Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 47

• 70 108
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
И аз днес си купих една лекичка и много удобна, точно за лятото. Но беше единствената в лицензирания магазин, която беше прилична, другото - скъпо и тъпо. Имам една естествена и още една изкуствена, която ще ми свари главата, толкова е дебела, ще стои за зимата. Повече мисля да не се занимавам, ако нещо ми хареса, направо ще купя без документи и разправии. Направо се счупих от писане и разкарване днес.
Още лекувам изгоряло гърло и сякаш ме е газил валяк...
Аз си купих две перуки още преди химиите -  едната от интернет сайт, другата от Амоена, после  оправях документи...Който каквото ще да ми разправя, но за мен беше голям шок голата ми глава, никой не допуснах да ме  види така...през нощта спях с шапки, защото ми се запарваше , а да тръгна по гола глава или с малко коса, беше абсурд..въпреки че при мен се случи да е лятото...но да кажа на момичетата, на които предстои - след химиите ми порасна адски гъста и здрава коса, преди ми капеше като я решех, сега е  гъста и здрава и даже първата беше доста къдрава.

# 181
А някоя от вас ползвала ли е нещо за засилен растеж? Аз точно приключих химията и в тази жега главата ми завира с перуката, а ще мине поне месец, докато имам косица някаква.

# 182
  • София
...Който каквото ще да ми разправя, но за мен беше голям шок голата ми глава, никой не допуснах да ме  види така...през нощта спях с шапки, защото ми се запарваше , а да тръгна по гола глава или с малко коса, беше абсурд..въпреки че при мен се случи да е лятото...но да кажа на момичетата, на които предстои - след химиите ми порасна адски гъста и здрава коса, преди ми капеше като я решех, сега е  гъста и здрава и даже първата беше доста къдрава.
Да, за жена с дълга коса вероятно е шок. Аз по принцип съм с много къса коса, от години, дори като по-млада много ми харесваше Шинийд О,Конър и имах идеи да се острижа по същия начин, та заради химията видях наживо как ще изглеждам така, дори много се харесах /мъжът ми също харесва къси коси и смяташе, че съм много хубава без коса/. Аз опитах с перуки, но толкова къси като естествената ми коса нямаше, та много смешно ми стояха дори най-късите, затова за мен кърпите се оказаха красиви и успешни. А на плажа дори без кърпа седях под чадъра, щото то с кърпа не можеш да плуваш в морето.
Важното е да се чувстваш ти добре, доколкото може при тази ситуация, независимо кърпа или перука. В Амоена са доста красиви кърпите.

# 183
А някоя от вас ползвала ли е нещо за засилен растеж? Аз точно приключих химията и в тази жега главата ми завира с перуката, а ще мине поне месец, докато имам косица някаква.

# 184
Аз ползвам едни ампули, български са коприва и репей,засега няма кой знае какъв ефект,но смятам да ги употребя,все пак от 1седмица ги ползвам,от Фрамар. бг са.

# 185
И на мен много ми отиваше голата глава. Laughing
Изкушавах се да си ходя така, но децата ми не бяха ок и слагах перука.

Благодаря ви за насоките за лекар за сестра ми. Запазихме час за преглед и се надявам да се вземе решение вече.

# 186
А някой от преминалите лъчетерапия може ли да сподели дали е чувал нещо за някакви гелове ,с които да се маже кожата?В болницата ми казаха само за бебешка пудра,ама дали е достатъчно?

# 187
А някой от преминалите лъчетерапия може ли да сподели дали е чувал нещо за някакви гелове ,с които да се маже кожата?В болницата ми казаха само за бебешка пудра,ама дали е достатъчно?

това ползвах аз.

