Дневникът - тема 91 - Да отслабнем всички заедно!

• 57 147
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • тук и там
Не мисля че става въпрос за “бъгнат метаболизъм".Защо?Ами аз кати ви чета по колко километри извървявате на ден,не мисля че може да става и дума за сравнение.Защото повечето извървяват на ден толкова километри,колкото аз за цяла седмица и повече.Но аз и не обичам да вървя - ей така да ходя безцелно пък съвсем.Всичко важно ми е на 10 минути пеша.Включително  метрото и спирка на ГТ.Та мисълта ми е ,че при липса на движение-1350 калории са много даже.Hands V

# 436
При липса на движение вси4ко е много.
Според мен не е бъгнат метаболизъм , а период през който движението е по малко. Има много фактори, които понякога го налагат.,

# 437
И това последното не е съвсем вярно. По цял ден седя пред компютъра, понякога дори в обедната почивка не успявам да изляза. Да, домакинска работа вечер имам, ама нея всички я имаме. И въпреки всичко отслабнах с калории между 1200 и 1650. Като 1200 са в много малък процент от дните. Вярно, не съм се свършила, 5 кг. само съм отслабнала, но винаги стигам до тях и не мръдвам повече надолу. Това всъщност са и кг. на които се чувствам добре, така че нямам драма, стига да ги задържа.

# 438
Sunny29 явно е до метаболизъм . При мен без движение е равно на болестно състояние направо. Не говоря за спорт. Та всеки със себе си се бори Simple Smile

# 439
Моят метаболизъм не бих го нарекла добър и не, не мога да стана по-рано от времето, в което ставам, за да спортувам. Сега вече като е хубаво времето всяка вечер сме навън с детето, а уикендите работя по градината или правя нещо друго, та не сядам по цял ден, но сега и не отслабвам, макар да не съм променила храненето, а да съм увеличила движението.

# 440
По случай метаболитния синдром, донякъде съм съгласна с Амур, макар и според мен числото да е строго индивидуално, защото се изчислява спрямо активната маса на човека и нивото му на движение.
И ще оставя една статия на Любо за поправката на "повреден" метаболизъм:

http://lubomirivanov.com/2114/

Да, точно това имах предвид, статията чудесно описва нещата.

Скрит текст:
Не мисля че става въпрос за “бъгнат метаболизъм".Защо?Ами аз кати ви чета по колко километри извървявате на ден,не мисля че може да става и дума за сравнение.Защото повечето извървяват на ден толкова километри,колкото аз за цяла седмица и повече.Но аз и не обичам да вървя - ей така да ходя безцелно пък съвсем.Всичко важно ми е на 10 минути пеша.Включително  метрото и спирка на ГТ.
Та мисълта ми е ,че при липса на движение-1350 калории са много даже.Hands V
При твоята височина и възраст, мисля, че дори по 24 часа да си само на легло, без никакво движение, пак ще ти трябват поне около 1500 калории за основната работа на тялото-органи, системи.

За мен лично (от всичко, което съм чела до момента), "повреден метаболизъм" означава да не можеш да се храниш нормално, с нормални количества храна, съотносими съм твоята височина, движение през деня, години, без да качваш.Т.е., ако качваш тегло с храна, доста под нужните ти калории за деня, това означава, че метаболизма е забавен, бъгнат.
Ако калориите ти постоянно са по-ниски, колкото и често да се храниш, не знам как ще го забързаш...то така или иначе, храна/енергия не му достига...няма причина да започне да гори по-бързо и повече, ако няма откъде да вземе тази енергия.
Някой ще каже "Ама, има предостатъчно запаси от мазнини!".Да, има.Ама понеже ежедневно не си получава нужните му калории, си стиска тези запаси като за последно.
"Имам си достатъчно запаси.....ама ето, всеки ден ми дават все по-малко и по-малко....ако продължава така, докога ще ми стигнат натрупаните...я, да си ги пестя и ще отпускам по съвсем малко, колкото да не ми спре сърцето....знам ли дали "утре" няма да съм без съвсем никаква постъпваща енергия!". -супер лаишко обяснение как "мисли" тялото при продължителен глад/калорийна рестрикция.
И защо се стига до момента, в който и на 900-1000 калории отслабване почти няма...

