Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 70 107
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • София /Абсурдистан
Аз бих препоръчала д-р Ганчева от Сити клиник за химиите после, ако има нужда. При нея се лекувам и много съм доволна от нея. Чудесен специалист е.

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 21:08 от Unknown_lady

# 166
Дами, след направен преглед при проф. Гаврилов, кого ще препоръчате за още едно мнение? Марков? Байчев? Някой друг? Нужно е още едно мнение, че ситуацията е малко спорна. Благодаря предварително.
Младен Младенов в болница Вита или в 1 АГ болница Св. София (Тина Киркова). Онкомамолог е http://www.vita.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0 … BD%D0%BE%D0%B2/18

# 167
  • София /Абсурдистан
Дами, след направен преглед при проф. Гаврилов, кого ще препоръчате за още едно мнение? Марков? Байчев? Някой друг? Нужно е още едно мнение, че ситуацията е малко спорна. Благодаря предварително.
Младен Младенов в болница Вита или в 1 АГ болница Св. София (Тина Киркова). Онкомамолог е http://www.vita.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0 … BD%D0%BE%D0%B2/18

Оо да, той също, за уточняване на диагнозата и за операциите. За химиите вече при онколожката. Аз първо помислих, че и за  тях се пита. Д- р Младенов и на мен откри гадта, направи ми  отворена биопсия и ще ме оперира есента. За реконструкция ако се наложи, пак съм при него.  Препоръчвам го с 2 ръце и аз. Един от най-добрите.
Аз ходих при него в болница "Света София", отделението към мамологичния център.

# 168
  • София
Аз пък препоръчвам проф. Александрова от Онкологията. И няма да ви кажа защо.
Диагнозата ми е от 1992 година. Май съм жива още, а ?
И не е само тя, естествено, защото след нея се започна лечението.
Знаете ли, че като си набарах бучката Александрова и Гаврилов бяха млади доктори, опитващи се да се докажат. Е, доказаха се.
Първата химиотерапия правих при доктор Дудов, сега професор. И той се доказа. Сигурно затова съм още жива.
Толкова много, ама много добри лекари имаме, чудя се как не са  се изнесли в чужбината.
Много имена мога да кажа, това са 26 години ходене по мъките. И нито един доктор или сестра не запомних с лошо. Сигурно съм късметлийка.

# 169
  • В царството на игрите:)
Аз мога да кажа при кого да не ходи!!! При Седлоев! Не искам да обиждам никого, но той е лош вариант? Бих препоръчала или Маркомо, или Младенов, или Василев!
А за какво е нужно второто мнение?

# 170
........................
Толкова много, ама много добри лекари имаме, чудя се как не са  се изнесли в чужбината.
..................
Не са се изнесли, защото тук са си съвсем добре. Печелят съвсем прилично и на фона на ниските данъци, цени и беззаконието и безредието тук си живеят перфектно.
Първите 15 години били трудни ми каза един много добър известен и доказан лекар с много опит и специализации. Младите са навън да трупат опит, специалности и първоначален капитал  Grinning

# 171
Благодаря ви за мненията. Събирам ги за сестра ми. Става въпрос за бучка, която е следена години наред. Уж не е злокачествена, но в последно време си е променила структурата, пораснала е, има напрежение и болка. Предвид моята диагноза, аз клоня към това, да се оперира. Не съм лекар, разбира се, но не виждам смисъл това нещо да стои в нея и да "работи". Защото тя така го усеща - че то си работи нещо в нея. Но пък Гаврилов й каза, че няма да я оперира, а ще продължат да го следят и след 6 месеца да отиде пак, с направена мамография. Има мнение и от друг онколог-хирург от Пловдив и то е категорично да го махне. Та общо взето не знаем какво да правим. Simple Smile

# 172
  • София
Идете и при проф. Байчев според мен, доказан специалист е.

# 173
  • София /Абсурдистан
Да го махне, за да и е мирна главата, а после ще се види. И променяща се форма... не е ок да стои такова нещо в нея.
Аз май започвам да се оправям. Хванах му цаката значи - след химия същият ден и на следващият май съм си добре и от по-следващия 4-5 дни мизерии. После полека лека започва оправяне до следващата химия.  Помага за планиране на дейностите  Simple Smile

Последна редакция: нд, 22 апр 2018, 23:10 от Unknown_lady

# 174
  • Варна
...Даниела..., не бива да изпадате в паника. До последно си повтаряйте, че е добро. Аз така до последно бях със 100% увереност, че е добра бучка за да не се вкарвам излишно в разни филми. Е оказа се карцином ама пък от хубавите карциноми, със всичко можеш да убиеш с огромни шансове никога повече да не се върне до края на живота ми.

