Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 546
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
# 361
Някой използвал ли е фарматекс, като превенция по време на секс, след лечение на изменение на шийката. Изписаха ми го 15мин преди секс, обаче беше отвратително- парене, щипане, започна да изтича...
При вас така ли е?

# 362
  • Бургас
Някой използвал ли е фарматекс, като превенция по време на секс, след лечение на изменение на шийката. Изписаха ми го 15мин преди секс, обаче беше отвратително- парене, щипане, започна да изтича...
При вас така ли е?
На мен са ми го писали. На третото слагане, не можех да се изпишкам от щипане. От вода ме щипеше като се мия. След слагане, на първия час се побърквах от щипане и болка.

# 363
  • София
Аз не разбирам с каква идея се предписва. Нали не трябва да има контакт докато не зарастне, а после след като е зарастнало от какво точно предпазва?

# 364
Аз доколкото разбирам се използва като "течен презерватив' Rolling Eyes

# 365
  • Бургас
Аз не разбирам с каква идея се предписва. Нали не трябва да има контакт докато не зарастне, а после след като е зарастнало от какво точно предпазва?
Аз до колкото знам melaniek е лекувала с медикаменти само. Та няма какво да зараства.
Иначе масово го пишат, защото смятат, че има ефект при минимални дисплазии. Факт е, че мен ме побърка от щипане и болки и го спрях на 3ти прием.

# 366
Да, аз лекувах изменението само със Силаут. За щастие се махна и не са ми правили биопсия и други неща.
След това имах 10 дневна терапия с други таблетки и сега лекаря ми каза - преди всеки полов контакт да слагам Фарматекс, защото се образувал защитен слой на шийката и пази от ХПВ и нови контакти с вируса ( понеже с приятеля ми сме от 2г)
Един вид - течен презерватив, но усещането е ужасно - парене, щипене. А лекаря ми каза, че съм щяла да се чувствам по-влажна и дори надута.. а аз умирах от болка, даже не можехме да продължим.

# 367
  • Бургас
А лекаря ми каза, че съм щяла да се чувствам по-влажна и дори надута.. а аз умирах от болка, даже не можехме да продължим.
Аз и без секс бях така. Отдадох го на нещо като алергия и спрях. За протокола има таблетки и глобули. Вагиналните таблетки не ми правеха такива бели, а само глобулите.

# 368
А моите са в кутийка като в кутийка от упсарин 😂
И сякаш са капсули. Дали да не пробвам глобулите..

# 369
Здравейте! След продължително кафеникаво зацапване след цикъл в продължение на месец, отидох на гинеколог. Оказа се, че имам раничка на шийката на матката. Цитонамазката ми е с това описание: НИЛМ. Епителни клетки от порциото и ендоцервикса с морфология в границите на нормата сред неспецифичен инфламаторен фон. PAP II  / втора /група. На 37 години съм и още не съм раждала. Въпросът ми е, какво разбирате от този резултат на цитонамазката и трябва ли раничката да се обгаря, при положение, че не съм раждала? Гинекологът ми каза, че трябва да я горим, но много ме е страх и се чудя дали да не потърся второ мнение.  Моля Ви за съвет.

# 370
Момичета, ходих на второ мнения, обаче искаше да ми вземе нова цитонамазка и да ме прегледа. Сега се стреснах да не стане нещо от прегледа, че няма пълен месец от биопсията. Да не се е разранила нещо раничката от биопсията, вие как мислите?

# 371
i810, аз не виждам нищо притеснително в цитонамазката ти, но ако кървенето е от раничката, то тя най-вероятно трябва да се третира по някакъв начин. С лекаря изберете щадящ метод, за да може спокойно и безпроблемно да изкараш евентуална бременност.

ronita2, ти показа ли резултатите, които имаш на втория лекар? Ако ги е видял, според мен са достатъчни за второ мнение, без да се налага втора цитонамазка. Още повече, че една биопсия дава по-категоричен поглед върху нещата, отколкото 2-3 или повече цитонамазки.

# 372
i810, аз не виждам нищо притеснително в цитонамазката ти, но ако кървенето е от раничката, то тя най-вероятно трябва да се третира по някакъв начин. С лекаря изберете щадящ метод, за да може спокойно и безпроблемно да изкараш евентуална бременност.

Не знам защо веднага тръгват да горят раничката, без предварително да са опитали друг метод?! Чувала съм за някакво намазване с медикаменти за определен период от време. Не ми предложи такова, за съжаление. На много места прочетох доста противоречиви мнения за горене на ранички при нераждали жени. Било вредно. Това е причината да се чудя какво да правя. Май ще се наложи да потърся и второ мнение. Предполага се, че кървенето е от раничката, но пък не съм изследвала и хормони. Личната лекарка ми даде направление с код само за цитанамазка.  Благодаря за съвета от сърце.

# 373
  • София
Съветвам те да не прибягваш до лазерна десткруция. Изследвай хормоните, защото това може и да е на хормонална основа, както и сменя лекаря. Ако не е правена колпоскопия, на раничката я направи задължително, а такава не е правена, личният ти лекар не е гинеколог.  Цитонамазката е супер, аз бих се доверила на обгаряне.

# 374
i810,
Иди при Карагьозов
Не всички "ранички"  трябва да се горят
Аз имам подобни проблеми с цикъла, оказа се, че ми е висок естрадиола??!

Общи условия

Активация на акаунт