# 441
  • Козлодуй
blackisback, да хищниците не се нуждаят от въглехидрати и са с прекрасна козина заради колагена в месо, сухожилия но те са много малък процент от животинския свят по-голямата час от всичко живо се нуждае от въглехидрати, но ние хората сме на върха на веригата и можем слава богу да се храним с всичко Simple Smile
Кайсия искам да споделя с теб един метод с който си намалявам глада Simple Smile Аз имам старинен фитнес часовник който върви с коланче за гърдите с което се измерва пулса и това коланче има по средата една по-широка пластмаса забелязала съм че когато тази пластмаса притиска слънчевия ми сплит намалява чувството ми за глад - пробвай когато си гладна да затоплиш слънчевия си сплит с ръка и ще видиш как глада намалява това е защото е фалшив глад и това са просто киселини от гастрита или нещо като нервен стомах които се успокоява с натиска на ръката Simple Smile
Сметките на калориите винаги са ме затруднявали но факт е че някои хора са се родили с ИР и по-трудно свалят както има хора които се раждат без инсулин (диабет 1) така има и хора които се раждат с повече инсулин а той е хормона на глада и все са гладни като мен Simple Smile Радвам се на всеки грам които сваля и едвам се задържам на нормалното си тегло на което съм в момента - борбата е огромна Simple Smile

# 442
  • тук и там
Амур,точно пък моето тяло не мой умря от глад,а по-скоро от излишество.Аз никога не съм гладувала,даже напротив.Та предвид храненето ми последните години,би трябвало отдавна да се е успокоило че няма да го уморя от глад.Сега -при режима на Страхил пък съвсем-още повече че имам и зареждащ ден,точно със цел да не се влезе в режим на застой.Но няма какво да се обяснявам.Защото ти твърдиш че отслабваш със много калории,в което пък аз не виждам абсолютно никаква логика.Това-една пържола, малко масло и т,н нищо не означават.Грамаж,състав -това вече би дало някаква представа колко ядеш в действителност и какви калории.Но пък колко гориш пак си остава неизвестна величина.Естествено-като си намерила начин да отслабваш без да теглиш храна -е супер. Рядко се случва между другото.На повечето хора им коства доста време и неуспешни опити докато стигнат до твоята "диета"-отслабване без теглилки и без да усещат  липси на нещо и глад.Според мен  нещата не са толкова прости  и има много фактори които ни влияят също-стрес,хормони,сън,движение,усвояване на витамините и минералите от храната  и т.н.Много трудно е според мен да намериш начин и да си в калориен дефицит и да не си гладен и да имаш енергия  и тялото ти да получава всички необходими нутриенти и витамини и т.н.Ако беше толкова лесно-всички щяхме да сме фиданки и тази и други подобни теми-нямаше да съществуват.

# 443
blackisback, да хищниците не се нуждаят от въглехидрати и са с прекрасна козина заради колагена в месо, сухожилия но те са много малък процент от животинския свят по-голямата час от всичко живо се нуждае от въглехидрати, но ние хората сме на върха на веригата и можем слава богу да се храним с всичко Simple Smile

Именно. Ние сме хора, затова няма нужда да се дават примери от животинския свят. Да, има сходства, но ДНК-то ни с бананите е сходно на 60%. Това не означава, че на 60% сме банани. Въпреки че понякога се чувствам именно като такава Grinning

И за мен Кайсията има по-дълбок проблем, един от чийто ефекти са килограмите и невъзможността да се топят. Кайсия, знам, че си в Белгия... нали един път беше взела нещо и очакваше да е на френски, пък то на холандски и ти предложих помощ с езика... но според мен, като си дойдеш тук, дори и за малко, си обърни внимание. Имаме добри ендокринолози и щом не е ИР, или ЩЖ, може да е нещо трето, кой знае. Ще ти обърнат внимание. Тук не сме лекари, колкото и книги да сме прочели. Най-малкото нямаме този досег с реалността, на хартия всичко е лесно. С най-добро чувство ти го казвам, надявам се да ме разбереш правилно. Предвид, че познавам три девойки с режими на Страхил, бях убедена, че той ще ти помогне...

Междувременно видях снимки на моя позната в Хербалайф, свалила е 20 кг. от началото на годината. Не прилича на жената, която познавах. Дано успее да ги запази.

# 444
Аз наскоро ви се оплаках, че съм яла режимно, но много. Да, ама като си сметнах калориите, защото меренето си го правя, не винаги смятам. Та сметнах колко много съм яла и се оказах 1600-1650 калории. Което ми е денят с многото ядене. Та наистина много е важно колко е голяма пържолата и т.н. От един момент нататък човек просто свиква с по-малкото храна и му се струва нормално. По един начин се чувствам, ако изям 2 яйца, пържола, салата и т.н. и, ако хапна тестено, сладко и т.н.

# 445
  • Варна
Рядко се включвам, но ви следя.
Кайсия, за забързване на метаболизъм препоръчват пиене на вода по определена схема. Имам един познат, който така отслабна доста - пиеше половин час преди хранене. Нищо не ти коства да опиташ и не става дума да пиеш 5 л вода, а кога да я пиеш. Аз също го прилагам сега и наистина притъпява глада.

Ето тук малко инфо:
Скрит текст:
15-20 минути преди всяко хранене пийте вода със стайна температура.
Половин час преди тренировка пийте чаша вода. Приемайте по глътка на всеки 15 минути и още една чаша - в края на тренировката.
Винаги, когато усетите пристъп на силен глад, първо пийте вода. Това ще залъже стомаха и ще притъпи усещането за глад.
Никога не си позволявайте да се почувствате жадни. Ако това все пак стане, то е знак за дехидратация и може да приемате колкото си пожелаете от живителната точност.
Точно в 10 сутринта и в 22 часа вечерта пийте студена вода. Това ще стимулира тялото да изразходва енергия.

