ОКТОМВРИЙСКИ мами магазините щурмуват, по-широки дрехи си купуват

• 39 049
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
  • Blondeville
А аз не само, че нищо не съм качила, ами ми пише, че съм забременяла под нормата 😁

# 106
  • Beyond the stars
Аз съм под нормата даже с 3 отгоре, пък те са два по принцип  Blush Че и ми препоръчват до 16 за качване.
Много як калкулатор стана ми едно хубаво  Laughing

# 107
Е, то 16 си е горната граница и са много според мен. Аз горе-долу толкова качих с миналата бременност тръгвайки от нормално тегло и АГ-то само ми повтаряше че са много. 12-тина е здравословното освен ако не си мноооого кльощава.

# 108
  • Beyond the stars
Е, аз не си го поставям като таргет  Laughing Laughing
Просто някак ми звучат успокояващо като горна граница.  За сега се движа в норма, старая се да ограничавам бързите въглехидрати, ама понякога имам жизнена нужда от шоколадче  Mr. Green

Иначе съм качвала повече без да съм бременна и съм ги сваляла в рамките на година, ама бях на 20  Blush

# 109
Аз качих около 18 кг с предишната бременност без особено да ми личи, като тръгнах от 53. За 2 месеца ги свалих без никакви усилия, че даже и повече свалих, но стриите си останаха да си се гледаме forever. Сега ще гледам да ям по-полезни неща, че не искам още стрии. За сега съм около 1-2 кг по-малко, отколкото като забременях. Мама като е била бременна единия път е качила 5 кг(бебе 4100г), а другия път около 4 кг (бебе 3кг). Надявах се да съм като нея и затова си ядях спокойно и си дебелеех Joy

# 110
Леле, само 4-5 кг. Да не е била с наднормено тегло? Извинявай за въпроса но питам защото наистина са малко. Тя всъщност е отслабнала докато е била бременна. То само бебе, води, плацента, матка, повече кръв и ето ти 10 кг даже да нямаш и грам мазнина. А как се свалят 18 кг за два месеца без усилия? Чувала съм го и от други, искам рецептата. Аз със спорт много свалям, но само с правилно хранене ми е доста трудно. А стриите кога ги получи? По време на бременността или по време на отслабването? Аз нямам нито една стрия до сега, но като родя съм се зарекла, че ще си върна старото тегло. На мен сега таргета ми е макс 10 кг, но да видим че на думи е лесно.

# 111
  • Beyond the stars
Тайната на свалянето на килограми според мен си е една и съща - спорт и режим на хранене. Какво ли не съм пробвала през годините, чудодейните рецепти не действат... или поне на мен  Laughing
Стрии имам някакви от скоростното напълняване, ама говорим за 20 кг отгоре за по-къс срок от бременност. Не помня дали при напълняването или при отслабването се появиха в интерес на истината, но не са много и не са болка за умиране. Иначе килограмите също толкова бързо ги свалих, но бяха кг, които не са типични са тялото ми и му тежаха и .. бях на 20  Mr. Green Последното си е много важен фактор.  Blush

# 112
Ами тя моята мама си е била винаги слабичка 48-50 кг, та не е от наднормено тегло.
Иначе аз ги свалих без спорт, само с много кърмене на бебето и неспане и те се стопиха, колкото и тъжно да звучи. За мен, противно на това, което твърдят много мами, от кърменето се отслабва.
А стриите се появиха по време на бременността някъде последните месеци, че тогава качих много кг набързо.

# 113
И аз на това се чудя - навсякъде съм чела, че кърменето помага за топенето на излишните кг и се изразходват поне около 500 кал допълнително. А пък повечето кърмещи твърдят, че от това напълнели. Защо?? Аз кърмих само месец и половина та с това се опавдавам, че свалих малко (в кръга на шегата естествено).

# 114
Ооо това за 16 кг макс е тооолкова относително. С първата бременност бях много "стройна" бременна за хората около мен, качих може би 17 кг (зависи от кантара, между 16 и 18 да речем). Накрая като излезе бебе 4100 гр, правете сметката защо съм качила на горна граница, като се има предвид и че съм висока. Просто в тези 16 кг макс е предвидено бебе до 3500 гр, плацента до еди колко си и т.н. До ден днешен си спомням колко огромна ми се видя плацентата като излезе, даже АГ ме бъзикаше че все пак 4 кила бебе е изхранвала моята плацента. Две седмици след раждането имах да свалям само 2 кг до теглото преди раждането, кърмих 11 месеца. Така че да качиш 16 кг не е задължително драма.

# 115
Гледам килцата обсъждате,да споделя и аз.При успешната ми бременност стартирах от 49кг.Качих 16кг. които свалих без проблем и без диети за 4 месеца.Според мен кърменето помогна за което,но при всяка жена е различно, някои споделят, че пък са напълнели.Заковах на 48кг. и не успях да кача 1-2кг колкото и да ми се искаше и да си хапвах.Кърмих година и половина, след като отбих успях да ги закръгля на 50. Simple Smile

# 116
Да, относително е. Аз например с раждането спаднах някъде около 6 кг. Очаквах повече. Явно при всеки всичко е различно.

# 117
  • Blondeville
Аз с първата бременност качих около 9, 10 кг, и ги свалих почти изцяло в родилното. За мое съжаление не можах да запазя поне малко килца отгоре, но генът ми е такъв явно и това е - ни бременност, ни кърмене, ни годинки помагат с качването.

# 118
А за какво пък ти е да качваш? Заради естетически съображения? Килограмите не винаги са показател за здраве, така че ако се храниш и живееш здравословно какво значение има, че си с тегло под нормата? Не виждам проблем. Ако целта например е форми, това се постига и със спорт без да е нужно да се качват мазнини. С изключение на бюста де, там само скалпелът помага. Имах позната, която започна да идва във фитнеса - нисичка, слабичка. Целта й не беше разбира се да отслабва, а да оформи. Година по-късно изглеждаше чудесно. Лично за мен спортът е тайната на хубавото тяло, особено от определена възраст нататък.

# 119
Аз качих 13 от които 9 оставих в болницата. Майка ми също е качила 6 кг, а сестра ми е била 3,300. Всичко е относително.

Общи условия

Активация на акаунт