Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 70 027
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
На 2 май сме само на преглед и по принцип на 3 трябва да е следващата.
DZ, да питам ли ти какво прави днес или не Stuck Out Tongue Winking Eye Как се чувстваш?

# 106
  • София /Абсурдистан
Благодаря на всички за подкрепата! Ай стига толкова болници, прибрах се. Жива съм  Mr. Green Алергията ме мъчи страшно, снощи чак ми спираше дишането и можех да дишам само седнала и за трети път тръгна оток на Квинке, при това от нищо. Бяха включили даже не истинската химия, а някакъв пре медикамент, който нещо промивал и подготвял и никой не е алергичен към това. Ама аз, на, виден Марко Тотев. Много бързо реагираха, разтичаха се, извикаха лекарката и го спряха овреме, чето ако рака не ме тръшне, то това чудо ще ме удуши един ден истински. И сега трябва да ходя и при алерголог за нова консултация. Обачееее... направена съм на лейка от инжекции, кортикостероиди, като и те си носят всички екстри със себе си, та цялата съм в свирепи синини, всички съдове по тялто се пукат навсякъде от метил преднзолон в големи дози, та пак съм петниста хиена. Няма как, до края на седмицата ще съм на конски дози и така, че все още дишам малко тежко. И на 8 май повтаряме упражнението отново.
Иначе съм добре, даже пресадих няколко сандъчета с цветя, че то едно хубаво време навън ... Май и аз приличам на някого от тук  Sunglasses която като мен не си сяда на четирибуквието Simple Smile
Рори72 нямам представа как да ти помогна, имам само бегъл спомен, че преди години моя пациентка отиде да си лекува във Франция тимуса. Но нейното беше и доброкачествено.

Последна редакция: ср, 18 апр 2018, 15:37 от Unknown_lady

# 107
  • София /Абсурдистан
 Да напиша  и нещо друго, че се сетих, спецално за AnyHr. Понеже и аз към оса и пчела съм със същата алергия. Какво ми казаха в алергологята на Александровка - Купуваш си кутийка или блистер Медрол от 4 мг. и го слагаш в чантата, винаги там да си стои и не го изваждаш повече. Почне ли пристъп на стягане и задушаване, трябва да седнеш, дори и на тротоара ако трябва, но да си седнала и да изгълташ по най-бърз начин 4 бройки наведнъж, после така седнала, веднага викаш такси и да те кара в най-близкото  спешно, там ще те съвземат и ще ти кажат как да продължиш. Номера на такситата, които ползваш, да са ти в бързото набиране на телефона.
Е, първо ме попитаха мога ли сама да си сложа инжекция преднизолон, това действа веднага, ама няма как по улиците да се бода, да ме помислят за дрогаджийка и да ме приберат в районното, ако ме видят полицаи. Та с Медрола също става, то е едно и също лекарство, но докато те стегне, има време да подействат таблетките и това е първата помощ, която всеки като нас може и сам да си направи при такъв проблем. Дозата е за възрастни, за деца не знам.

# 108
Lady, ужасно преживяване, да се чуди човек кое първо да лекува. Голямо гуш, а за саксийките ще се направя, че не съм прочела.Heart Eyes

# 109
  • София /Абсурдистан
Гуш на всички за късмет!  Hug

# 110
  • Варна
И аз се разправях с алергии. Към Херцептина. 8 химии избутах преди това, но Херцептина направо ме свали с шут. Принципно имам диагностицирана алергия към котки и домашен прах. Към медикаменти нямам реакция. Но с Херцептина не се харесахме.

# 111
  • София
Как тогава ти го вливаха? С урбазон или кортикостероиди? На мен с химията ми вливаха кортикостериоди и обясниха, че основно заради евентуални алергии ги слагат, е, и гаденето. А аз алергии нямам, поне засега.