# 446
Амур,точно пък моето тяло не мой умря от глад,а по-скоро от излишество.Аз никога не съм гладувала,даже напротив.Та предвид храненето ми последните години,би трябвало отдавна да се е успокоило че няма да го уморя от глад.Сега -при режима на Страхил пък съвсем-още повече че имам и зареждащ ден,точно със цел да не се влезе в режим на застой.Но няма какво да се обяснявам.Защото ти твърдиш че отслабваш със много калории,в което пък аз не виждам абсолютно никаква логика.Това-една пържола, малко масло и т,н нищо не означават.Грамаж,състав -това вече би дало някаква представа колко ядеш в действителност и какви калории.Но пък колко гориш пак си остава неизвестна величина.Естествено-като си намерила начин да отслабваш без да теглиш храна -е супер. Рядко се случва между другото.На повечето хора им коства доста време и неуспешни опити докато стигнат до твоята "диета"-отслабване без теглилки и без да усещат  липси на нещо и глад.Според мен  нещата не са толкова прости  и има много фактори които ни влияят също-стрес,хормони,сън,движение,усвояване на витамините и минералите от храната  и т.н.Много трудно е според мен да намериш начин и да си в калориен дефицит и да не си гладен и да имаш енергия  и тялото ти да получава всички необходими нутриенти и витамини и т.н.Ако беше толкова лесно-всички щяхме да сме фиданки и тази и други подобни теми-нямаше да съществуват.
Извинявай, че не помня всичко, което си споделяла, но помня, че си споменавала, че от поне 20 години имаш проблеми с теглото.Също, че през тези години кг ти са варирали все нагоре-надолу....това имам предвид, че тялото е "гладувало" през годините.Т.е., то системно е било подлагано на глад.И като пиша глад, нямам предвид човек с дни да не яде, а че за по-дълги периоди е бил на по-ниски калории, отколкото са му нижни на тялото само за оцеляване, т.е., за базов метаболизъм.
Това редуване на диета-преяждане/диета-преяждане,подава съответния сигнал на тялото, че периодично ще е подлагано на гладуване.А това го кара да пренастройва механизмите си на работа.

Аз не съм писала, че отслабвам с много калории, а че не меря грамажи и калории, ям докато се заситя.
Неведнъж съм писала храната си.Една пържола означава размер, който продават в магазина.
Ето храната ми за днес например:
з-кафе с препълнена с л кокосово масло, 2 сварени яйца
о-свински гърди без кост, количество по преценка на око-нещо такова
https://abritvs.com/wp-content/uploads/2016/12/mryvka.jpg + домат+5-6 маслини
в-пуешко бутче, салата

# 447
Дано не стане пак някакъв конфликт но съм съгласна с Амур. И за повредения метаболизъм и за останалите неща. Не може да е нормално човек да кара втори месец на режим изготвен от профи, не от кака Гичка от другия вход, и да няма резултат. Аз бих се поинтересувала от проблеми с метаболизма. Освен Кайсия, ако не си от тайните лакомнции и не похапваш скрито,  криейки дори от себе си.

И много хора отслабват така, с нормална храна, чиста, природна без мерене на калории и грамажи. Факт, не всички, но много хора успяват.

# 448
  • тук и там
Aз смятам че имам нужда да махна мазнини.Локални и големи натрупвания.Но-на определени места!Мазнини!!!!
Блеки,специално за теб-снимки от днес.(само ти не си ме виждала).Ще ми се да чуя твоето мнение-но съвсем искрено и нетактично .GrinningНяма да се обидя!Извинете ме че съм по домашному ,не ми се слагаше екип.Увеличила съм само снимката на корема-иначе нямаш да се види това което исках да покажа,а именно -че на 83 килограма мога да искарам страничен коремен мускул,обаче за сметка на това-имам шкембе,тоест натрупване на мазнини в долната част на корема.Които,естествено-няма да покажа..GrinningМахам след малко,не ме цитирайте.

Герганче,уtре ще ми е ден 30-ти от режима -за да сме точни..Grinning

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 15:44 от Kaisia

# 449

Едно дупе от неделя.Simple Smile Знам, че не е много за показване още, но това е част от терапията за егото ми. Wink
Момичета, реших през топлите дни да заменя 50 гр. шоколад, които ям в сряда и неделя, със сладолед.
Днес в обедната почивка вече хапнах шоколадов, с течен шоколад заливка плюс орехи.
Хранене по същия начин, както съм писала няколко пъти. Очертава се веднъж седмично вечеря към 20 часа, а не до 18 часа, както всеки ден.
Утре е ден за мерене/ теглене. То ще си каже:purple_heart:

Общи условия

Активация на акаунт