Повечето те съветват, че е хубаво да се види със сигурност какво е. Подкрепям с две ръце. Добре ще е за сестра ти иначе акълът и ръката ще са и само там. Като гледам как пишеш съм готова да се обзаложа, че сте образовани и интелигентни и двете (все пак една кръвчица) и си вадите хляба с мисловна дейност, не махате с метли из улиците. Представяш ли си един счетоводител примерно да трябва годишен баланс да приглючва и мисълта му да е обсебена от някаква си бучка. Най-сигурно се вижда при изследване на материал от недъгавото. Освен премахването питайте ги и за други методи, биопсия примерно. Да обяснят тези, които разбират какви са процедурите, каква надеждност дават, какви рискове има, по какво се различават...

И като заговорихте за сестри, аз май натиск на моята трябва да дам. Моят цикъл не може да тръгне заради Тамоксифена (то това целим де), нейният пък не може да спре. Излъга ме, че имала била час при гинеколог за днес, да видим довечера като се чуем какво друго ще ме излъже. Ще ме накара повод да си намеря до Пловдив да си ходя и за ръчичка да я заведа. При майче като влизаше в менопауза нещо такова сякаш забелязах, на превръзки не може да и се смогне, но сестрата сякаш още млада за тая работа, на 41 е.

Последна редакция: пн, 23 апр 2018, 12:01 от Spirit Crusher

# 175
  • София
Никак не е млада за менопаузата. Но така или иначе трябва да посети гинеколог.

# 176
Дами , голямо затишие днес в темата Simple Smile
Днес си купих перуката и на 27-ми отивам в онкото да разбера с какво ще ме черпят и колко Stuck Out Tongue Winking Eye
Минах да видя какво предлагат магазините работещи със социалните..... Пълна скръб.
Утре ще ходя да ги питам какъв е варианта да им я връщам помоща...
Това което видях за нищо не ставаше Confounded

Ходих пак да точат лимфна течност. Предната седмица 16 спринцовки , а тази само 4 източиха Hug
Имаме голям напредък.
И на 4ти съм командировка -луд умора няма Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 177
  • София /Абсурдистан
И аз днес си купих една лекичка и много удобна, точно за лятото. Но беше единствената в лицензирания магазин, която беше прилична, другото - скъпо и тъпо. Имам една естествена и още една изкуствена, която ще ми свари главата, толкова е дебела, ще стои за зимата. Повече мисля да не се занимавам, ако нещо ми хареса, направо ще купя без документи и разправии. Направо се счупих от писане и разкарване днес.
Още лекувам изгоряло гърло и сякаш ме е газил валяк...

# 178
  • София
Защо не пробвате и кърпите за коса, някои от тях стоят доста по-добре от перуки.
Вчера пък видях една много смела мацка - с абсолютно гола глава, изглеждаше много добре. Дори се зачудих дали е на химия или е модно решение.

# 179
Фри, напълно подкрепям мнението ти. Беззаконието е пълно , така наречената комисия “медицински одит “дреме и просперира в корупция. Нещата в днешно време не опират до професура ( което , пак казвам значи само , че преподаваш) , а до доказателства. Добре е , че има фирми на скъпи лекарства, които провеждат обучения. Това води до използване на най-добрите ( и скъпи ) лекарства в България . За сметка на хилядите полу- слепи баби и дядовци в селата , на които елементарна операция за перде не може да се направи , защото парите са свършили за лечение на рак с оригинален препарат...

Общи условия

Активация на акаунт