Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 44

• 62 540
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
  • Varna
Извинявайте, как ви се струват тези резултати. Опитах да се свържа с доктора, но сестрата ме отряза. Каза че, щом съм втора група значи всичко е наред. Правиха ми и колпоскоп. Всичко е наред.

# 406
  • София
Да, добри са резултатите.

# 407
  • Varna
Gimpy, благодаря.

# 408
  • София
Ами той каза че съм здрава но мен ме притеснява това тежко възпаление какво е.

В миналото си имала нелекуван възпалителен процес на влагалището. Щом си здрава не го мисли.

# 409
  • несебър
YumБлагагодаря ти .Gimpy:yum:

# 410
Момичета, отново моля за мнение и споделен опит при цито 3 А група, 1 год. след претърпян Leetz. На колпоскопа не се вижда атипизъм, а “кървящ ендометриум”, който според лекарката, може да се образува от неправилно зарастнал участък. Благодаря!

# 411
  • Пловдив
Здравейте след конизация преди около почти 2г ,резултатите от цитонамазките до сега са нормални,но този път резултата от нея  е :

Цитологично изследване :
    Адекватна за интерпретация цитология от м. шийка: Екзоцервикс-обилно клетки без дискариоза, но наличие на парабазални клетки. Ендоцервикс-умерено клетки без дискариоза. Наличие на групи от ендометриални клетки и повлекла. Умерено еритроцити и сегментоядрени левкоцити. По Bethesda-NILM (негативен за интраепителна лезия или малигненост); ПАП-ІІIAгр. Клинично проследяване.

Цитологично изследване :
    поправка към предходния отговор да не се чете: По Bethesda-NILM (негативен за интраепителна лезия или малигненост); ПАП-ІІI Aгр. , а По Bethesda-LGSIL; ПАП-ІІІАгр. Клинично проследява

Притеснена съм , на прегледа всичко беше нормално според АГ би трябвало да е нормална и цитонамазката,ама не се оказа така,ще правя явно повторен преглед и цитонамазка при друг гинеколог.Може ли някой да каже нещо за резултата?

# 412
Здравейте след конизация преди около почти 2г ,резултатите от цитонамазките до сега са нормални,но този път резултата от нея  е :

Цитологично изследване :
    Адекватна за интерпретация цитология от м. шийка: Екзоцервикс-обилно клетки без дискариоза, но наличие на парабазални клетки. Ендоцервикс-умерено клетки без дискариоза. Наличие на групи от ендометриални клетки и повлекла. Умерено еритроцити и сегментоядрени левкоцити. По Bethesda-NILM (негативен за интраепителна лезия или малигненост); ПАП-ІІIAгр. Клинично проследяване.

Цитологично изследване :
    поправка към предходния отговор да не се чете: По Bethesda-NILM (негативен за интраепителна лезия или малигненост); ПАП-ІІI Aгр. , а По Bethesda-LGSIL; ПАП-ІІІАгр. Клинично проследява

Притеснена съм , на прегледа всичко беше нормално според АГ би трябвало да е нормална и цитонамазката,ама не се оказа така,ще правя явно повторен преглед и цитонамазка при друг гинеколог.Може ли някой да каже нещо за резултата?

За сега нищо притеснително, но след 3 м. направете отново преглед и цитонамазка. Имате може би някакво възпаление, за което е добре да приложите лечение или направете микробиология. Прегледаха ли Ви с колпоскоп ?  Цитологичния резултат отговаря на CIN 1 (  Ниска степен увреждане( Lou Grade Sqvamous Intraepithelial Lesion-LGSIL )  ) . Важен момент е на каква възраст сте, тъй като както знаем cin1 има склонността да се самоизлекува, когато пациентката е млада.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 00:15 от Didi smile

# 413
  • Пловдив

Цитологично изследване :

Цитологично изследване :

За сега нищо притеснително, но след 3 м. направете отново преглед и цитонамазка. Имате може би някакво възпаление, за което е добре да приложите лечение или направете микробиология. Прегледаха ли Ви с колпоскоп ?  Цитологичния резултат отговаря на CIN 1 (  Ниска степен увреждане( Lou Grade Sqvamous Intraepithelial Lesion-LGSIL )  ) . Важен момент е на каква възраст сте, тъй като както знаем cin1 има склонността да се самоизлекува, когато пациентката е млада.
Здравейте аз съм вече на 36.А относно колпоскопа не съм правила скоро,но и до сега като ходих на прегледи съм питала кога трябва да си правя такъв,лекарите казваха ,че като няма индикация за нещо притеснително нямало нужда.В края на януари си пуснах цитологично изследване и бях 2 група,но сега е 3гр.Явно вече има,така че ще видя тази седмица като ходя пак ,да се коментира и резултата от тази цитонамазката и колпоскоп.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 07:53 от esiitoo

