Кога започнахте работа след раждането?

• 4 251
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
Търся начини да работя от в къщи.Искам да бъда близо до детето си, да видя първата усмивка, първото зъбче... Heart Eyes
Не правя планове за връщане на работа скоро.Достатъчно време ще изкарвам с колегите си в бъдеще, но на дали ще успея да върна детството на малкото Grinning

# 61
Мисля след 2-та година.

# 62
  • София
Вие ме убихте  ooooh! Единственната причина да се върна на работа преди 3г. е да няма какво да ям. Детето е по-важно и ще порасне толкова бързо, че ще съжалявам цял живот ,че съм изпуснала детството му и го е въэпитавал друг човек. Crossing Arms

П.П. Не съм взела нито 1 лв. майчинство и мъжа ми е на заплата.

И аз така ги виждам нещата... айде, поне до две! Тези години не се връщат, не се повтарят и не се компенсират по никакъв начин. Peace

# 63
  • София
Смятам, че решението е индивидуално и зависи от преценката на различни фактори и основно от:
1. Светогледа, професионалната позиция и доходите на майката;
2. Финансовото състояние на семейството.

Лично аз се върнах на работа след изтичане на болничните за бременност и раждане, така се бяхме договорили с работодателя.
Направих кариера преди да родя и по-дълъг престой у дома означаваше да я загубя - това беше основния мотив за решението; нямаше да живеем в мизерия с доходите на мъжа ми и със 130 (сега вече 160) лева от майчинството, но тези пари се нанасят многократно на доходите ми и не виждам причина детето да живее при доста по-нисък стандарт от този, при който живеехме двамата родители преди то да се роди - това беше допълнителния мотив.

Докато беба навърши година, за нея през деня се грижеше моята майка; след това в нейна помощ се включи наета детегледачка. Когато не съм на работа, цялото време прекарвам с детето. Първите си усмивки то раздаваше сутрин на събуждане - не съм ги изпуснала; първото зъбче аз го забелязах; ... е, може би изпускам някоя и друга лудорийка, направена от нея докато аз съм на работа Laughing, но тя ги прави достатъчно и когато аз съм си у дома  Laughing

# 64
Смятам да се върна на 01.09,когато бебчо ще е на 7 месеца. И аз бих си постояла докато стане на година и половина поне у дома,обаче няма начин това да стане само със заплатата на тате и 160 лв. майчинство.В противен случай ще се наложи да се изнесем от квартирата на палатка в градинката пред блока. Предполагам,че нито на мен нито на детето ще му е приятно,но такава е реалността.И аз не искам майка ми да го гледа,защото сме на космически разстояния в разбиранията си за хранене и възпитаване,но друг избор нямам.
Само дето отсега ме втриса как ще се оправям.

# 65
  • Добрич
За сега мисля да си го гледам - живот и здраве до 2 год.
Да ни е жив и здрав татито, че без него......

# 66
Смятам, че решението е индивидуално и зависи от преценката на различни фактори и основно от:
1. Светогледа, професионалната позиция и доходите на майката;
2. Финансовото състояние на семейството.

smile3501 newsm10

# 67
  • София
Още не съм се върнала на работа и аз си я гледам. Есента тръгва на градина и смятам да се върна, когато се адаптира в новата среда. Работата не ми липсва никак, а и не ме притискат да се връщам, така че колкото може по-дълго ще се задържа около дъщеря си. Wink

# 68
Смятам да се върна на работа след 1 година, когато ми изтече майчинството. По финансови причини...

# 69
  • Вече в моята си приказка...
Понеже сега се дискутира майчиството и детските надбавки и незнам кой и с каква цел е пуснал тази тема, съм длъжна да уточня защо АЗ си стоях вкъщи и си гледах детето до 2-годишна възраст, а не се върнах на работа, когато плачем, че майчиството е толкова малко. Причината е съвсем проста: майчинството тогава беше 130 лв., а заплатата, която получавах във фирамата, в която работя и сега е 150 първоначално, а сега 180 лв. Защо пък да не си стоя вкъщи и да си гледам детето, с тези 130 лв.? Разбирам, ако парите бяха в пъти повече от майчинството и аз самата щях да си се върна на работа ако не от първия месец, то поне от втория или третия, ама да се напъвам и да се чудя кой да ми гледа детето за някакви си 20 лева повече... Та, така е при мен. Заплатата ми не е много по-висока от майчинството, което в момента май е 150 лв., нали?

# 70
Върнах се на работа след като ми изтече болничния за раждане и платената отпуска (бебка беше на 4 месеца). Причините са финансови  Confused

И до ден днешен ми е трудно сутрин да тръгвам на работа, но такъв е живота  Cry Цялото си свободно време прекарвам с бебка и наваксвам  Wink

# 71
  • София
когато бебка беше вече около 3 месечна започнах да работя вкъщи, на 1 годинка и половина започнах да ходя в офиса по 1 седмица в месеца и така ще продължим докато тръгне на ясла на 2 годинки.

много ми липсва предишния ми живот и с радост ходя на работа.

# 72
На есен, ако се адаптира бързо в яслата, значи - след 2 години.

# 73
На мен ми се наложи да се завърна на работа, когато бебка беше на 8 месеца.
Първоначално ходих на половин работен ден, а когато тръгна на ясла /на 1г. и 4 м/
започнах на пълен работен ден.

# 74
1 год. след раждането - защото от фирмата ми много ме натискаха и защото заседналия начин на живот не е за мен.

Малко ОФФ но искам да попитам майките, които твърдят, че са се върнали веднага след ражданто на работа, защото 160лв. н им стигат, за да живеят кой им гледа бебето като рабтят, защото една бавачка иска между 250 - 500лв на месец, ми то трябва четивицифрена заплата да изкарва човек, за да си позволи да работи и някой друг да му гледа детето Thinking Така де аз като се върнах на работа финансовото ни положение не се промени - преди вземах майчинство, а сега заплата с която плащах на бавачка - общо взето излизаше същото като се сметне бензина до офиса и обратно и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт