Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-26

• 73 475
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
По-добре е даже да се направи подобна тема по градове, защото мен лично последните няколко страници въобще не ме вълнуват, както предполагам и живеещите в София не се интересуват от останалите градове

# 496
По-добре е даже да се направи подобна тема по градове, защото мен лично последните няколко страници въобще не ме вълнуват, както предполагам и живеещите в София не се интересуват от останалите градове

Огромна част от живеещите в София не се вълнуват и от въпросните Кръстови вади и ливади, които са новите Люлин и Надежда - някакви блокове построени едновременно и нагъчкани гъсто на майната си в края на града до околовръстното.

# 497
Аз нещо не ви разбирам възмущението. Кой ви пречи да пишете за това, което ви е интересно и ви се обсъжда? Вместо това се критикува развоя на темата. Ми пишете си, кой ви пречи. Хората пишат и обсъждат места, които познават. Как да пиша за Редута например, като не съм стъпвала там.

# 498
  • Варна
Аз нещо не ви разбирам възмущението. Кой ви пречи да пишете за това, което ви е интересно и ви се обсъжда? Вместо това се критикува развоя на темата. Ми пишете си, кой ви пречи. Хората пишат и обсъждат места, които познават. Как да пиша за Редута например, като не съм стъпвала там.

Просто е досадно, от два-три дни, няколко човека си водят някакъв 'спор'. Виждаш мнения, мислиш си - охааа, някой е писал, може нещо да ме заинтригува, четеш и какво, пак за Кръстова вада и Лозенец. Или някоя нова снимка от гледката от дневната. Ами мерси, да си ги мерят гледките на лични, ако толкова държат. Wink

# 499
Пишат си хората за Кръстова вада, а Мишелин-чето вече купи апартамент там, обзаведе го, че дори и го отдаде под наем... Само с писане НЕ СТАВА.

# 500

На мен пък ми беше интересна дискусията , защото е информативна. Пък и никой друг не се включи с нова питанка.
Аз отдавна чакам да споделят хора , които си купуват хубави къщи по селата и малките градове. Не зная как е пазарът в момента с тях. Преди предната криза беше много на сметка за купувачите. Предполагам , че вече е различно , или?

# 501
Е тя го е купила отдавна, когато все още цените бяха нормални ( за мен нормална цена за малък двустаен е около 50 к евро, а не по 90 к както искат сега), сега имам чувството, че който искаше да купува, вече купи и пазарът е в застой. Затова и в темата се обсъждат някакви странични неща.
Tays, с къщите по малките градове е специфично, ние продадохме мин.година и в момента подобни имоти са с около 40% отгоре офертни цени, но не смятам, че са много реални. Поне при нас идваха хора и се пазаряха за десетки хиляди евра надолу, предлагахме къща с двор в добро състояние на цената на тристаен апартамент в същия квартал. Просто в малките градове малко хора могат да отделят за тристаен, а камо ли за къща , която гълта много при поддръжката и смятам, че купувачите винаги ще са в по-силна позиция.

Последна редакция: нд, 06 май 2018, 10:20 от Анонимен

# 502
  • Варна
По-точно темата е в застой, защото този и онзи е купил. Пазара едва ли чака само на потребители в бг-мама, ако беше така всички строители щяха да са фалирали и 'балона' да се е пукнал. Grinning Wink

# 503
Аз точно се бях отписала от темата вече над 30 стр., но си викам: Я да видя, изпускам! И сега пак се отписвам. Grinning Преди страници като писах, че темата трябва да се озаглави "В Лозенец е прекрасно и морално-финансово-етичните причини да живеем там" мислех, че се шегувам.

Иначе щях да питам според вас, в момента двуетажна къща с малък двор, намираща се срещу парк Военна академия на каква цена би се продала? В момента е с наематели, т.е в нормално състояние без да е лукс.

# 504
За мен (понеже ми предстои след някоя година) връзката между училищата и кварталите е много пряка. Едно е да имаш избор дали детето ти да бъде в общинско или частно училище, съвсем друго - да си изключил общинското още преди детето да е наближило първи клас.
Понеже, нали, средата дърпа или напред, или назад. Едно е детето да има възможност да посещава училище от първите 20-30-50 (изберете къде да сложите границата), друго да е на 110-о място.
И връзката с имотите - ако спестя от пари за жилище, а имам амбиции детето да посещава добро начално училище, може да се окаже, че само първите четири години в частното спестените пари са ми излезли през носа.

# 505
Купуват хората. И продават също. Това че не се разписват във форума, не означава че няма сделки.
Не съм запозната аз със долини, ливади и вади...а Лозенец ми е анти, свързвам го със свекърва ми. hahaha нищо, де пишете си, мен ми пречи.

# 506
EmmaT, и преди го бях писала, но заради цялата пропаганда пак ще го напиша-живея точно до едно от пропагандираните добри училища в прехваления квартал, всяка сутрин улицата е задръстена с коли на новопристигащи родители, единици са родителите, които наистина живеят в околностите и си оставят децата. След като толкова много хора са успели да набутат децата си в това училище, било то с фалшиви адресни регистрации или с рушвети, значи това ще продължава.  За да си направите адресна регистрация на дадено място, не е задължително да сте собственик.

# 507
Аз съм учила до седми клас в кварталното ОУ,където имаше доста циганета, а после в гимназия в центъра. Проблем в основното училище не е имало въпреки циганчетата. Частни училища, снобарии. Така или иначе работодателите накрая гледат дипломата за висше, дори елитната гимназия не ги интересува, какво остава за основното училище.

Във всички нормални квартали има училища. Нормални за мен са старите квартали с инфраструктура.

# 508
Като питаш за къща в малко населено място, aко Калофер отговаря на въпросите ти, да споделя: продавам една моя и една на брат ми. Миналата седмица една жена ме излъга че ще дойде на оглед, утре отивам за друг потенциален клиент. Запитванията обаче са много малко. Трябва обяви разлепени в грядчето, така се купува и продава в тези места. От обявите в интернет никаква полза няма. Купувачите са основно местни и нямат пари. За едната искам 40, предлагат ми 20, не съм съгласна. Лева де

# 509
В интерес на истината и аз не смятам, че има голямо значение точно къде е училището за времето до 7 клас. После така или иначе се кандидатства по успех та какво значение, че живееш до СМГ - ти не можеш да влезеш в него по адресна регистрация, а само с бал за СМГ. Аз учех в Младост в 128 СОУ сиреч някакво супер обикновено квартално училище (циганчета не сме имали де). После си ходех в НПМГ. После в СУ въпреки, че не живея до СУ. Grinning Не мисля, че има особена разлика в ученето до 7ми клас. Така или иначе повечето деца около кандидат-гимназиалните изпити ходят на уроци.

Общи условия

Активация на акаунт