Дневникът - тема 91 - Да отслабнем всички заедно!

• 57 869
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Продължавам да съм в застой. И недоумявам как може да изпикая целия свят, а промяна в кантара да няма... Ако някой има обяснения - цялата съм в слух.
Обяснение за твоя случай нямам, обаче...аз колкото повече вода пия, толкова повече се подувам и по-тежка ставам.Т.е., повече вода ми действа зле, вместо добре.
И това с пиенето на много вода, според мен е поредната мода.Не казвам, че водата няма значение, все пак човешкото тяло в огромната си част е вода.Обаче, кой и как е измерил, че са ни нужни около 30мл на кг тегло?
Това ми звучи точно като изчислените калории....един банан е 95 калории, например.Обаче тези калории са измерени в камера.Кое човешко тяло работи като камера?И как се определя колко калории ще приеме всеки един, като всеки човек има различно работещ метаболизъм?Един може да усвои всичките 95 калории, а друг-с увреден стомах, да усвои само 50 например....Та, същата работа и с водата.
От колко вода би имало нужда тялото днес например, зависи от много неща...какво сме яли, колко сме спали, дали сме тренирали или цял ден сме дремали на бюрото/дивана....Един ден човек може да има нужда от 2 литра, на следващия да му стигне само литър.
Аз се водя по жаждата вече....не ми ли се пие, не се наливам зорлем.Досега тази тактика не ми е попречила.

# 166
Тялото се нагажда на водата. Преди пиех по 2-3, че и 4л. вода. Сега тялото ми е отвикнало и мога да изкарам с 500мл. за деня. Аз не вярвам на глупости от рода на еди-колко-си милилитра на кило. Целя да стигна 2,5-3л. на ден, защото знам какви ползи за кожата и стомаха имах тогава. Каквото и да си говорим по 500мл вода на ден е малко, най-вече предвид, че често се пият други вредни напитки за нейна сметка. Та ако човек наистина пие малко вода е ясно защо някои процеси в тялото не се случват по правилния начин.
Разбира се, не е нужно нон-стоп да се наливаме. Всичко става постепенно.

# 167
За количеството необходима ми вода аз се водя по болката в бъбрека ми. Ако започна да усещам болка и тежест в десния бъбрек, значи трябва да увелича количеството вода. Обикновено на ден пия около 1,5 л.

За днес съм приготвила - ябълки; овесени ядки със сушени плодове за обяд; вечерята ще бъде най-вероятно грах и варени картофи.
Крайно време е да спра тестените. От Великден насам всеки ден си похапвам нещо тестено и резултата е 70 кг. Ужас!?!?!?!

# 168
Мисля количеството вода се смята и приетото чрез храната. Доколкото съм чела зеленчуците има едно 70/89% вода. Броколи, тиквички, домати ...  Човек пие също чай, мляко ... яде супи разни и в другото ядене има вода ако не е съвсем сухо.
Та не е нужно да се изпие 4л. само от бутилката.
Това е което помня от една статия.

NoMe на теб всички тестени ли са ти антидиетични или за сладкиши и банички пишеш? Иначе не знам защо купичка ориз или картофи трябва да е по-диетична от 1 филия пълнозърнест хляб? Аз предпочитам хляб. На закуска си закусвам хляб, малко, но наистина взимам пълнозърнест, не просто тъмен.

# 169
Разбира се, чаят също влиза. От части и зеленчуците. Супи и млека не бих броила, но аз така или иначе не консумирам такива неща.
Важно е човек да приема достатъчно вода, а колко е това при него е строго индивидуално.

# 170
  • тук и там
Аз пия доста повече вода от преди.Нормално-колкото повече ям,толкова повече ожаднявам и пия съответно.А аз си хапвам със режима.Преди не пиех вода,ама  то на гладно не си и жаден особенно.Днес пак 84 кг.Това е.При мен няма ли глад-няма и отслабване.Другите явно слабеят и със ядене,ама аз не съм от тях.Поне за сега-такива са ми наблюденията.

# 171
.Това е.При мен няма ли глад-няма и отслабване.Другите явно слабеят и със ядене,ама аз не съм от тях.Поне за сега-такива са ми наблюденията.

Не си сама, сестро. Аз си мълча, защото изобщо не се чувствам компетентна да коментирам случая ти. Ако нямам какво умно да кажа, предпочитам нищо да не казвам.
Но на мен лично ми писна от теории, как се яде и се слабее. Ок, много съм щастлива, за онези които го постигат. Аз не съм от тях и избрах да гладувам повече. Навърших 30, бих искала в следващите няколко години да стана и майка. Нямам желание, нито намерение, да съм цял живот дебела, леко комплексирана и недоволна от тялото си. На 56 кг., се чувствах прекрасно, сега като си гледам снимките, колко съм била хубава, ме е яд на мене си. Сигурно няма да стана 57 кг., отново, но ще стана 60 и това е. Фастинг, ОМАД, лунуване, детокс - това ми е решението. Нека после ми говорят за бъгнат метаболизъм и за "режим оцеляване". Зная как да си задържам килограмите, това поне научих. Но да слабея с ядене - не ми се получава. Познавам себе си и тялото си и в момента в ПМС съм 70.400. Когато се записах в темата бях 66... мисля, че е красноречиво. Ще правя каквото си знам, пък каквото ще да става.

# 172
Ако имаше само една истина за всички, щеше да е много лесно. Аз винаги казвам и, че няма нещо такова като доживотен режим. Ако днес тялото ми няма проблем с месото или млякото, това не значи, че винаги ще е така. А въпросът защо не се получава може да има 100 различни отговора за различните организми. И аз казвам, че ям много, ама като изчисля калориите, те никога не са повече от 1200-1600. Просто избирам правилните храни, които хем да ме заситят, хем да не вдигнат много калориите. Така че и това с яденето има различни измерения.

# 173
Според мен тези които ядат и слабеят просто са започнали да ядат по-малко и да внимават в храненето и движението и да слабеят. Като започнат да ядат повече започват да качват.

Имаше една теория според която да ядеш повече и да слабееш може би трябва да се храниш с неща, за които при обработката им изразходваш повече енергия от получената. Или пък които не доставят много енергия, но засищат.

# 174
  • Варна
Започвам да се замислям за тоя фаст. Аз по случайност на яйчените си дни изкарах близо 18-часов фаст. И наистина тогава свалих най-много.

# 175
Това е единственият начин, с който си чистя мазнините от корема. Краката и с ядене ми отслабват, но корема - не.

# 176
Според мен тези които ядат и слабеят просто са започнали да ядат по-малко и да внимават в храненето и движението и да слабеят. Като започнат да ядат повече започват да качват.
Съгласна съм. На този принцип е и 90 ДД, където заедно със съответната храна за деня се ядат и големи салати. Плюс това вечерята е на половина на обяда (това за основната храна), но салатата остава като количество. По този начин организма си получава храната, усеща се заситен, а не гладен, но калорийте са по-малко. То от салата например домати и краставици колко калории можеш да получиш?
А за яденето в повече и качването аз съм пример в момента. Не че съм яла кой знае колко много, но тестените храни водят до качване. Спор няма Yum

# 177
На мен пък точно там ми се разчистиха мазнинките като ограничих ВГХ на макс. Направо има плосък корем. Сега като увеличих ВГХ не съм толкова плоска. А и в първия етап сутрин и вечер талията ми беше една и съща, сега вечер съм по-подута и съответно талията ми е различна. И не ме разбирайте погрешно, не смятам, че ВГХ са някакво световно зло. Много пъти съм казвала, че никоя основна група не трябва да се изключва напълно освен при здравословен проблем. но е факт, че миналата година на тези кг. носех един размер по-големи дрехи. Сега вече официално си влизам в С размер, нищо че съм си все така 60 кг.

# 178
Аз нощес получих отново жлъчна криза. Сега почвам пак хранене според нея Госпожа Жлъчката.  Не бях получавала от около година и половина.

Аз също мисля че трябва да се оставям леко гладна ако искам да отслабвам.. Пълен глад и фастове не мога да издържа изобщо, а много искам да си въведа един разтоварващ ден в седмицата.

# 179
  • тук и там
Едната ми пра-баба и после и дядо ми имаха проблем със жлъчката.Помня че нещо със лимони правеха,увеличаха всеки ден лимоните-нещо такова беше и през периода и много отслабваха ама не се сещам за “бабешката рецепта".Герганче,май не си за ВМ хранене с тази жлъчка..Hands V

Общи условия

Активация на акаунт