Защо мъжете ви се ожениха точно за вас

• 33 912
  • 485
  •   1
Отговори
# 375
Сирен, забелязвам само ти държиш да се изказваш някак "международно", вероятно си позабравила българския с партньор българин.

(Спести ни логореята с това на какво високо ниво владееш английски език.)

Ще ти обърна внимание, че не си капацитет да се изказваш за разликата между първи и втори брак, предвид че имаш опит само с един.

Подкрепям еленна, мъж, припознал деца, родени извън брак, няма какво да дели от тях, защото те са негови законни наследници.
В случая майка им, за да получи нещо, трябва тепърва да доказва участието си в придобиването му.

Баща им да има "някакви надежди", че децата ще са "хубави" и ще имат майка с "някакви там качества"?!  Ти сериозно ли?!

# 376
  • София
А защо трябва бащата да се разделя с децата на майка, за която не е женен, след като се предполага, че има 50 процента родителски права. Без брак, освен ако не е някакъв тотален психопат, правата не се разпределят тепърва по време на развод. А ако при раздялата се стигне до някакви искове от майката за повече от 50 процента права, амиииии трудно, много по-трудно отколкото при един развод ако например той нещо е сгафил.
Та всъщност, ако искаш деца, но не ти е съвсем добре и сигурно и изгодно да се обвържеш с майката, си на по-изгодна позиция просто да ти ги роди и да ти сложи името в акта за раждане. Ако пък се водиш "баща неизвестен", ясно че не те интересува особено така или иначе.
elenna, по семейния кодекс на коя държава (България или САЩ) се търсят повече от 50% права? И как точно си ги представяш в материално измерение тези под/над  50% права?

А сгафването, като основание за получаване на по-малко права на единия съпруг, в България хептен не съществува.

# 377
Що си мислите, че при евентуален развод в САЩ съпругата получава издръжка? Имам приятелки, разведени, те дори за децата не получават издръжка. При наследяването също. Повечето са със завещания и току виж този който си точи зъбите се окаже, с любимата книга на тати, с много висока емоционална стойност и с нулева материална. И не може да го оспори даже.

# 378
В България съществува наследство по право и това не може да се случи, освен ако преди да умре, родителят не остане с никаква собственост, но и тогава също има варианти да се оспорват сделки и т.н.
"Сгафване" го разбирам в случая развод по вина на единия, не се наемам да твърдя, доколко реално се прилага, но винаги има доста фини нюанси (и компромиси), които стоят и за един развод по взаимно съгласие.

# 379
Между другото, доведените деца по принцип НЕ наследяват. Но в моята ситуация има и друго - ако нямаме брак, т. нар. гадже също не може да ме наследи, а това може да има значитетен ефект и накрая всъщност синът ми да се окаже на плюс. Както вече казах, имоти има какви ли не, дотам да го докараме първо...

Конкретно ти, нямаш имоти. Ако имаше, нямаше след развода си да живееш при родителите си, поради липсата на друго жилище. Също така, ако ти имаше имоти, щеше да си продала поне един, за да участваш в покупката на сегашния апартамент, който е само на името на мъжа ти и е с ипотека. Да, знаем, че си дала спестяванията си (около 10К по твои думи) на мъжа ти, за да си купи той апартамента, но нищо в действията ти не говори за притежаването дори на един-единствен имот. Синът ти да е жив и здрав и дано има яко дупе да бачка. Плюсовете му ще са само от там.

# 380
Въртите и все до мръсната дума "апартамент" опирате.

Не го разбрах това за децата и правата. Нали идеята беше, че няма да раждаш без брак, за да не се окажеш изгонена сама с деца, които бащата не иска. Ако ги иска и се грижи - каква е разликата?

Уиш, за сина ми не се бой. По принцип на мен не са ми подарявани имоти, та не го смятам за житейска необходимост. Важното е всички сметки да са чисти в края на краищата. Аз лично не бих жалила човек, че ще му се налага да бачка - ще бачка ми, какво ще прави, ще се примотава по анцуг като БГ Мачо около Еврофутбола?

# 381
# 382
WTF!? какво пушат някои хора?

# 383
О, проблемът не е, че ще бачка. Съвсем не. Проблемът е, че понеже майка му е решила, че няма да се справи като сам родител, трябва да хване някой който да я издържа и при появата на този някой, синът е поставен в позицията на потенциална скрита лимонка, с която трябва да се внимава. Абе жена, как можеш да си лягаш с мъж, който ти е казал "Не искам синът ти да е мой наследник?"
Скрит текст:
Питам, защото моите деца СА наследници на Уишмастъров Втори, не само на баща си. Специално сме уредили този въпрос.

# 384
Сирен, то за теб ни материални облаги, ни любов няма явно.
Тревата не е като водораслите все пак. Все някъде избива Simple Smile

# 385
Е как да няма материални облаги - няколко години издръжка на спокойствие, та да не се налага да ползвам ясли и да се връщам принудително на тръстиката какво точно са, ако не материална облага?

# 386
Въобще не говоря за такива изгоди. Те се усещат, не са за описване като с пазарски лист.

Въобще или обичаш и не си представяш да си без този човек и си съгласен навсякъде да си само за да сте заедно или не го обичаш и броиш и скъпиш моменти, услуги и сметки.

Аз съм максималист и искам или всичко или нищо. Не половинчати неща с недомлъвки и сметкаджийство.

# 387
И за един гъз на дивана ти постави сина си в позицията на "онова доведеното", което великият bread provider трябва да изтърпи и да поставя условия да не го наследавя? ЕФФФтинко. Твърде еФФФтинко.

# 388
Добре, свободна си да си мислиш каквото там, все пак това е форум и виждаш 10% от ситуацията, може и по-малко. По отношение на децата и даването на старт нещата сме ги говорили по съвсем различен начин.

Както казах, велики апартаменти накрая може да има за всички, при това не като наследство, а като подарък. Въпросът е да не се заядат за част от нещо там, защото там са драмите и делбите и не искам на никого да го причиня.

Контеса, любовта не са думи, а действия. Аз си действам, а сантименталните фразички и примиране...еми мина тоя момент, малко претръпнах. Сега ми пука да си изкарваме добре.

# 389
Сирен, Уиш е права значи. Жалко.

Кога претръпнахте за 4 години заедно пък вие? Съжалявам. Мислех, че поне 2рия път е бил успешен.
Лека нощ от мен!

Общи условия

Активация на акаунт