# 414
Аз пък мисля, че след една определена възраст( около 25-30), прегледите при гинеколог трябва да са с онкопрофилактична насоченост. А това включва задължително колпоскоп, защото при обикновен преглед нещата са малко на хазарт. Начални промени не се виждат просто ей тъй  при обикновен преглед с невъоръжено око, а ако чакаме да станат видими, вероятно ще е късно. Тъй че аз съм за колпоскоп. Но явно много гинеколози не искат да си купят такава техника( предполагам е скъпа) и омотват жените с разни приказки, че не било нужно. А и честно казано има много момичета, които с удоволствие ще си спестят парите за колпоскопски преглед, лежейки на убеждението, че той не е необходим.

# 415
janiap,
Много малко лекари могат да разчитат резултата на колпоскопа

# 416
  • София
Зависи... дори доста от специалистите не гледат на абсолютно всеки преглед на колпоскоп, само при индикации. Но повечето проблеми се виждат, особено атипизмите те се оцветяват в бяло при реакция с йод, дори и в начален етап.
При контролен преглед 1 път годишно и аз мисля, че трябва да се гледа на колпоскоп задължително. Но при по-чести контроли като при нас след лечение не очаквам всеки път да ме гледат...

# 417
Зависи... дори доста от специалистите не гледат на абсолютно всеки преглед на колпоскоп, само при индикации. Но повечето проблеми се виждат, особено атипизмите те се оцветяват в бяло при реакция с йод, дори и в начален етап.
При контролен преглед 1 път годишно и аз мисля, че трябва да се гледа на колпоскоп задължително. Но при по-чести контроли като при нас след лечение не очаквам всеки път да ме гледат...
Аз, ако нямам сериозен проблем няма да ходя на преглед по- често от веднъж годишно. Онкопрофилактичният преглед е веднъж годишно( даже на две години, ако не си носител на вирус и предходните намазки са ок). Ако съм на гинеколог час по час, значи имам сериозно състояние( всичко в спектъра на предракови и ракови)- е тук си трябва колпоскоп. Ако са някакви инфекциозно- сексуални проблеми, това не е онкопрофилактичен преглед и може без допълнителна техника.

# 418
  • Бургас
Момичета, основно четях темата и имах няколко включвания с объркани въпроси , но вече имам яснота за положението си, след като ми направиха биопсия - ca in situ.
Още не мога да се съвзема, не знам на кой свят съм и умирам от страх и притеснения. След като ми дойде ще правя Летц процедура с локална упойка.
Предистория няма много, последната ми цитонамазка беше преди почти 4 г , беше както ми е била винаги от 21годишна -2ра група. Покрай грижите за децата, вече с доста натоварено ежедневие изобщо не се сещах да си направя профилактика, както обикновено -1 път годишно. Имам нужда от информация какво да очаквам след това, най- вече може ли положението да е още по- зле от това или  вероятността е малка?
Извинявам се, ако постът ми е объркан, но преди 30 минути разбрах и още не съм на себе си и плача.
Желая ви много здраве!

# 419
Момичета, основно четях темата и имах няколко включвания с объркани въпроси , но вече имам яснота за положението си, след като ми направиха биопсия - ca in situ.
Още не мога да се съвзема, не знам на кой свят съм и умирам от страх и притеснения. След като ми дойде ще правя Летц процедура с локална упойка.
Предистория няма много, последната ми цитонамазка беше преди почти 4 г , беше както ми е била винаги от 21годишна -2ра група. Покрай грижите за децата, вече с доста натоварено ежедневие изобщо не се сещах да си направя профилактика, както обикновено -1 път годишно. Имам нужда от информация какво да очаквам след това, най- вече може ли положението да е още по- зле от това или  вероятността е малка?
Извинявам се, ако постът ми е объркан, но преди 30 минути разбрах и още не съм на себе си и плача.
Желая ви много здраве!
*Sesil*до болка те разбирам колко си уплашена и объркана в момента... успокой се мила до колкото е възможно,. Нека да ти мине манипулацията и си изчакай резултата от хистологията, недей да се тормозиш, каквото и да е... навреме е и ще се махне. Зная колко е трудно да не плачеш и да си мислиш лоши неща, но недей... Наистина положението ти е сериозно, но си обърнала внимание и ще мине.... Ще бъдеш здрава... Желая ти го от сърце!!
Къде ще ти бъде направена манипулацията и от кой лекар???
Пожелавам ти всичко да мине добре и да ни се похвалиш с хубав резултат от хистологията после!!! 🤗🍀🍀🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт