Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 61 689
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
здравейте искам  да попитам къде в бургас мога да направя колпоскопия и цена да ми кажете ако знаете.благодаря предварително

# 706
Диди, какво имаш предвид под висока лична хигиена?
За жените сякаш това е нормалната практика. За мъжете обаче не знам какво се има предвид? Ежедневният душ не го броя.
Като се запознахме с моя възлюбен, беше шокиран, че не трябва да сяда в публични тоалетни дори да изглеждат привидно чисти Tired ooooh!

Дъждец, така е - в обществена тоалетна не се сяда, ако все пак се наложи, то да се сложи т.хартия и тогава. Ръцете се мият не само след но и преди да се посети тоалетната...честно казано не знам колко мъже го правят това. Както Борито е написала - мъжът да се измива преди акта, но това важи и за жената. След акт също.  Бельото се сменява всеки ден, а ако има течение някакво задължително се ползва ежедневна превръзка.  Ако се носи къса пола, да се внимава къде и как се сяда с нея.  Някои мъже и жени лятото не ползват бельо. Представи си такъв мъж да си носи дънките два- три дни....

# 707
  • Бургас
Резултатите на Анонимна не са лоши. Просто не са ясни. Най - вече е записано, че са отрицателни за дисплазия. Просто е странно, че групата е 2 Б. Нищо повече. Няма причина за паника и т.н.

# 708
Резултатите на Анонимна не са лоши. Просто не са ясни. Най - вече е записано, че са отрицателни за дисплазия. Просто е странно, че групата е 2 Б. Нищо повече. Няма причина за паника и т.н.
Не е ли 3 А неясната? Моят гинеколог казва, ако съм втора група и няма препоръки, че няма нужда да се обаждам скоро. Ама аз винаги правя колпоскопия при преглед, защото ходя с цел онкопрофилактика, а не заради някакви симптоми.

# 709
  • Бургас
Не е ли 3 А неясната? Моят гинеколог казва, ако съм втора група и няма препоръки, че няма нужда да се обаждам скоро. Ама аз винаги правя колпоскопия при преглед, защото ходя с цел онкопрофилактика, а не заради някакви симптоми.
Не казвам неясни в смисъла на съмнителни за нещо лошо. Ако трябва да съм честна тази буква Б ми е странна, при описаното в резултата. Но нищо повече от това. Цитото не е лошо и за това по - горе казах, че няма смисъл да се повтаря веднага или нещо такова.
Друг е въпроса, че бих си пуснала една МБ при този резултат, но не бих повторила цитото веднага.

Аз вече процедирам само така: цито + колпоскоп

# 710
здравейте искам  да попитам къде в бургас мога да направя колпоскопия и цена да ми кажете ако знаете.благодаря предварително

Доктор Димитров в транспортна. Страхотен специалист Simple Smile

# 711
  • Бургас
Благодаря за отговора.цена може ли да ми кажете за колпоскопия при д-р Димитров

# 712
Не знам. Правя си винаги и вагинален ехограф, колппскоп- мисля че всичко е около 100лв. Но работи с направления.

# 713
  • Бургас
Контролата ми излезе 2C, сега какво значи тази група, сефте я виждам? Иначе е Отрицателна за интраепителна лезия или малигнен процес- NIL, пише реактивни промени и възпалителни клетки, ама все пак е правена във втората част на цикъла, предполагам е нормално да са реактивни, знам че се прави винаги до овулация, защото се изменя след това, ама за ин витрото ми я искаха 2та част......

2C е по-ниска от 2b?

# 714
  • Бургас
Контролата ми излезе 2C, сега какво значи тази група, сефте я виждам? Иначе е Отрицателна за интраепителна лезия или малигнен процес- NIL, пише реактивни промени и възпалителни клетки, ама все пак е правена във втората част на цикъла, предполагам е нормално да са реактивни, знам че се прави винаги до овулация, защото се изменя след това, ама за ин витрото ми я искаха 2та част......

2C е по-ниска от 2b?

Чери, и ти ли в някоя лаборатория подобна на Лина Бургас? Нищо не значи според мен. Ако ти трябва, за да стартирате питай доктора ти дали ще я приеме така. Ако искаш да си сигурна, че си ОК повтори след 2-3 месеца.
Моля ви не ходете по такива лаборатории.

ПП: ако сте на старта, стискам палци за успех Simple Smile Дано  се хвалиш скоро.

# 715
Здравейте! Моля за препоръки и споделен опит(нямам възможност да чета назад)! Моя близка на 59г., току що от излезнал резултат от абразио (имала е кървене), са и казали, че има рак на матката(довечера ще разбера подробности от изследванията) и я насочват към онкологията за Югозападна България в София ! Моля препоръчайте лекар там, с талон или по добре частен прием, със записване ли? Най- вероятно в понеделник ще се ходи на София! Всеки съвет би бил полезен! Благодаря!

# 716
Дано нещата да са хванати много рано и всичко да се развие по максимално най-добрият начин!
Онкологията в Дървеница е първата спирка, има няколко имена, които се спрягат за там, но не знам дали имат часове. Според мен ще я приемат извънредно, ако обясни за какво става въпрос. Другият вариант е Карагьозов във Вита за второ мнение.

# 717
  • Бургас
Аз имам пълно доверие на Лината/за цитология, за микробиология- НЕ/, казвала съм го и преди, следя се там, докторът ми работи с тях и познава патоанатома. Те ми хванаха изменението и веднага звъннаха на доктора и му изпратиха и снимков материал. Повторихме по мое настояване разбира се и в Геника, но си се потвърди. След това и биопсията потвърди. Толкова за Лина Бургас. Интересуваше ме какво значи резултата, но и прочетох за нея, че е една идея на 2B. Предполагам че е така заради деня на взимане

# 718
velina_malina..   Онкологията в Дървеница -София... Професор Чакалова 131 кабинет... Преглежда без направление, но ако се наложи да постъпи в отделението е по здравна каса с направление!

# 719
  • Бургас
Аз имам пълно доверие на Лината/за цитология, за микробиология- НЕ/, казвала съм го и преди, следя се там, докторът ми работи с тях и познава патоанатома. Те ми хванаха изменението и веднага звъннаха на доктора и му изпратиха и снимков материал. Повторихме по мое настояване разбира се и в Геника, но си се потвърди. След това и биопсията потвърди. Толкова за Лина Бургас. Интересуваше ме какво значи резултата, но и прочетох за нея, че е една идея на 2B. Предполагам че е така заради деня на взимане
Като чета последните два резултата 2В и 2С са ми все едно и също. Реално описанията им са едни...свят да ти се извие. Според мен си е ОК намазката.
Аз пък харесвам МБ на урина и секрети на Лина. Точни са им резултатите и се репродуцират при контрола. Водя си малките и за ПКК и ДКК там.

Общи условия

Активация на акаунт