Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 70 082
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • В царството на игрите:)
Мамк@му и рак, ако не от него от страх ще се гътна.
Цък..От страха само се страда, а не се умира... Спец съм по темата  Rolling Eyes
Simple Smile
Ще ни зарадваш с хубави новини след мамолога!

# 136
  • София /Абсурдистан
Къде инфекцията? Взимай и някакви билкови заедно с АБка и външно и вътрешно да се подсилиш. Стискам палци Simple Smile
Утре съм на контролен при мамолога. Нещо ме боли под мишниците напоследък, разсейки ли са, виждат ли се с ехограф? Мамк@му и рак, ако не от него от страх ще се гътна.
За разнообразие гинекологична този път, както и на червата. Няма лигавици, само рани.  Днес цял ден скитам по болници. Но пък получих ценни указания  и научих много работи за справяне. Ще споделям опит.
Като ме заболя и мен под мишниците и ходих да питам , казаха ми,че лимфите реагират на химията, нормално било.
Ако има нещо, комбинираш ехограф с мамограф и ще се види, няма начин. Стискам палци всичко да е наред  Hug

# 137
  • Варна
Фри, Лейди, стискам палчета и аз. При първата да е всичко ОК, при втората въпреки антибиотиците всичко най-леко да мине. Вярвам! Силни момичета сте, без бой няма да се дадете.

Към цветарките... Алоооооу от споменатите от вас препарати мъжО направо се втресе. Чакате си на лично, но си е направо за разтръбяване публично, че цветарки много сред нас и като нищо в опити да спасим орхидеите и теменужките натровим цялата къща, само това ни липсва на цялата хубост, на която сме се насадили. DZ, съвсем коректно са те предупредили за В58, същото важи и за Моспилан, както и за другите им братовчеди инсектициди. Това са препарати ефикасни, но са за полеви условия - там по нивите да пръскат с тях. Действат и за стайни растения, но не бива да се прилагат поради факта, че това дори и на терасата да напръскаш, щеш не щеш ще го прибереш вътре. Ти самият, децата, домашните любимци, гости... всички се излагат на опасност едва ли не, понеже си е наистина сериозна химия.

Ето ви рецепта, която дава ефект и минимизира риска:
Скрит текст:
Стъклен съд, тъмно стъкло, колкото по-тъмно толкова по добре - кафевите бирени бутилки са добър вариант, неудобството при тях е тясното гърло понеже следващата стъпка е да натъпчете вътре цитрусови кори. Та така втората стъпка - корите от всякакви цитруси - лимон, лайм, мандарина, портокал, грейпфрут (това последното между другото може да е дефицит, понеже ни е забранено да ядем по време на химията, но ако има кой да изяде съдържимото кората му ще отиде за борбата с памуклийката). Тези корички се натъпкват в тъмния стъклен съд и се долива вода като отношението е приблизително 1 към 3. Това нещо се държи на стайна температура (като по мнение на мъжО агроном сега точно е перфектното време - нито е жега, нито е студ) на тъмно място - примерно шкаф, който най-рядко отваряте, като от време на време се разклаща и целия този коктейл престоява минимум 5 дни, на 7-ми ден вече е готов. С този извлек се пръскат с пулверизатор растенията и проблеми, че си натровил нещо невинно около себе си няма, а ефект добър дава. Може да се пръска дори всеки ден.

Извинете ме за оспамването. Знам, че въобще не е това темата за такива неща да си говорим, но точно както писах в началото от едното хоби, от едното незнание или подценяване допълнителн проблем сме си докарали.