# 188
  • Варна

Мехлем от топена свинска мас и невен. Важното е да е ясен произхода на свинската мас, да няма сол, да няма други консерванти и т.н., както и невенът ако може да е свежо набран... иначе продават по билковите аптеки всякакъв. Сушени само венчелистчета, само цветчета или пък дори и цветчета с крехките листенца. Ако желаете рецептата ще ви разпиша подробно. Играчка си е. На мен свекито ми забърка, аз само за проба и тестване на технологията също успях да го докарам, но моят опит се ползва основно за напукани пети и лакти, за гърдата не посмях да се мажа. Grinning

Не го пиша това като някаква баячка, която да си пробутва отварите. Някои от вас може би помнят, че при мен баш на най-лекия етап - лъчетерапията нещата се закучиха. Точно лъчетерапевтите ми казаха за маста с невен, не някви баби изкуфяли. Ха! И ти да видиш смях... около опитите да се предпазим или възобновим раздразнената кожа от лъчето и мажейки с тая мазнотия, белега ми от операцията взе да се заличава. На прасчо сланинките нещо като пенкилер ще се окажат, не само на мъжете ни облите форми да поддържат.

niki376, за да не те заблуждавам искам само да допълня, че по време на лъчето е добре абсолютно нищо да не мажеш върху маркерите. Не заради друго, а заради самите лепенки. Доста момичета си мислят: "Тия пък ся, досвидяха им се някви там лепки ли, що ме гледат сърдито". Не е там проблема въобще. Просто трябва на ново да те измерят, да те фиксират, сканират... за самия теб не е добре... затова пазете си лепенките, а това с мехлемите после, до тогава както са ви казали само бебешка пудра.

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 13:47 от Spirit Crusher

# 189
  • София
За мазилото една поправка само - маста е ПАТЕШКА.

# 190
  • Варна
Охааааа.... Хули, ти направо на Клеопатри ни направи. Чак лигите ми текнаха като си представих как с патешка мас се мажа. Не се лигавя, наистина е благодат нещото, което повечето хора отхвърлят като гнусно и боклук едва ли не. Може би трудно се намира патешка мас и затова масово със свинска правят, но помага. И пак да повторя дори доктори препоръчват такива мазила при изгаряния, белези, рани...

# 191
  • София
Много лесно е да си направиш патешка мас. Купуваш патешки фенер от някоя верига, отделяш мастта, която е в изобилие там, стопяваш я на бавен огън и готово. Невена го изсушаваш на сянка, стриваш на прах, смесваш с патешката мас и мажеш. Просто , лесно и здравословно. При това ефективно.

# 192
  • София /Абсурдистан
Няма начин да тръгна по улиците по голо кубе и  без перука  Naughty Или пък по тюрбан, колкото и моден да е, ще имам усещането, че всички по улицата само мен зяпат и от 100км да ми личи от какво съм болна. Аз само в къщи го нося.
Ще препоръчам един отличен препарат протива косопад, но не от химия, както и за стимулиране на растежа. Аз съм го ползвала когато косата ми започна да пада много от недостатъчна функция на щитовидната жлеза, както и после от ползване на големи дози кортикостероиди за артрита, там пък беше страшно падане. Косопадът гарантирано спира още от първото намазване. Пръсва се леко директно върху скалпа и с пръсти се разтрива в кожата на главата. Трае и действа докато си идмиете косата, после пак трябва да се повтори същото. Лосионът стига за много дълго време. Ето го https://www.zlatnaribka.com/alterna/caviar-clinical-za-podsilvan … stimulator-100-ml
Аз си го поръчвам от моят фризьор и ми го дава за 84лв, в този сайт не знам защо е повече.
При добра финансова възможност се купува и този шампоан и двете неща се комбинират https://www.zlatnaribka.com/alterna/caviar-clinical-za-podsilvan … ng-shampoo-250-ml
И пяната за оформяне на коса и за стабилизиране на косъма https://www.zlatnaribka.com/alterna/caviar-clinical-za-podsilvan … fying-foam-145-gr
И серумът, което е уникално нещо https://www.zlatnaribka.com/alterna/caviar-clinical-za-podsilvan … -treatment-6x6-ml
Всичко това съм изпробвала лично, защото по едно време щях да остана без коса и то без да ми правят химия, та от чудо.
Не съм дистрибутор и не се занимавам с поръчки, да уточня, купувам от моя фризьор, който е. Може  да се поръча и от сайта направо. Ако няма пари за всичко, взема се първо лосиона от първия линк. Ако някой е на химия като мен, да изчака да мине и тогава да ползва тези продукти, така ми каза момчето. Не за друго, но при химиотерапия няма да подействат и няма смисъл да се дават пари. Просто отровите са твърде силни. След поледната химия веднага се започва мазане и плескане.
Дано да съм била полезна на някого.  Hug

Последна редакция: ср, 25 апр 2018, 19:42 от Unknown_lady

# 193
  • Русе
Само да ви кажа че току що в немския амазон намерих шампоана за 22 Е, а лосиона 26Е, мисля да си ги поръчам.

# 194
  • Варна
Много лесно е да си направиш патешка мас. Купуваш патешки фенер от някоя верига, отделяш мастта, която е в изобилие там, стопяваш я на бавен огън и готово. Невена го изсушаваш на сянка, стриваш на прах, смесваш с патешката мас и мажеш. Просто , лесно и здравословно. При това ефективно.

Доказано ефективно. От вълшебните билки е невенът, при това няма риск. Не съм чувала досега някой да е пропищял от алергия, непоносимост към невен или нещо подобно.

Ако желаете да конкурирате лабораториите на Лореал, Вижи, Юсерин и други, които сте чували и гоните ефекта на нежна текстура и аромат дори, има начини. Мазнината се подгрява на много, много бавен огън за нищо на света не трябва да се стига температурата, при която се задейства процеса на пържене. Хора които ги разбират тия работи са се пробвали да ми обясняват какво се случвало било без значение каква е мазнината, дори полезния зехтин видиш ли като прегрееш, т.е. почне вече пърженето на иначе така витаминозните зеленчуци, някви свободни радикали започвали да се отделят. Не ги знам тия какви са, но звучат като кофти пичове - хем са свободни, хем са радикални. Та не случайно ни съветват да избягваме пържена храна. Колко са градусите не знам точно, по моя преценка някъде около 60 по Целзий, но така по бабешки ще се опитам да обясня - трябва да е горещо и като топнеш пръстчето да възкликнеш "Ух! Пари!", мехур от изгаряне обаче не трябва да ти се появява. Маха се от котлона да си почине едно 12 часа и да си пуска там билката благините в сгрятата мазнина. През това време маста (било то свинска, патешка, гъша) отново стяга естествено, та на 13-тия час подгрявате леко колкото да се втечни и прецеждате през каквото ви хареса, надиплени превързочни марли (че една марличка само много рехаво сито е), тензухче, памучно някакво парцалче, каквото имате там под ръка. Най-добре е това нещо да се съхранява в стъклено бурканче, не пластмасово и да се държи в хладилник. Туй то. Отваряш хладилника, вадиш, мажеш. Аз си го кътках и пестях докато мажех изгорената гърда, ама сега вече като гледам, че количество ми е останало мажа дори по лицето като нощен крем. Grinning

Ако още повече пък ви се играе, можете и онази техника да приложите с премиването на маста. Тя си е трудоемка обаче за мързеланковци като мен. В хладка вода слагате мазнотията и започвате все едно яйца разбивате и така енергично около 5-7 минути. Хвърляте водата, доливате нова и пак биете. Идеално упражнение за предмишница между другото. Grinning Около десетина пъти така и всичките тлъстинки на покойното животно са вече изпрани. Няма дъх, няма онзи специфичен жълт отенък. Та оттук ако стартирате като основа и извършите циганските колела с извличането на невена, ще сътворите мехлем, който може и да продавате.

Последна редакция: чт, 26 апр 2018, 10:08 от Spirit Crusher

Общи условия

Активация на акаунт