Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 61 689
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Чери, 2С е най-високата група от вторите. Според мен се довери на лекаря и не я мисли,както се казва, ако той каже, че всичко е ОК. Има и нещо друго- според мен е минало много малко време за контрола.
При мен от 3А успяхме да я свалим само до 2С и тогава по преценка на лекаря направихме Летц-а.,но го притесняваше колпоскопа. Писала съм, че на хистологията в крайна сметка излезе ектропион и цервицит.

# 721
  • Бургас
Месец след летза, Цитото ми беше 2 б, но беше взет преди овулация, предполагам това оказва влияние да е 2ц сега. но си пише и NIL.

Другото е , че бях болна и най-вероятно се е активирал HPV-то сега, но си взех имуностимуланти и ще го пръскам и ще е ок предполагам. Ще видим докторът какво ще каже.

Имала съм дискомфорт и съм пускала МБ в лината- чиста като сълза, пускам после в ЛАБ на стоматологията- бактерии, изтрепах си ги с антибиотик и всичко беше ок. Микробиологийте на Лината, проблема е , че не ги гледат веднага и ги търкалят и то умира каквото има .

# 722
  • Бургас

Имала съм дискомфорт и съм пускала МБ в лината- чиста като сълза, пускам после в ЛАБ на стоматологията- бактерии, изтрепах си ги с антибиотик и всичко беше ок. Микробиологийте на Лината, проблема е , че не ги гледат веднага и ги търкалят и то умира каквото има .
За тези МБ и специфичните - уреаплазми, микоплазми и т.н. моята докторка ме праща в ДКЦ2 /трета поликлиника/, на третия етаж. Доволна съм. За първи път виждам 3 листа резултат и разяснения.
Иначе Лина за МБ на урина според мен са най - доброто решение за Бургас. За малкия ми син ходя там и имам пълно доверие. Отрицателен резултат дават още на същия ден /имат нова апаратура/. Колко АБ сме спестили заради тях.

# 723
  • Бургас
ОТНОСНО КОЛПОСКОП В БУРГАС

Аз също много харесвам Д-Р Димитров. ОБАЧЕ! Той ме обърка. Отидох на колпоскоп при него за шийката, видя леки измения и ме наблъска а антибиотик, без да ми препоръча да направя HPV. В резултат се оказа, че съм позитивна на HPV16 и от там идва всичко, но пък заради целият изпит антибиотик ми падна имунитета и локалната защита и се активира HPV-то и направих зверска дисплазия за 2м. Вместо да ме излекува, по-зле стана.

В последствие гинекологът при който се следя по принцип ми каза, че при вирусни дисплазии и инфекции, локалният антибиотик и липсата на имунитет скапват още повече нещата и за това така скоростно съм се влошила. Сега си знам просто, че трябва да се следя редовно и да си държа имунитета на ниво, за да не стават бели и ако се появи нещо да се реже и маха веднага. Това е.

Нямах никакви бактерии иначе  и все още нямам, години наред съм си с такава намазка 2А-2Б, възпалителни клетки, но нищо повече/от малка всъщност, предполагам и кой ми го е лепнал вируса, бившият, защото от тогава реално почна "раничката"/ Но пък имунитета и локалната микрофлора са държали всичко до там и са ограничавали вируса, а като се разбутах с ударен курс антибиотик, буквално съм пламнала и съм дала среда на вируса. 

# 724
  • Бургас
Аз ходя при Мануелян в Бургас. Не пише АБ, без да има МБ. Пуска и разширени изследвания. Следиш си колпоскопията в реално време на екран. Изключително внимателна. Не бърза с решенията.
Реално тя работи нон стоп с колпоскоп, дори и когато взима материал за МБ.

# 725
  • Бургас
При др Мануелян каква е цаната на колпоскопията.и работи ли с направления?

# 726
Здравейте, момичета! Конизацията премина много добре, в клиника "Св Марина" в гр . Плевен! Много съм доволна от условията,  отношението  към пациента и от атмосферата.  Нямам болки, за сега всичко е перфектно. Дай боже хистологията и профилактичния преглед и те да минат добре.

# 727
  • Бургас
При др Мануелян каква е цаната на колпоскопията.и работи ли с направления?
http://www.ginekolog.bg/ceni/
Не знам дали работи със ЗК.

# 728
На мен др. Димитров ми видя изменението веднага. Не ми е давал антибиотик, а веднага ме запука с имуностимуланти и Силаут. Също и биопсия не ми е взимал.
Цитото ми беше 2-3А. Понеже ходих и във МД Варна, там си пуснах цитонамазката.
Там също ми видяха изменението и лечението беше същото.
Все още си пия имуностимуланти.
Димитров ми каза, че ако бях 3Б веднага щеше да ме прати за някаква примка, която махала изменения участък. А това изменение съм го направила за 5-6месеца. Или преди това не са го виждали - Димитров каза, че такова изменение е странно позиционирано и трудно се вижда. Аз преди това 1година излизах 3А и излизах по описание същото изменение, което чак сега видяха. А преди това ходих при Филев във Варна- нищо не видя и в МД също нищо не видяха. А аз си излизах с 3А, някаква дисплазия. Кой знае от кога си е била там..

# 729
Здравейте, моля за малко помощ в разчитането на първа цитонамазка 6м. след ДТК на цин 1 (като преди ДТК 2 цитонамазки пак бяха 2А, даже 1-2А)

Порцио -2А
Цервикален канал -2А

Порцио-повърхностни и интермедиерни плоски епителни клетки, умерен брой левкоцити.

Цервикален канал - муцинозни клетки с цитолиза, слуз, умерен брой левкоцити, незрели и зрели метапластични клетки, повърхностни плоски епители.

Благодаря!

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 17:52 от junebug

# 730
  • Бургас
За мен е възпаление.нека и други да кажат

# 731
  • София
Никакво възпаление не е, всичко е наред, нормална цито е това.

# 732
Не знам при кого сте ходили. Общо взето са четирима във Варна, които са онкогинеколози. Аз от моя засега съм доволна. Също е важно по каса или не - искате да отидете.

Бихте ли дали имена?Препоръка за някой?

# 733
Имам изписан Изопринозин 2по 3 хапчета за 14 дни, почивка и пак. Въпросът ми е общо 6 таблетки на ден ли се падат, по 2 наведнъж ли?
И... Понеже имам цяла опаковка, може ли да я изпия и после да сменя с другите и кои да купя. Благодаря!

# 734
И аз имах изопринозин по тази схема, но на 2рия месец се натрових - цялата избих ситни пъпки, болка и повръщане в стомаха.
Като го спрях, всичко отшумя.
Вземете кориолус.

Общи условия

Активация на акаунт