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 07:26 от Spirit Crusher

# 138
  • София /Абсурдистан
Малееееееей оплескахме го сега!!! Мерси за рецептата! На мен този препарат ми го препоръчаха жените от аграрната аптека, които продават там. И казаха, че съвсем малко, просто точка се разтваря във вода 500мл. Аз преди 15 така завинаги се отървах от хлебарките и мравките, превзели всички панелки в София, с препарат Регент. Което се оказа препаратът Фронтлайн всъщност, но на в пъти по-ниска цена, акивното вещество е фипронил, с което ветеринарите редовно накапват кучета и котки срещу паразити. Но преди това звънях на един мой преподавател от университета, доцент и химик от БАН, да питам, той каза, че това е вредно само за студенокъвни жвотни, за за човека, за топлокръвни бозайнци е напълно безопасно. Изпрати ми после и  научни изследвания човека. И ако имам змия и рибки примерно в къщи, е опасно за змията или за рибките. Нямам влечуги, нито риби, само едно куче и искам да си взема и още едно  Simple Smile
Що не сте казали, че грейпфрут не се пие по време на химия, аз пък да не знам? И на мен лекарите нищо не ми казаха. На какво вреди?
Газил ме е валяк днес, гърлото боли и съхне, снощи започнах антибиотика, но кръвните изследвания от болницата са супер, чак доктора се чуди как така стана. Хемоголобина преди беше тръгнал да пада много, сега е ок, че даже и в повече, цели 136  Simple Smile Но се взех в ръце де, впреки,че треперят доста. Затрепериха ръцете и колената веднага още щом ми включиха вливането. Вчера питах онколога, нищо не каза, нормално било, ще мине.
Ще споделя какво вземам към момента като добавки и предварително казвам, че всяко едно от тях го съгласувах с онколозите в болницата, демек, одобрено е.
Днес си продължавам с В17, поръчах го, питах онколога, каза, че е безвреден и може,2 пъти по 2 капс. дневно ще вземам от този https://vitafocus.net/amygdalin-vitaminB17  
Ще го редувам с другия https://apteka.framar.bg/30054377/%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B3%D0%BE … 83%D0%BB%D0%B8-60
За запазване на черния дроб - Вердин - 2 таблетки сутрин и една вечер в седмицата преди и след химия, а, междинно - сутрин и вечер по 1 докато не свърш химията. Ето го https://sopharmacy.bg/product/4712/verdin-verdin-cheren-drob-tab … us-pharmacia.html
Грижа за  вените - Пиене в седмицата с химията по 1табл. сутрин и вечер Троксевазин таблетки https://bilki.bg/troksevazin-2-gel-pri-razshireni-veni-hemoroidi … AYASAAEgLm4fD_BwE
И 5-7 дни мазане на вените с ХЕПАРОИД ЗЕНТИВА   https://bilki.bg/heparoid-zentiva-sasirva-kravta-pri-kontuzii.html
А също за мазане на вените и всякакви синини https://bilki.bg/badyaga-forte-i-konski-kesten-gel-balsam-sresht … balsam-85-ml.html
Аз двете мазила ги комбинирам, последното е вълшебно просто, всякакви синини , причинени от какво ли не, изчезват много бързо.
Омега 3 с вит.Е - постоянно - сутрин и вечер по 1, от тези https://apteka.puls.bg/bg/za-zdravo-sartze/abo-farma-ribeno-masl … g-h-60-kaps-47325
Витамини за жени по 1 дневно
https://www.iherb.com/pr/Now-Foods-EVE-Superior-Women-s-Multi-180-Softgels/23363
Тези вършат същата работа https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Way-Alive-Max3-Daily-Multi-Vit … d-90-Tablets/1880
За възраст над 50г https://www.iherb.com/pr/Nature-s-Way-Alive-Women-s-50-Gummy-Vitamins-75-
Gummies/50923
Пробиотик за лигавиците на червата и стомаха - в седмицата на химията, 1седмица се пие двойна доза - 2 пъти по 1 капс. сутрин и вечер, после постоянно  по една докато не свършат химите. На мен ми дадоха този https://www.jamiesonvitamins.com/products/10-billion-probiotic  Купих го с отстъпка от аптеките Медея, струва около 30лв. Ще търся да го поръчам някъде отвън за по-евтино.И това освен за стави, кожа, коса и за хубост също https://www.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Glucosamine-Chondroitin-M … 50-Capsules/40634
Пиенето на сироп от черен бъз всяка сутрин го слагам в класацията също по 1 с.л.
Избягване на бял хляб, ограничаване на млечни подукти /това не го го мога особено/ и месо, както и всичко със захар. Но тези неща ги правя и за артрита.
Това е личен мой опит. Ако съм била полезна на някого, много ще се радвам.

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 11:55 от Unknown_lady

# 139
  • София
Майкоуууу, Лейди, Миленката ряпа да яде пред теб. Биеш я по точки с илачите и добавките, ха ха ха /къде са емотките, бееее/

# 140
  • София /Абсурдистан
Дааа ама са ми добри изследванията пък  Mr. Green А и аз съм старо куче, покрай артрита се изучих на какво ли не. Очертава съм да съм съм домашна мишка още дълго време, та дремя във форОма  Mr. Green
Мани, че май направихме беля с пепаратите за китките.

# 141
  • Варна
...
Що не сте казали, че грейпфрут не се пие по време на химия, аз пък да не знам? И на мен лекарите нищо не ми казаха. На какво вреди?
...

