоемко начинание си е, но пък сега има повече информация от преди години, включително и за майстори и стр. материали, та може и да е по-лесно всичко. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт