ОКТОМВРИЙСКИ мами магазините щурмуват, по-широки дрехи си купуват

• 39 041
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
Heart браво за хубавите новини!! Simple Smile Да расте все така подскачаща и активна малката госпожица. Много яко си го измислила с плика за мъжа ти и с видеото. Simple Smile)) аз вчера бях на един ей така по между другото преглед в една квартална поликлиника. Мислех че само ще ме регистрират като бременна, нооо лекаря държеше да ме погледне. Всичко и според него с бебчето в наред, не беше в позиция, в която да може да се види пола, така че чакаме до 8ми май. Simple Smile)

# 91
Дадох кръв за БХС и урина, цитонамазка, влагалищен секрет .Резултати от БХС чакам на 30.04. 63 мм Отговаря на 13+1 г.с. Върви 5 дни напред.
За тези, на които им е проблем може да откажат влагалищен секрет. Ако знаех, че ще бъде със спектулум щях да откажа. След раждането ми е мъчение. Не знам как са ме шили...Докторът каза , че било на нервна почва.

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 12:49 от n_alex76

# 92
  • Монтана
И аз официално се вписва в отбора на мамати чакащи момиченца.От днешния преглед се разбра че ще е момиченце 🌸🌼🤗😊

# 93
Здравейте, момичета тази седмица ми върви на прегледи. Още от началото на бременността имам обилно течение. В началото беше по жълтеникаво, но последни дни към зелено чак отиваше. Реших да не чакам и днес бях без час за преглед. Лекарката която ме прие ми направи някаква промивка, взе ми секрет за микробиология и ми предписа за 6 дни полижинакс защото за нея със сигурност са гъбички плюс евентуална друга инфекция, за която от сега не може да каже дали със сигурност я има и каква е. Направи ми впечатление, че не беше сигурна дали полижинакс е съвместим с бременност с 16та седмица и се посъветва по телефона с  нейн колега. Чудя се какво да правя:( страх ме е да не навредя на бебето, на листовката на препарата пише, че е несъвместим с бременност

# 94
С първата бременност почти през цялото време имах течение, с тази също имах в началото, сега понамаля. Обаче микробиологиите ми излизат все чисти. До колкото знам от моето АГ течението не е ненормално явление при бременност. На твое място бих се посъветвала със следящия ме АГ.
П.П. Този път даже очаквах микробиологията да излезе с находка, защото цитонамазката ми беше 2С група с много възпалителни клетки и препоръка за МБ изследване, а преди това март месец бях пила 7 дни Оспамокс. Надявам се при теб всичко да е чистичко и да не е нещо притеснително течението.

# 95
Да, течение има през бременността, но със зелен цвят със сигурност не е нормално. Лола, аз не бих взела полижинакс ако пише на опаковката, че не става за бременни. Като ти излезе резултата, посъветвай се и с друг лекар. А и според мен е най-добре при всякакви проблеми да се консултираш с АГ при който си ходиш за всичко останало. Мен пък и вчера, и днес ме боли глава, само това ми липсваше... Иначе за влагалищния секрет моят АГ каза че щом няма оплаквания няма смисъл. Само не помня дали към края на бременността ще ми взимат или тъй като съм секцио няма да има нужда. Цитонамазка пък си правих миналата година и ще си правя отново като родя. Аlex, истински ти съчувствам за дискомофорта, който изпитваш заради шиенето от миналото раждане Frowning1Точно от таква неща ме беше най-много страх и затова исках секцио (не че и там не може да има усложнения....) А прегледа със спекулум е неприятен, но на мен ми е търпим, не ме боли.

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 13:01 от Anastasiya_S

# 96
  • Blondeville
Аз никога не съм имала оплаквания или течение, въпреки това на МБ ми излезе стрептокок тип Б, който е опасен през бременността, а и за бебето. И изобщо никога в живота си не съм имала проблеми, течения, дискомфорт и тн, но и с предната бременност, макар и без симптоми МБ ми излизаше все с нещо.

