Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 113
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Без да съм специалист (!) според мен биопсията не показва нищо притеснително. Ще имаш последваща терапия със сигурност - каква, дали инвазивна или по-пасивна ще прецени лекаря ти. Ако му нямаш доверие/предложи нещо твърде радикално - задължително консултация с още един специалист. Успех и пиши какво е станало!
the doors, благодаря ти много за отговора! И аз като попрочетох тук-там, преди да пиша тук (за пръв път получавам такива резултати и термините ми са абсолютно непонятни), ми се стори, че не е толкова притеснително положението.
Самото чакане на резултатите от биопсията близо 10 дни изнервя, при взимането видях раничката доста ясно- имам я на снимка отблизо- седеше докато чаках на бюрото до мен и си се потревожих.

В понеделник ще взема направление от ЛЛ- тя по принцип хич не обича да дава, не съм и ходила този път- прегледах се без направление. Ще пробвам с тези резултати по здравна каса вторият път, пък да видим- ако не съм доволна ще си плащам пак. Ще пиша... Simple Smile

# 136
Включвам се и аз! Вчера ми мина дългоочакваният преглед при д-р Карагьозов, от който останах много доволна. Това беше най-дългият преглед, който са ми правили и най-обяснителният. Пуснахме и цито и МБ, за които чакам резултати. Иначе доста изчерпателно ми беше обяснено положението ми - д-рът беше категоричен, че третиране на измененият участък не се налага, освен ако аз не настоявам. Също така каза, че цялото това нещо с постоянното кървене е на хормонална основа - първо измененият участък е покрит с кръвоносни съдове, които при най-малкия допир кървят и второ, имам микрополикистоза и прогестеронов дефицит, които водят до продължителен цикъл. И така едно дъълго кървене. Добрата новина - по шийката няма нищо, което да ме тревожи, а лошата - засега си оставам в това положение. Каза ако искам да провеждам курсове с прогестерон - няма да излекуват поликистозата, но ще регулират донякъде цикъла. Заключението беше да работим доколкото можем за бебе, а ако е съвсем невъзможно заради кървенето има вариант за лапароскопия на яйчниците (не запомних как се нарича процедурата), чрез която поне временно да се изчистят от кисти и евентуално да стане по-лесно забременяване. Лечение не ми измислиха кой знае какво (глобули за течението главно), но пък си тръгнах много по-спокойна и реших да послушам д-ра и да си дам почивка от лекари и лекарства. Може пък чудото да стане, когато престана да се тревожа Blush Извинявам се за дългия пост, исках да споделя просто този дългоочакван преглед. Струваше си чакането - разминах се с едно излишно горене на раничка, която навярно щеше да се появи пак много скоро.

# 137
Предстои ми цитонамазка три месеца след конизация. Препоръчителен ли е и колпоскоп, тъй като проф. Чакалова (която ме оперира) няма такъв в кабинета, в който преглежда?

# 138
Предстои ми цитонамазка три месеца след конизация. Препоръчителен ли е и колпоскоп, тъй като проф. Чакалова (която ме оперира) няма такъв в кабинета, в който преглежда?
Според мен не се налага колпоскоп толкова рано. Следващия преглед, ако е след 6 месеца - тогава може да направиш, но принципно един път в годината е достатъчно при липса на оплаквания.

M0n17y, радвам се за теб. Това богато кръвоснабдяване е кофти работа. Аз също си мислех, че основният проблем се корени в хормоналния дисбаланс. Виж прочети какви билки или добавки може да приемаш за поликистозата. Хубаво лято ти пожелавам и да се похвалиш с бебе Simple Smile

# 139
M0n17y, радвам се, че както винаги Карагьозов не разочарова. Страхотен специалист и човек.
И аз мисля, че нещо с хормоните не е наред. Посети добър ендокринолог, това е моят съвет, ако искаш да забременяваш. Успех и повече спокойствие Simple Smile

# 140
Благодаря ви за подкрепата! Мисля да опитам с билки/хомеопатия и аз не знам още, но ще опитам да гледам по-позитивно на нещата. Ако не видя подобрение ще се консултирам пак с ендокринолог. Желая и на вас всичко най-хубаво и повече добри резултати! Ще продължавам да следя темата.

# 141
Момичета този дискомфорт, парене,щипане от крема Силаут продължава вече 4-5ти ден. След първия флакон нямах проблем, втория флакон ми го даде гинеколожката, при която ходя в Майчин Дом Варна. Беше неразпечатан и още в срок. Явно са и го дали от фирмата производител. Именно след като започнах да слагам от крема започна дискомфорта. Може ли да е бил просто рекламен и негоден за употреба? Може ли да ми навреди по някакъв начин. Чудя се какво да правя, тя е в отпуска и я няма, а личния си телефон не го дава..

