АПРИЛчето празнува първата годинка - тема 9

• 51 827
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Честно казано, давам точно както го приготвям за нас. Аз запържвам лук и морков, след това добавям домати и вода  след това каймата. Та каймата май не ми е запържена, но пък лука и моркова са...
Днес и мойто май е пострадали от комар. Сега докато заспиваше се счупи да си чеше вратлето.

# 631
Готвих е силно казано, в самото начало на захранването й правих отделно на пара зеленчуци. От края на десетия месец почнах да й давам нормална храна, каквото готвя за мен, без сол, подправки и пържено. Има дни, в които нищо не яде, в други всичко й се услажда.
И Алина в кюпа с нахапани от нещо си. Сигурно три дни й седя на едната ръчичка червено петно. Първо го забелязах след като я бях мила и реших, че е отпечатък от пръста ми. Какво чудо я беше гризнало не разбрах, но имам едно хомеопатично кремче с невен, с което я мазах и като че ли се повлия добре.

# 632
При моята Алина, следобед още ае поду окото, и стана силно цикламено. Нямам нерви са го чакам както каза джипито. Ходихме на частен, и се помолих да ми изпишат фенистил на капки (след като не може да се маже). Дадох и два пъти, още имаше оток преди да заспи, но червенината се повлия. Надявам се утре да е още по добре. Купих и лепени, гривни, всичко ще слагам, да няма повече такива ухапвания.

# 633
  • София
Че той не си ли е без рецепта?

# 634
Без рецепта е

# 635
Без рецепта е за мазане. Капките не ги дават. /или поне на мен не ми дадоха, но така пише и на кутийката/.

# 636
Ей, много сладки тези бебчовци, хапят ги гадните насекоми  Sad

Махате ли семките на тиквичките?

# 637
  • София
Не Flushed

# 638
  • София
И аз не

# 639
И аз не махам семките. За мусаката изобщо нищо не запържвам... Така я правя и за нас. Нарязвам всичко, слагам в тава и директно във фурната.

# 640
Утре ще правя мусака от тиквички,да видим дали ще се хареса 😏 само на динята махам семките 🙄 домат,краставица,тиквичка и пр. -не.Обаче беля кайсии и праскови още?!? Вие?
Лили аз съм купувала фенистил капки на своя глава и никой не ми е отказвал 🙄  А като им обясниш за какво са ти,не вярвам да ти откажат

# 641
Отказаха ми Меченка, здраве да е, изписаха ни ги. Сега е по добре. Вече отока спадна. Доста отрова е вкарала бубата като е гризнала. Но минава.
И аз не махам семки на тиквички. Аз ще чистя цял ден хахаха.
На динята обаче да, там махам.
И понеже тя не иска вече аз да я храна, за да не ми отказва я оставям на стола със сто неща. Станахме малко по ЗВБ Wink давам пюре, или друга храна тя което иска него си хапва. Ако яде сама даже яде храни, които не обича Simple Smile Пу пу да не я урочасам добре ми се справя детето и си пълни коремчето Simple Smile
В неделя съм намислила да и правя кюфтета да я видя дали ще яде.

# 642
  • София
Моят напоследък започва да недолюбва обичайните манджи. Търси сухоежбина. Снощи примерно чудесна зеленчукова супа - цъ, обаче хляб, сирене и малко домат - готов Rolling Eyes Лято е Hug

# 643
Лили, дано минава вече оченцето. Аз също съм купувала капки Фенистил без рецепта.
Ние днес се събудихме с температура. Като се стана 38,5 дадох Панадол и обух чорапки с оцет. Отделно му мазах и ръчичките. Уж спадна малко. След това меря 38,7. Много се ошашках. Ходихме до дежурен кабинет. Казаха че гърлото е много зле. Изписаха ни Изопринозин, витамин ц и тантум верде спрей.  Изопринозин не ми се ще да давам, че племенника ми направи алергична реакция от него, а и за доста други деца съм чувала. Не мога да се свържа с личната да я питам какво да правя Confused

# 644
Белинда и при нея се наблюдава подобна промяна във вкуса с манджите. За да не яде само филии ще правя кюфтаците хаха
Бруклин, от какво темп, от гърлото ли? Иши е вирус? Ейй значи и лятото от тях отъваване няма. Sad  да се оправяте бързо!

Общи условия

Активация на акаунт