Та така, сега правя един курс зинат и ще видим, дано я преборим тази бактерия.

За полижинакса не знам, много го изписват на бременни, мисля, че е от този тип, които просто не са проучени достатъчно върху бременни, и съответно на листовките пише да не се ползва от бременни. Следящото АГ най-добре може да прецени какво е подходящо. Аз лично не бих слагала нищо преди да излязат резултатите от МБ.

# 97
Благодаря ви много, момичета. В начало като беше по жълтеникав, бях питала следващата ме лекарка и тя каза, че няма проблем. Сега обаче за последните няколко дни много се промени като консистенция и като цвят. Извинете ме за описанията. Тааа реших да не губя време и да отида макар и без час. Лекарката която днес ме прие ми изписа полижинакса с идеята да го прилагам още от днес, с презумпцията, че са гъбички. Тоест не трябвало да чакам да излезе микробиологията. Аз бях пускала секрет края на декември 2017 именно с идеята за предстоящи опити за бебче и тогава беше чисто, изключат малкия брой лактобацили. И аз съм на мнение, че трябва да се консултирам със следящия ме лекар, ама....уж днес трябваше тя да ме поеме между часовете, но си е тръгнала. Във вторник пък не можа да направи тя ехографа, защото я извика по спешност в операционната... Не знам, платих една камара пари за пакет за проследяване и пак нямам спокойствие...

# 98
Лола, че има някаква инфекция -  има, щом не е бяло или прозрачно. Аз бих изчакала с лекарствата обаче. Така и така мисля че в момента не е опасно за бебето освен че за теб е неприятно. Знам само че при естественото раждане ако има гъбички, може бебето да получи някаква инфекция, но в момента не мисля че е проблем.

Блонди, аз пък обратното - имах течение с предната бремнност, бях убедена че има нещо, а ми излезе чиста МБ. Сега си имам съвсем слабо бяло течение, но това е нормално.

Последна редакция: пт, 20 апр 2018, 13:25 от Anastasiya_S

# 99
  • Blondeville
Лола, микробиологията ти ще стане сигурно вторник най-късно, ако е взета днес пробата, ако са гъби не е изобщо такъв проблем да се изчака. Бактериите са по-притеснителни. Принципно доколкото знам течението от гъбички е основно бяло, но разбира се не съм лекар.

# 100
Здравейте, момичета. Чета ви редовно и най-накрая се записвам. С второ октомврийче термин 03.10. от Пловдив на 32 г.
И аз съм с течение отначалото в различни цветове но микробиологията е чиста. Предната бременност и аз съм си слагала Полижинакс и то профилактично ми го изписаха преди раждането.

# 101
Момичета, тъй като нещо се филмирах напоследък около разположението на плацентата и възможността да започна да вдигам кръвно, се сетих че в предната отчетна тема имахме полезни линкове, сред които и калкулатор за крива на оптималното покачване на тегло през бременността. За съжаление калулаторът, който тогава използвах вече не е активен, но намерих този - http://www.momjunction.com/pregnancy-weight-gain-calculator/#gref Даже е по-хубав от предния, има схемичка с разбивка къде колко се очаква да качим Wink Ако някоя като мен се филмира, може да си пусне едно изчисление за ориентир. На мен ми излезе че се движа съвсем в норма, което ми подейства добре на настроението Simple Smile

# 102
  • Blondeville
Хаха, аз от този калкулатор се депресирам, както и очаквах съм под нормата, както цял живот Grinning

# 103
Хахахаха, ти пък! Да ти имам проблемите, дето се вика Wink

# 104
Я чакайте да си сверя часовника и аз Relaxed Хехееееее, и аз съм под нормата, но това е защото съм качила половин килограм до сега, а не защото съм кльощава 😄 purpletka, мерси за линка. Ще си го ползвам. Дано да е все така благосклонен към мен този калкулатор.

Общи условия

Активация на акаунт