# 112
  • София /Абсурдистан
Аз другата седмица ще ходя пак при алерголог в Александровска. Страшна работа е. Набита съм с кортикостероиди до козирката и до края на седмицата ще е така. После седмица почивка и пак седмица подготовка за новото вливане. Казаха, че има вероятност при всяко вливане да увеличават дозата им. Поне артрита се кротна за сега от тях и от химията, да не го мисля и това, че аман.

# 113
  • София
Lady, мила, прегръдки от мен. Желая ти да преодолееш кофти реакциите.
И приеми благодарности  от мен Kissing Heart : първо, че след твоя пост се ориентирах към "Спектър' (мислех в "Св. Иван Рилски" да ходя, но в Спектър скенерът е от най- ново поколение). Днес ММ взе резултата.... всичко е ОК.
И благодарност ти дължа за още една подсказка- за медрола. Подсети ме, че нямам в чантата антидот, а осите вече са набрали сила- поправих се и вече SOS пакетчето е в чантата ми.

# 114
  • София /Абсурдистан
Айде ще споделям още опит като стигна до алерголога. И да се оплача сериозно вече - тази вечер косата ми започна да си тръгва. Докато се къпех, падаше на снопчета... Все си мислех, че ще  стане чудо и ще ми се размине... Sad

# 115
  • Варна
Косата ... еееех, ще поникне по-гъста и красива от преди.

Как тогава ти го вливаха? С урбазон или кортикостероиди? На мен с химията ми вливаха кортикостериоди и обясниха, че основно заради евентуални алергии ги слагат, е, и гаденето. А аз алергии нямам, поне засега.
Предложоха ми кортокистероиди, но аз реших да спра херцептина. Срещнах разбиране от лекарите. Продължих с хормонална. 8 години от тогава - ей ма на - хубавея и здравея.
Но това си беше лично мое решение и не мога да го препоръчам на никого, защото все пак всеки има индивидуални потребности.

# 116
  • Варна
Айде ще споделям още опит като стигна до алерголога. И да се оплача сериозно вече - тази вечер косата ми започна да си тръгва. Докато се къпех, падаше на снопчета... Все си мислех, че ще  стане чудо и ще ми се размине... Sad
И при мен така стана. Стоя упорито на тиквата, стоя и изведнъж сякаш изпада. Не мога да преценя за какъв период точно, че при първата по-сериозна топка косми в четката веднага посегнах към машинката и до дъно изрязах, но после ония мъничките остригани косъмчета май в рамките на седмица две си изпадаха и те. Както искате тълкувайте споделеното, но ако можех да върна времето назад нямаше да изрежа така брутално. Не заради друго, а най-малкото заради факта, че когато е дълга и да пада на кичури и снопове е по-лесна за улавяне. След изрязването до корен аз продължих да ръся косми така или иначе, но трябваше с лупа да ги търся и събирам из цялата къща.

Лейди, за буклите ич ама ич да не ти пука. Заедно с изпадалото от главата хвърляй и всички негативни емоции от сърцето. Ей така дори като ритуал си го представи. Хвърлям поредната порция козина в коша, с нея ще хвърля и лоши мисли. След няма и 3-4 месеца ако знаеш само какви бурени ще избуеят... ще ставаш вече за фризури. Горе-долу така ми се въртят спомените. Най-плешивият ми период беше януари, тогава всичко беше изпадало, освен че перука нахлузвах, дори вежди рисувах и мигли лепях по повод рождения ден на мъжО, да ставам поне за снимка. Сега сме април и се чудя къде по-напред да скубна, подстрижа, укротя с балсам... че и на всичкото отгоре всеки косъм със собствено мнение, направо съм като анимационен герой, мъжът ме не спира да ми се радва и да ме оприличава на разни негови там футболни герои като Маруан Фелайни, на който също така закачливо вика "бухтата" Grinning
Скрит текст:

Успех с алергиите, мила... стискам палци и вярвам, че всичко ще мине наред. Аз съм от щастливците, моята е бозобидна, водят я контактна... т.е. при допир на кожата само се проявява и е към никел, което винаги са имали предвид, но не са се притеснявали ни хирурзи, ни анестезиолози, ни химиотерапевти.

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 09:41 от Spirit Crusher

# 117
  • София /Абсурдистан
Айй какъв обем и колко коса! Много мерси за позитивната подкрепа  Hug
Ще звъня на фризьора ми да намали още, не до кожа де и да ми оправи двете перуки като за мен. Чакам  протокола по каса и мисля да купя този път изкуствена и доста олекотена за лятна, че двете, които имам са с много коса и ще е жега с тях. Ама то май и другите са такива. Предупредиха ме, че в лицензираните магазини цените са страшно раздути, та ще видим, може и да им върна протокола. Ама пусто суета.
При мен едва ли ще поникна много после, щото спре ли химията, ще тръгне наново артрита, а там за него се пият и вливат лекарства същите като химията - цитостатици и даже още по-свирепа гад от това.  Но това после ще го мисля. Вчера ми казах в къщи, че от кучето не се ръси толкова коса, колкото от мен, ама то милото пие рибено масло за козинка и нищо не пада. Ето го:
https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/11885367_9519726 … 0&oe=5B507954
https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/10846417_8117682 … 9&oe=5B5C0F08

Към позитивния списък за болница на DZ /дано не се разсърди/,  си добавям лично за мен - телефон, таблет, зарядни, очила, слагам си и органайзера с гоблена, че кой с каквато муха в главата си е, пък моята е тази   Mr. Green
За лака за нокти съм питала специално в клиника "д-р Щерев", където ми правиха хистеректомията и анестезиоложката каза, че може светъл или прозрачен лак, тъмните цветове лак пречат на апарата да следи кръвното и сърдечната дейност. Тогава и аз бях с гел, но с бледорозов лак, нямаше проблеми.

Последна редакция: чт, 19 апр 2018, 11:12 от Unknown_lady

# 118
DZ, да питам ли ти какво прави днес или не Stuck Out Tongue Winking Eye Как се чувстваш?
Smile Хихи  ....Бях се разшетала вчера -прах, прахосмукачка, пералня, сушилня, миялна и най-омразното - сгъване на дрехи Rolling Eyes
Днес и аз като Лейди цветя разсаждах и засаждах Flowers Hibiscus
И почнах пак да чистя Орхидейте ми от Памуклийки. Ей , голяма гад е това нещо.
И понеже съм скромна с общ брой САМО 23 Орхидей ми идва нанагорнище всяка едно по отделно да я чистя.

Пристигна ми единия сутиен от Алиекспрес . По DHL  го пуснало Китайчето. Много му се зарадвах Sweat Smile

В началото на Юни живот и здраве ще съм в София - ако пак не ми мине котка път Flushed
Малкия ще има състезание по Карате и цял ден на 2-ри Юни ще съм в зала София Sweat Smile
Миналата година състезанието приключи в 18.30ч хихи Направо бяхме гроги след това Hushed
Та тъкмо резервацията за хотела правя. Миналана година целия отбор го вдигнахме  нагоре с краката. Децата превзеха хотела:laughing:
Време за срещи няма да имам , но ако някой случайно ще е около тази зала да свирка . Целия ден ще съм там Stuck Out Tongue

Лейди , много е сладко кученцето . Ние сме с мини Пинчер , рибки и папагали. Laughing

# 119
  • София /Абсурдистан
Ще се радвам да се видим Simple Smile Ние с теб сме като астрални близнаци Simple Smile и аз гледам същата бройка орхидеи. Виж сега, с памуклийката няма да се справиш без  Моспилан от аграрни аптеки, струва 1,60. На върха на нож вземаш малко прахчица и я разтваряш с вода в шише от препатат за прозорци. Пръскаш всичко, даже розетката и корите в саксията. След няколко дни пак, че гадта има яйца, които се излюпват и пак ще ти заразят орхите. И така до пълно изтребване. Аз преди 2 г. се справих с гадината, но преди да  науча начина, поне десетина орхи ми умряха, просто ги изпива и ги убива. И само това помага трайно, друго нищо, какво ли не съм опитвала. Успех в битката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт