Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 6

• 53 195
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Идвам в новата тема; успех на всички. Аз утре ще ходя на отворени врати, за да се срещна с учителките, които ще поемат 1 клас.

# 16
  • София
А за братчето също трябвало такова удостоверение. За многодетно семейство- за всички деца.
Освен актове за раждане и удостоверение за семейно положение.

та не се ядосвайте на 3.50, щото аз трябва да дам поне 15 лв. И ако се окаже, че в нашето школо ги искат с дата след класирането, още 15.

# 17
Добре, де, защо оригинал при подаване във всяко училище? Какъв е проблемът да е ксерокопие? Нали пак се вижда дата, подпис, печат, всичко.....

# 18
  • София
Добре, де, защо оригинал при подаване във всяко училище? Какъв е проблемът да е ксерокопие? Нали пак се вижда дата, подпис, печат, всичко.....
Въпросът не е защо оригинал при подаване, а защо при подаване?!
Грета Ей, за удостоверяването  на този критерий пише, че искат оригинал на удостоверение за семейно положение, съпруг/а и деца, издадено от съответната районна администрация/приложение № 5 към чл. 14, ал. 1 от Наредба за издаване на удостоверения въз основа на регистъра на населението и служебна проверка от училището чрез Националната електронна информационна система за предучилищно и училищно образование.

# 19
  • Куциндрел
Това за четвърта група:
Лична карта /за постоянен адрес на родителя/. Оригинал на удостоверение за настоящ адрес на детето, издадено от съответната районна администрация към деня на подаване на заявлението. Копие на удостоверение за раждане на детето.
Какво значи "към дена на подаване на заявлението"?

# 20
  • София
Това за четвърта група:
Лична карта /за постоянен адрес на родителя/. Оригинал на удостоверение за настоящ адрес на детето, издадено от съответната районна администрация към деня на подаване на заявлението. Копие на удостоверение за раждане на детето.
Какво значи "към дена на подаване на заявлението"?
Означава не към деня на записване. Ден, два преди подаването на заявлението ако се извади не виждам проблем. Поне така казаха на РС на училището, на която бях.

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 11:11 от Vache

# 21
  • Куциндрел
Мерси, че аз вчера извадих уверенията за промяна в адреса.  newsm78
Сега документите при кандидастване са:
– Уверение за адрес.
– Копие от акта за раждане.
– ЛК на родителя.
– Заявление, което се попълва на място.

Нал тъй?

# 22
  • София
Ми май са това...
Мен много ме е яд, че трябва да вадя 2-3 удостоверения

# 23
Днес извадих удостоверения за настоящ адрес и за промени на настоящ адрес в Община Възраждане - всяко беше по 2,50 лв. На моя приятелка, с която бяхме заедно служителката ѝ таксува удостоверението за 5,00 лв. Недоумявам ???

# 24
  • София
Може да е като в агенция по вписванията - на страница Grinning

# 25
  • софия
Явно не разбирам, последно оригинал или копие на удостоверението за адрес?

# 26
  • София
Оригинал.

# 27
  • Куциндрел
Аз само Уверение за промяна на адреса изкарах, дано да не ме пратят от училището за някое друго уверение.  Joy
Ще кандидастваме по район, демек у първа група и по прилежащ район - демек у 4-та група с предимство.  newsm78

# 28
  • софия
С каква дата най-рано трябва да е издадено удостоверението?

# 29
Някой има ли информация колко струва в Средец?

удостоверение за промени на настоящ/постоянен адрес - 3.50 лв. , дават го веднага.

Общи условия

Активация на акаунт