# 142
В листовката на СилАут-а няма описани възможни странични ефекти, но има вероятност да имаш непоносимост или алергия към някоя от съставките. До кога е в отпуск въпросната лекарка? Поне с ЛЛ направи консултация.

# 143
  • Бургас
Благодаря ви за подкрепата! Мисля да опитам с билки/хомеопатия и аз не знам още, но ще опитам да гледам по-позитивно на нещата. Ако не видя подобрение ще се консултирам пак с ендокринолог. Желая и на вас всичко най-хубаво и повече добри резултати! Ще продължавам да следя темата.
Много се радвам, че имаш яснота! Дано всичко се оправи.
Ако видиш зор се сети за Емин. Субклинична поликистоза при мен + инсулинова резистентност.  Уникален лекар. Малко по - различен и особен е, но не съжалявам за минутка, че  съм се доверила.
Сега пия дуфастон, защото  нямам грам време да прескоча до Варна и тук ми пишат Дуфастон за зацапване и т.н. Казаха да пия 3 месеца и после ще видим, но на мен ми я ясно, че после пак ще се върнат зацапванията и кървенето...та ако се случи ще се разходя до Варна и без друго от година не съм ходила.

Припомням: при мен - Пап 3А, чист колпоскоп, МБ:бактериална вагиноза, липстващи лактобацили, е.коли. Минах лечението за бубите. Пак ме гледаха - няма видими изменения. Мрънках днес за цитонамазка. Казаха ми, че няма смисъл, най - рано Юли. Писаха ми Силаут за 3 месеца,  по два пъти седмично. За последното нямам идея дали не го изписаха, колкото да се изпаря от кабинета и да не ги занимавам с психозите си. Дали има смисъл изобщо да го слагам?

# 144
MeMyselfI, ще го имам впредвид. Благодаря ти! Ще гледам малко да си почина от непрекъснато обикаляне по лекарски кабинети, но в крайна сметка ако чудото не стане след определен период от време, няма накъде - пак ще се ходи. Успех и на теб, макар че най-вероятно наистина този Дуфастон нищо няма да промени. Само контролира временно положението...и аз доста се мъчих с него (и подобни на него) да реша проблема, но уви, не стана.

# 145
  • Бургас
Момичета имали ли сте зацапвания след конизацията при секс.

Лийп конизацията ми беше на 8ми март. Април месец, преди Великден бях на контролен и доктора каза, че лигавицата и шийката е перфектно зараснала и мога да си мина към любовен живот. Аз реших да изчакаме още един цикъл и сега преди 2 дни/петък/ реално се обичахме отново. Веднага след секса нямаше нищо, а аз се бях запритеснила. Но на следващият ден/събота/ имах дискретно, много леко розовко, премесено с цервикална слуз/трябва и в овулация да съм/ . Днес няма нищо вече и се чудя това трябва ли да ме притесни или не. Най вероятно тези дни пак ще се обичаме и ми е едно притеснено какво да очаквам.....

# 146
Какво означава „изобилие от епителни клетки„ в микробиология?

# 147
Нормално е да има. Малко или повече зависи от обстоятелствата, но не е показател за нещо.

# 148
Момичета, днес стават точно три месеца от конизацията.
Имам ужасен дискомфорт и парене от влагалището. Не съм правила още цитонамазка, тъй като исках ако не е чиста микробиологията, да излекувам каквото има. Очаквам цикъл, та след него ли да ида на цито или сега?
Правих два прегледа, лекарите не заподозряха проблем, но паренето не спира. Дали е нещо общо с конизацията?
Излезе този резултат от микробиологията:

Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Микроскопски препарат-ЖПС   Профил   *   *
Lactobacilli ( Лактобацили )   редуцирани   лаб.№ 432   
Leucocites ( Левкоцити )   умерено      
Епителни клетки   изобилие      
Друга находка   *      
Материал от генитална система   Профил   *   *
Изследване за патогенни микроорганизми (аеробни)   Липсва бактериален растеж   Лаб No432   
Изследване за Candida   Не се изолира Candida spp.      

# 149
  • Бургас
Това в коя лаборатория е правено? Къде ти е дискомфорта вътре или вън от влагалището.

На мен по време на конизацията ми бяха лепнали бактерии, но не бяха вътре а вън във влагалището.....Оправих се някак, но доста си сърбеше.

Общи условия

Активация на акаунт