Не ми се ходи на бал

• 13 115
  • 156
  •   1
Отговори
# 105
Аз също не ходих на моя бал. Но моите причини бяха по-комплексни.
Не беше чак такъв проблем това, че класът ни не беше от най-сплотените, тъй като имах достатъчно приятели, с които се разбирам в целия випуск. Моето беше по-скоро тих протест срещу случващото се в държавата. Точно тогава беше голямата инфлация. Цените на елементарни неща скачаха главоломно от ден на ден. Не исках да правя пир по време на чума, образно казано. Нашите да се чудят откъде да свържат двата края, а аз да се правя зорлем на принцеса, ами не. Не беше това моят начин да отпразнувам завършването си. Купих си един по-приличен тоалет, направих си сама прическа, гримирах се и отидох само на изпращането. В деня на бала, нашите поканиха у дома две приятелски семейства, леля ми и братовчедите, а аз след 12 ч. излязох да се почерпя с няколко приятели - съмишленици. Пак беше весело. Не сме се оливали с алкохола, не сме повръщали, както се е случило с мои съученички на бала, неблизвали до този момент алкохол.
Ноо...от друга страна, сега след 20 години, си мисля, че може би нямаше да е зле да отида вечерта там със всички, без да се микля много и ако ми писне в даден момент да си хвана шапката.
Ако авторът на темата беше мое дете, щях да го посъветвам все пак да уважи съучениците си и поне за малко да присъства на бала. Не е хубаво чак толкова да се цепи човек. Не се знае някой ден дали животът пак няма да те срещне с тези хора, а да са останали с впечатление, че си някакъв странник или сноб, който се мисли за нещо повече от тях.

# 106
Никъде не твърдя, че трябва да са приятели, дори не е задължително. Аз самият не съм приятел с никой колега, с никой от тях не съм се виждал извън работа, но се разбирам и общувам с тях, все пак това са хора, с които прекарвам голяма част от времето си, докато момчето е написало, че не го прави.

# 107
  • най-шареното място
Пак казвам, че според мен проблемът на автора не е липса на общи интереси, това е абсолютно несериозно. Има по-дълбок проблем, който го е накарал да се дистанцира от съучениците си, или те да го отхвърлят.

Може да е вундеркид. Той не е споменавал, че е отхвърлен от тях.

А може "само" да е възпитано интелигентно дете в неподходяща среда.
Ангел АКьосев, колко е вероятно описаният тип дете да е в неподходяща среда в "средно статистически" училищен клас? Вече е ясно, че момичетата са "кифли" а момчетата само коли мислят... та и под средното е нивото, но за средното питам за по-голям шанс да си прав.

# 108
  • Далече, далече

Ако авторът на темата беше мое дете, щях да го посъветвам все пак да уважи съучениците си и поне за малко да присъства на бала. Не е хубаво чак толкова да се цепи човек. Не се знае някой ден дали животът пак няма да те срещне с тези хора, а да са останали с впечатление, че си някакъв странник или сноб, който се мисли за нещо повече от тях.

След 20 години едва ли някой ще помни кой е бил и кой не на бала, освен ако не си разглеждат снимките периодично.

# 109
Ако е мислил, че точно тази конкретна среда е неподходяща за него, защо не я е сменил с подходяща (да е сменил класа или училището)? Аз лично така бих направил, защото това все пак са си 5 години, и да вирееш в среда, която не ти харесва си е жив мазохизъм.
Но май не го направил, защото е знаел, че в коята и среда да попадне, тя все ще е неподходяща.
Не обвинявам момчето по никакъв начин, просто искам да разбера дали има някаква конкретна причина за неговото социално поведение.

# 110
  • най-шареното място
Те са учили заедно 5 години. Впечатлението е убеждение от години. та доводът е странен за мен.
Отделно дали това да си "повече от тях" е единствената причина да не отидеш. Особено при платен бал.

