За любителите на салати - тема 2

• 104 728
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Последните за сезона смокини ги хапваме на салатка с рукола, синьо сирене, зехтин и лимонов сок.
Смокини със всякакво сирене харесвам,свекъра носи едни мънички ,колкото орех.Много,много сладки,но на салата не ми е хрумвало.Ще пробвам.

# 601
Аз попарвам карфиола (както е на розички), много копър, пресован чесън, балсамико, сусамено масло и сол.

# 602
Попарения карфиол от по-горния пост ми напомни на моя любима салата с попарено броколи, киноа, червен боб, червен лук и магданоз.

# 603
Вдъхновение за деня  Simple Smile

И може би още едно, с карфиол!
Много харесвам рецепти, представени по този начин!

# 604
  • София
Вдъхновение за деня  Simple Smile

И може би още едно, с карфиол!
Много харесвам рецепти, представени по този начин!

Чери домати, авокадо, червен лек, магданоз и черен пипер, пропускам ли нещо? Много добре изглежда.

# 605
Чери домати, авокадо, червен лек, магданоз и черен пипер, пропускам ли нещо? Много добре изглежда.
+ краставици!
Магданозът може да е и босилек!

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 18:31 от Agent Provocateur

# 606
аз бих заложила на силантро като зелена подправка заради авокадото и доматите( Жълтите черита са с по-сладникав вкус и силантрото им пасва перфектно)

# 607
Силантрото пресен кориандър ли е?!
Смела е препоръката му по нашите ширини. Stuck Out Tongue Winking Eye
Много хора не обичат аромата и вкуса на пресния кориандър, както и на семената му. Предполагам, че вкуса се култивира, но тук кориандъра не е широко разпространена употребата му. Grinning

# 608
Да кориандър е, и да вкусът му е много специфичен.
Любимата ми салата (между другото е доста свежа) с кориандър: сварен нахут, червен лук на финни шайби, краставици на полумесеци, кориандър, сол, лимон и авокадово олио.

Днес в къщи сме на табуле- булгур, домати ( без семена, на кубчета), червен лук(на кубчета), много, много магданоз, сол, лимонов сок и зехтин.

# 609
  • Sofia
За пресния кориандър съм чувала и двете максими:
1. или го харесваш или не
2. свиквало се с вкуса му
У нас пресен - не (пробваме се, но...), но пък сушен/семена - тъкмо напротив, страшно харесваме и много ползвам.

# 610
Нищо не свиквам аз с тоя кориандър. Вече 20 години от как живея в чужбина, циганя всякакви го консумират от какви ли не националности. На работа, по магазини, по партита постоянно смърди от някъде. Е не мога да му свикна и това е. Стомаха ми се обръща само да ми лъхне от някъде. Не е за всеки работа. Като пробвах за първи път авокадо, едва го изтраях и него. Но с него свикнах. Напомня ми на вкус на пресен орех и сега дори не мога без него. Но за силантрото ще видя през другите 20-30 години какво ще стане. Тая все някаква надежда...

# 611
  • София
+ краставици!
Магданозът може да е и босилек!
Благодаря, Агент! Изглежда доста апетитно, ще я направя.

# 612
  • русе

С репички и морков може и червен лук

# 613
Абсурд някога да го харесам пресния кориандър, мъчила съм се, но не става, мирише ми на настъпена миризливка! Брррр!

# 614
mimi.7299 Laughing Аз пък не знам защо съм решила че на змии мирише. Не че съм мирисала змии някога, ама а де.....LaughingLaughingLaughingLaughing

Общи условия

Активация на акаунт