Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 69 991
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Spirit, Heart Eyes пишеш страхотно и като видиш майка си да я прегърнеш силно от мен.
Lady, пиши как си когато можеш 🌸

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 14:09 от Няма смисъл

# 91
  • София
В четвъртък минах на поредния ТЕЛК- 8- ми. Този път ми искаха повече изследвания и консултации. Притеснявах се при тези дандании около нови правила за оценяване на работоспособността.
Резултатът е 78%- без промяна.
Благодаря и за стиснатите палци Kissing Heart

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 16:10 от AnyHr

# 92
  • София /Абсурдистан
Ани, браво на теб. Явяването на комисията си е изпитание. Аз да попитан - има ли някой с телк решение за друго заболяване и сега да трябва да добавя и това? Питам за промяна на проценти и група. Точно това се каня да правя по някое време, но не знам как се процедира.

# 93
Lady, как мина днес, как си?

# 94
Ани, браво на теб. Явяването на комисията си е изпитание. Аз да попитан - има ли някой с телк решение за друго заболяване и сега да трябва да добавя и това? Питам за промяна на проценти и група. Точно това се каня да правя по някое време, но не знам как се процедира.

Аз съм с ТЕЛК, но не съм ходила на нов. Доколкото разбрах, вземаш си от Личния лекар протокол за ТЕЛК и подаваш в картотеката по местоживеене Молба за ново явяване, поради промяна в обстоятелствата - друго заболяване. Като си получим писмото, там ще пише какви други документи и изследвания трябва да представим при явяването си пред комисията.

# 95
  • София /Абсурдистан
Привет! Мина, добре съм, но оставам в болницата до утре, че направих пак тежка алергия по време на вливката  и се обринах и позадуших, та  се наложи да спрат системите за малко и ми набиха толкова урбазон, че
 чак се блокирах. Цяла седмица ще ми ги бие ММ и в къщи. /Наличието на доктор в къщи е полезна работа/.  После пак ме закачиха, но викаха докторката и ще трябва пак да ходя при алерголог като ме пуснат за нови схеми. Аман вече. Д- р Ганчева каза " стискай поне до четвърта химия, че да видим пет скенера тогава". Че къде да ходя от подводницата, хич и няма да се отказвам заради тъпата алергия.
Ох как не ми се занимава и с телк, миналата година октомври ходих. А и онкологичния телк е отделен от общия , хич и не го знам къде е.
Сега ще трябва да вземам  и болнични от телк, каквото и да значи това, някой правил ли го е, да каже как става?

# 96
  • В царството на игрите:)
Момичета, благодаря за подкрепата, на DZ за полезния списък.
Не знам какво ще се окаже при мен, но интуитивно усещам, че трябва да се изреже. Дори да е доброкачествено( за което се надявам все пак) не му е мястото там. Една позната ми разказа така за един фиброаденом, проверяван всяка година и накрая, о късно е, станал карцином. Да ходя да търся още мнения мисля, че е излишно. Ходих при проверени специалисти. За един ден ме прегледаха четирима - мамолог, хирурга, ехограф -2 пъти и един който не го разбрах какъв е, в приемния кабинет. Размазаха ми гърдата. Всички казаха - за изследване.
Сега мога да тръгна да търся лекари в София, от Пловдив съм. Но каква ми е ползата. Ако са на различни мнения, как да преценя на кого да вярвам.
Решено е. Така ще ми е по-спокойно и поне ще знам.
Подкрепям те на 100 %. Тъпо е да се губи време с лекари, изследвания, биопсии и прочие, като единствения сигурен начин е да се махне и да се изследва. Искате ли да преброя колко дами само от форума отидоха да им махат фиброаденом и какво излезе после, а искате ли да Хули да ви разкаже колко биопсии е правила преди да хванат ракова клетка? Съветите и добрите пожелания са едно, а реалността е съвсем различна. Това не означава, че при нея е злокачествено, а че трябва да направи всичко възможно да разбере какво е и да си живее живота!!!

Последна редакция: ср, 18 апр 2018, 14:48 от milmich

# 97
  • София
Lady, съчувствам ти мила! Алергията е бича на новото време.
Установена ли е при теб?
При мен започва с обрив и ме избива на лудост (пишат го ангионевротичен оток). Няколко пъти ме приемат в Алергология на МА в тежко състояние и накрая всички тестове са отрицателни- нямам алергия към нищо?!
Най- странното е, че 2 пъти лежа в реанимация след алергичен шок, следствие ужилване от оса- първия път бях в безсъзнание и са ме спасили на косъм  и тестовете не показват алергия към отровата на оси...
Тъпа работа- на осмокракото не се давам 18 години вече, пък една оса може да ме гътне (без да имам алергия към нея дори).
Оправяй се бързо! Kissing Heart

# 98
  • София /Абсурдистан
Диагностирано е, да - полимедикаментозна алергия. Към храни нямам, но към медикаменти   е страшно. Към упойки също, понасям само няколко от всичките.  Правила съм на 2 пъти оток на Квинке и днес тръгнах да го правя за трети път, но навреме го спряха, добре че съм в болницата. Алергичен шок съм правила преди  време от упойка.Чудя се вече къде да ходя  и за тези алергии.

# 99
Здравейте!
Обръщам се към администраторите на темата с предложение да добавите полезна информация относно лимфния оток на началната страничка. Слагам линк от сайт, където съм описала всичко по проблема и смятам, че всеки с онкологична операция, трябва да бъде информиран за това състояние. https://oncoreha.alle.bg/
От няколко месеца провеждаме информационна кампания от безплатни семинари в "ДАРА ХЕЛП" в ИСУЛ на тема лимфедем с надеждата да информираме пациентите какво е това състояние и как да постъпят, ако настъпи при тях. Разпространени са и информационни брошури в пациентските организации и в кабинетите на много лекари - онколози.
Надявам се да ни помогнете в кампанията за по-добра информираност и приемам идеи как можем да подобрим достъпа на пациентите до специализирана информация!

Последна редакция: ср, 18 апр 2018, 10:33 от mama Pressi

# 100
Unknown_lady, бързо да се оправяш Kissing

# 101
Lady, ужасни са тези алергии, особено към лекарства. Да знаеш, че ти пращам огроооомна прегръдка.
Ние чакаме дали ще може днес да продължи, защото белите кръвни телца са много ниски и чакат одобрение от завеждащият отделението.

# 102
Здравейте!

Извинявам се, че отново съм в темата ви.
Имам следното питане. Тъй като се предполага, че тумора на детето е тимом и от там много тежка миастения невролозите искат тимома спешно да се оперира.
Детските хирурзи в България не се наемат, а болниците в чужбина вече 6 месеца не пращат оферта за лечение. Думите на невроложката, която консултира детето от вчера са "Страх ме е да не го изтървем" затова да се ориентираме към операция в България.
С други думи ни трябва вариант за спешно реагиране с добър гръден и онко хирург, но наистина добър който не просто да сцепи гръдната кост и да изреже и тимусната жлеза заедно с тумора /имахме такава оферта а жлезата тепърва ще изпълнява функциите си през пубертета/, а такъв който да оцени възрастта на пациента и ако има възможност да подходи по - щадящо към детето да го направи вместо да избере по-лесния за него вариант.
Наистина трябва да е много добър със скалпела, защото от 7г. ни се обяснява, че тумора е на много рисково за операция място - близо и преплетено с кръвоносни и лимфни съдове, близо до трахеята и важни нерви и при операция има риск детето да остане на масата.
Тъй като четох в нета, че тимомите са 6 вида и някои от тях злокачествени моля ако някой се е борил с такъв вид тумор да ми пише на лични, за да имам повече информация и готовност за спешни решения.

# 103
Рори, бих искала да можех да ти помогна с нещо, но не мога. 🌸
Нас днес ни отложиха заради кръвта, но нищо другият път, важното е, че сме добре.

# 104
Няма смисъл , кога пак ще ходите ?
Стискам палци :*

Рори , и аз не съм наясно .

Общи условия

Активация на акаунт