Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 4

• 71 084
  • 760
  •   1
Отговори
# 45
И аз съм в драма със СЗ!
Има един флуид на Eucerin, който стои добре, леко, аз съм го ползвала, на промо е, но е 30 фактор.
Би ли посочила кой от всички е? Благодаря! https://remedium.bg/search.html?phrase=Eucerin+Sun&action=dm … amp;ProductSort=0

# 46
Здравейте,
Дали някой може да напише каква е схемата за въвеждане на ретиноловите продукти от начинаещи -с каква концентрация се започва, колко пъти седмично, кога може да се мине на следваща стъпка....
Relaxed

Няма универсална схема по принцип. Зависи каква ти е кожата, какви проблеми бориш, на каква възраст си и какъв тип продукт искаш да започнеш да използваш. Ако е  крем с рецепта е едно, ако искаш да започнеш с козметични продукти е друго.
Ако си с мазна, акнеична кожа, може да започнеш с по-високи концентрации, а ако си със суха, по-добре с по-ниски и след като идиш как са нещата, да минеш на по-висока.
Аковъпреки, че с с мазна кожа, това с което си стартирала ти идва много, може или да минеш на по-ниска, или да разредиш ползването.
Най-добре кажи за какво става върос по-точно и може да препоръчаме режим.  Peace

Талияна, според мен този флуид има "пудрен" ефект след като изсъхне.
https://www.easyparapharmacie.co.uk/eucerin-solaire-peaux-sensib … s-spf50-50ml.html
Другият крем който имаше такъв завършек беше на Нютроджина но на мен започна да ми щипе след като започнах третиноина.
Ла Рош също имат варианти за мазна кожа, така че може да тестваш и някой от тях.

# 47
Миоки, благодаря!

# 48
  • София
Ето този. Даже се води матиращ флуид. Има промоция на около 18 лв в някои аптеки.

# 49
Ето този. Даже се води матиращ флуид. Има промоция на около 18 лв в някои аптеки.

Благодаря!

# 50
  • София
Сега пък пробвах някакъв нов на Nuxe, с 50 ф. Много хубаво се разнася. Обаче характерната силна миризма на Нюкс ме подразни малко.

# 51
Мен ме дразнят всякакви кремове с парфюми вече. Вече имам някаква психологическа спирачка и не мога да си ги сложа на лицето.  ooooh!

# 52
Момичета,съпружието е във Франция.Знам,че там има третиноин 0,1 и ми се иска да ми донесе.Някой,който владее френски може ли да каже колко пари е и дали го дават свободно?
В Безие е.
Аз си взимам от Франция третиноин,но го дават само с рецепта.Досега съм взимала само 0.025% и 0.05%.

# 53
  • София
От една седмица мажа третиноин ежедневно, но направих малки корекции в последователността на нанасянето ... вече мажа хидратиращ крем на Мизон с охлювен екстракт и след около 1 час третиноина. На сутринта кожата е спокойна, сочна, без белене, няма сухота. Минералната слънцезащита след това не ми се рони като маска. Не знам доколко прониква третиноина в кожата след като е нанесен след друг крем, но не смятам да променям тази последователност. А и по пътя на логиката /мои разсъждения/ нямаше да им смисъл да нанасяме няколко продукта на лицето, ако "попива" само първият.....

# 54
Стига кремът да не е с минерално масло и да запечатва, преминава. Явно се разрежда ефикастността, но по-добре така и да може да ползваш редовно, отколкото да мажеш спорадично и да си непрекъснато със раздразнена кожа.

Аз така правя когато ми е раздразнена кожата, а също и на шията. Откакто започнах да слагам първо хидратиращия, после трет там, шията ми е съвсем спокойна и слагам всяка вечер.  Peace

# 55
  • София
Стига кремът да не е с минерално масло и да запечатва, преминава. Явно се разрежда ефикастността, но по-добре така и да може да ползваш редовно, отколкото да мажеш спорадично и да си непрекъснато със раздразнена кожа.

Аз така правя когато ми е раздразнена кожата, а също и на шията. Откакто започнах да слагам първо хидратиращия, после трет там, шията ми е съвсем спокойна и слагам всяка вечер.  Peace

Да, и аз така мисля, преди с нетърпение чаках деня за вечерна хидратация ...... но сега се загледах в състава ... има май.... хич не разбирам от съставки .... Snail secretion filtrate, cetearyl olivate, niacinamide, helianthus annuus (sunflower) seed oil, butylene glycol, sorbitan olivate, synthetic wax .....

Поръчала съм и това за проба, но още не е пристигнало DR.BELMEUR Daily Repair Moisturizer, в него не виждам,  ето го състава:
WATER/EAU• DIPROPYLENE GLYCOL• GYLCERIN• CYCLOPENTASILOXANE• 1,2-HEXANEDIOL• MYRISTICA FRAGRANS (NUTMEG) EXTRACT• PENTAERYTHRITYL TETRAETHYLHEXANOATE• HYDROGENATED POLYDECENE• CETEARYL ALCOHOL• PEG-40 STEARATE• GLYCERYL STEARATE• BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER• PHYTOSPHINGOSINE• BETA-GLUCAN• SORBITAN STEARATE• PANTHENOL• MONDARDA DIDYMA LEAF EXTRACT• BETULA PLATYPHYLLA JAPONICA JUICE• CORCHORUS OLITORIUS LEAF EXTRACT• SALVIA OFFINALIS (SAGE) LEAF EXTRACT• XANTHAN GUM• HYDROXYETHYLCELLULOSE• DIMETHICONE/ VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER• TOCOPHERYL ACETATE• CETEARYL OLIVATE• DIMETHICONE• STEARIC ACID• CARBOMER• TROMETHAMINE• PEG-100 STEARATE• SORBITAN OLIVATE• TRISODIUM EDTA• ETHYLHEXYLGLYCERIN• PARFUM/FRAGRANCE

# 56
Мда, бих избягвала и восъци, но ако имаш само този, ползвай го докато дойде другия. Peace

# 57
  • София
Мда, бих избягвала и восъци, но ако имаш само този, ползвай го докато дойде другия. Peace

Имам и други, но те са с киселини ...другите пък са изключително мазни ..... този е "най-безобиден" ...

# 58
  • Пловдив
Здравейте момичета, знаете ли дали при кожа с розацея може да се използват такъв вид кремове? Имам акне розацея което в момента държа в затишие, но ми останаха тъмни петна от пъпки който искам да преборя...

# 59
Малко рисковано е при розацея. За тъмните петна от пъпки и за кожа с розацея се препоръчва крем с азелаинова киселина. Скинорен е такъв продукт. По-добре се ориентирай към него или направи консултация с дерматолог преди да решиш за третиноин.

Общи условия

Активация на акаунт