Щом не са ти казали, значи може и да ти е по-специална химията. На мен се опитаха с думи простички човешки без много термини да ми обяснят, че едва ли не намаля ефекта на химията. Не са ми казвали изрично - това е вреден плод, по-скоро се опитаха да ми обяснят, че колкото е полезен, толкова и вреден може да стане в един момент. Съдържал там нещо, което се свързвало с едно друго нещо и едва ли не ако редовно си го хапвам можело да се окаже, че 6 вливания са ми правили за тоя дето духа и аз само времето съм си загубила.

Дааа ама са ми добри изследванията пък  Mr. Green
...

Добри ще са ти изследванията разбира се, кви да са??! Я що абзаци тука избълва, че и на чувство за хумор те избива, значи това, че валяк е минал през теб е по-скоро внушение и спад на батериите от притеснение. Не ги наотворих всичките линкове признавам си, но някъде измежду полезните неща аз бих добавила и мед+зехтин+лимон, доктор ми го е препоръчвал, а не някоя си баба Яга. Тъкмо като една цветарка на лимона корите вече знаеш в какво полезно нещо можеш да трансформираш - био инсектицид. Grinning

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 13:02 от Spirit Crusher

# 142
  • София /Абсурдистан
Ми то като го закъса човек и накрая на лудост го избива. Аз в ревматологията се бях предала по едно време, пък после почнах да чета и да питам. А  и ММ е доктор, но има и алтирантивна насоченост към китайска медицина, с което много ми помага, иначе до сега отдавна да съм на количка - гръбнак няма, стави читави вече няма никъде, алергия има към всичко. Сега от химията миряса и влезе в ремисия най-после и той.
Абе да му се не видяло, с артита се оправям, вече 10 години го държа само в 3 стадии и не го пускам нагоре, сега това ли да ме тръшне  Twisted Evil  Да поясня, че и за двете гадости-квартиранти лекарствата и добавките са сходни. Аз от Метотраксат си изкарах червата и повече няма да го пипна. Дава се обаче и за нашата болест.

# 143
Грейпфрут не се взима ако приемате лекарства, не само при химиотерапия. По някакъв начин си въздейства с някакви неща, ензими, черния  дроб и какво ли не, и е опасно. Също целина, лайм, помело и препарати с жълт кантарион. Вижте в нета има много инфо за взаимодействие на лекарства с грейпфрут.
При мен новини няма засега Smiley ок съм все още, каза лекарят, и все толкова страхлива...

# 144
Фри , радвам се че всичко е ОК при теб.
Тъкмо влизам да видя дали си писала  Peace
Лейди , как си днес ? Много неща пиеш , направо ме биеш по всички параграфи.......
Днес си взех витамини на Допелхерц от А до Я- четох назад в темите , че са хубави за около химията за имунитета. Лимон със зехтин пия сутрин за черния дроб - това ни е навик с мъжо от 100г...
Пчелен прашец хапвам с кисело мляко и овесени ядки . Сок от бъз сутрин 30 мин след лимона.Корен от Глухарче също......
Алоето мисля да го спирам и гъби някакви на чай пия......... Много натоварващо ми действа - кое след кое преди какво...........То всичко го дават 3 пъти на ден преди храна..............

# 145
  • София /Абсурдистан
Понатовариха ме с Херцептина и нещо пулса скочи много над 100, ама ще търпя.
Аз другите работи и за кокалите ги пия.
Радвам се за Фри и разбирам, ама то страх лозе пази, и аз съм така...

# 146
  • София /Абсурдистан
Всички изчезнахте в този хубав ден, аз обикалях за плочки за баня и избрах, че ремонт ме чака.
При мен стана и друга мизерия, тръшнах се и с гнойна ангина. Вземам атибиотик, ама от изгарянето на лигавицата на гърлото от химията било. Как се справяте с тази гад и след колко време да очаквам да мине? На някого случвало ли му се е от химия да направи ангина? /доказано е от химията, спор няма/

# 147
Lady, възхищавам ти се хем болна, хем обикаляш и ме се даваш.

# 148
  • Cherven Bryag
Със сода бикарбонат се прави гаргара една чаена лъжичка. на една чаша топла вода, има много добро и меко действие

# 149
  • София /Абсурдистан
Благодаря. Ще направя и със содата.  Сега пръсках в гърлото и невен с прополис.
Ми то аз се лекувам с дейност, че иначе лежа като родилка и само мисля за глупости.

Общи условия

Активация на акаунт