# 111
Ако е мислил, че точно тази конкретна среда е неподходяща за него, защо не се е преместил (да е сменил класа или училището) в подходяща? Аз лично така бих направил, защото това все пак са си 5 години, и да вирееш в среда, която не ти харесва си е жив мазохизъм.

Стига де. Ако има тормоз - да се премести, но защото не си паснал някъде да се местиш? На гимназията ѝ се вижда краят, живот и приятели има и извън училище. Пък и не навсякъде има къде да се преместиш.

# 112

След 20 години едва ли някой ще помни кой е бил и кой не на бала, освен ако не си разглеждат снимките периодично.
Абсолютно. А ако мен животът ме срещне с хора, които не съм виждала от 15-тина години, ще трябва да се запознаваме наново, тъй като изобщо няма да ги разпозная, а спомените ми са мъгляви... Дори и те да си ме спомнят и да имат лошо мнение, не бих могла да направя нищо по въпроса Wink

# 113
  • Далече, далече
Ако е мислил, че точно тази конкретна среда е неподходяща за него, защо не я е сменил с подходяща (да е сменил класа или училището)?

Това зависи от родителите повече, отколкото от учениците. Може да не имал избор, след като веднъж е бил приет в гимназията/учебното заведение.

# 114
  • най-шареното място
Зависи и от профила Simple Smile
Все пак е училище, а не приятелска сбирка.

ПП Причини много бяха коментирани вече.

# 115
Това зависи от родителите повече, отколкото от учениците. Може да не имал избор, след като веднъж е бил приет в гимназията/учебното заведение.

Ами за това и апелирам за разговори между децата и родителите. Ако те не знаят неговото социално положение и поведение, няма как да предприемат нужните мерки. Да, със сигурност не е лесна подобна инициатива, аз самият не съм споделял много с родителите си, но е наложително и полезно, защото всяка нещо си има някакво решение, стига да проумееш и приемеш, че имаш проблем.

# 116
Зависи и от профила Simple Smile
Все пак е училище, а не приятелска сбирка.

ПП Причини много бяха коментирани вече.
Е до сега, някой по-нагоре обясняваше, че училището не било толкова специфично, като работата, и едва ли не се събират "от къл и въже".

# 117
  • най-шареното място
Имам предвид, че там получава желаното образование и затова смяната заради класа е съмнително решение.
Не че общият профил на учениците ще ги направи съвместими помежду си.

Двете неща нямат нищо общо. Може да са "от кол и въже", да гонят една обща "голяма" цел ида нямат общ език, ценности и език.
И ще си общуват културно-кортуазно... и ще предпочитат два бала Simple Smile

# 118
Те са учили заедно 5 години. Впечатлението е убеждение от години. та доводът е странен за мен.
Отделно дали това да си "повече от тях" е единствената причина да не отидеш. Особено при платен бал.
Ами той самият си казва, че ги смята за недостойни. Всъщност да, те вече и без това сигурно го считат за странен. Но пък точно на бала, може да им покаже, че колкото и да сме различни, бихме могли да говорим от време на време на един език. Понякога разни дрязги между хората се изглаждат именно на такива събития и някак лошото го оставят зад гърба си.
А аз за толкова години след бала разбрах едно нещо: един човек, който твърди, че е интелигентен, трябва да може да комуникира с различни хора. Не е казано, че трябва да се сдушава с тях. Става въпрос за най-нормално общуване. Иначе, ако приемам, че масата хора са кифли и затъпели батки, няма да му е лесен живота на един такъв човек, който винаги би искал да се изолира.
А навремето и аз бях глупава, смятайки се за соооу фъкинг спешъл.  Кефеше ме мисълта да съм лекинко извън сайдера. После видях, че и това омръзва Laughing

# 119
Ами според мен мислете прекълено повърхностно над нещата, а за мен те на си никак прости. Както и да е.
Обаче оставам с вплечатление, че авторът никак не обича балове, още от сега се е притеснил за абсолвентския, съдейки по негово мнение в друга тема.
Успех му желая.

Общи условия

Активация на акаунт