Вкусът на Италия - покажете своите кулинарни умения и спечелете награди!

  • 14 390
  • 108
  •   1
Отговори
# 15
  • у нас
  • Мнения: 5 716
Приготвям най- вкусното тирамису с бишкотите на Савоярди 400 гр. (даже преди малко купих един пакет и дебна за маскарпоне, което е другата основна съставка).  Варя предварително кафе. Наливам в него Бейлис. Приготвям крема  от жълтъци, пудра захар и маскарпонето. Добавям белтъците, които са разбити на сняг. Бишкотите ги потапям в кафето и редя в тава, отгоре слагам крема, после пак ред бишкоти, крем отгоре. Отгоре ръся с нес кафе. Същото понякога го правя в чаши за кремове. Става фантастично. По принцип трябва да бъде в хладилник един ден, но при нас за няколко часа тавата е празна.Grinning
Обичам италианската кухня! Там съм хапвала най-вкусните и запомнящи се пици, сладолед и тирамису.

# 16
  • Мнения: 2 290
Вчера вече се възползвах от промоцията на италиански  продукти в Кауфланд Smile
Тази вечер ще направя пица Капричоза, а тестото ще бъде  с брашно Casillo, че досега не съм го използвала и ми е интересно как ще се получи.Пицата правя по тази рецепта:
2 и 1/4 ч.л. суха мая
1 и 1/2 ч.ч. топла вода
4 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.л. сол
2 с.л. зехтин или олио
1 с.л. захар
 Моцарела
домати
гъби
артишок
шунка
маслини

А салатата - ще е зелена с риба тон.

# 17
  • Велико Търново
  • Мнения: 2 585
Макарони със спаначен сос
Една глава лук задушавам с 3-4 скилиди чесън и сол. Прибавям един пакет замразен спанак или пресен. Подправям със сух босилек. След около 5 минути прибавям около 100 г вода. След което пасирам да придобие еднородна смес. Добавям една лъжица препечено брашно, размито с още 100 г вода и една кофичка от 200 г. заквасена сметана. Към тази смес прибавям полусварените макарони (около 300 г) и оставям за около 5 мин. да поемат от соса. След като сервирам посипвам с пармезан.

# 18
  • София
  • Мнения: 964
Чийзкейк

Необходими продукти:

За основата:
200 г бисквити чаени
80-100 г разтопено масло

За пълнежа:
400 г крем сирене
400 г Маскарпоне
200 г захар
1 с.л. чист екстракт от ванилия
2-3 с.л. прясно изцеден сок от лимон

20 г желатин на прах (2 пакетчета)
60-80 мл студена вода

400 г млечна сметана (Pilos на Лидл)

За гарниране:
300-350 г сладко от боровинки

Начин на приготвяне:

Покриваме дъното на 22 см форма за торта с подвижен борд с хартия за печене.
Смиламе в блендер бисквитите до ситни трохи, добавяме разтопеното масло и размесваме до получаването на хомогенна маса.
Изсипваме в приготвената форма, притискаме до оформянето на плътен блат, покриваме с фолио и оставяме да стегне, докато приготвим пълнежа.
Накисваме в студената вода желатина за 5-10 минути.
Разбиваме в купа с миксер на ниска степен крем сиренето, заквасената сметана, захарта, ванилията и лимоновия сок до гладък крем.
Разтваряме желатина на водна баня и добавяме на тънка струя към чийз крема, като не преставаме да разбиваме с миксера.
В отделна купа разбиваме с миксера на висока скорост Маскарпонето и крема сиренето.
Изсипваме готовия крем върху охладената подложка, покриваме с фолио и оставяме за поне 2 часа в хладилника да стегне.
На водна баня леко загряваме сладкото от боровинки, за да се отпусне, ако е необходимо, нанасяме равномерно върху стегналия чийзкейк и връщаме обратно в хладилника за около час.

# 19
  • Бургас
  • Мнения: 6 470
Обичам много зелена салата с риба тон. Използвам 1-2 консерви риба тон, 1 маруля, понякога слагам и краставица, пресен лук задължително. Подправям със сол, зехтин и лимонов сок.

# 20
  • София
  • Мнения: 803
С удоволствие бих направила Пица Маргарита:
За тестото:
350 г брашно (за пица) тип 00
1 пакетче суха мая (7 г)
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 с. л. зехтин „Екстра върджин“
250 мл вода
брашно за замесване и поръсване

За гарниране:
3 топки сирене „Моцарела“ (по 125 г) или Бурата
400 г доматен сос
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1/2 връзка босилек
 сол на вкус

В купа се смесват маята, захарта и 1/4 от затоплената вода. Щом шупне, се изсипва при смесените брашно и сол, добавят се останалата вода и  зехтинът. Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите, покрива се с фолио и се оставя да втаса за 1 час.
Тестото се разделя на  топки и върху плот поръсен с брашно и се разточват кръгове.  Тава се слага във фурната, загрята на 250 градуса, с вентилатор.
Всеки от кръговете тесто отгоре се намазва с доматен сос, слага се от накъсаната моцарела, полива се с  малко зехтин. Пицата се пече за около 10 минути. Сервират се с листенца босилек.

Аз добавям и нарязани маслини или гъби за разнообразие Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 13:28 от ninl

# 21
  • София-Младост
  • Мнения: 23 355
Спагети болонезе
Продукти:
(за 4 порции)
    300 г кайма
    400 г домати млени Cirio
    300 г спагети Barilla
    2 скилидки чесън
    пресен босилек
    сух риган
    1/2 глава лук
    2 суп. л. зехтин Costa d'oro
    пармезан
    сол и черен пипер
 Нарежете лука на ситно и го запържете в зехтина. Сплескайте с широката част на ножа скилидките чесън (предварително обелени) и добавете при лука. Добавете каймата и с вилица я намачкайте, докато промени цвета си и стане на малки парченца.
В класическият сос болонезе се слага настъран морков и целина, при спагетите аз обикновено ги пропускам. Така също и не ползвам вино, защото на децата не им допада вкуса.
Прибавете  доматите в тигана. Добавете босилек, риган, сол и черен пипер, и оставете да къкри, докато се сгъсти и водата изври.
Сварете спагетите според указанието на опаковката, не ги преварявайте, нека са както казват италианците al dente, т.е. леко по-твърди, но крехки. Прибавете ги в тигана и оставете да се доготвят за още 1-2 минути и да поемат  ароматите на соса.
Сервирайте с настърган пармезан и свеж босилек. Чаша бяло вино си е пожелателно!

# 22
  • Мнения: 34
Любимата ми рецепта е:
Страчатела с череши и шоколад

Продукти за 6 човека:
500 гр маскарпоне
5 жълтъка, пресни
200 гр захар
1 капсула ванилия
150 гр обезкостени череши
50 гр шоколад нарязан на дребно
около 10 бр. бишкоти
кафе, мляко или компот за потапяне.
 
Приготвяне:
Разделете жълтъците от белтъците.
В купа разбийте със захарта до пухкав крем.
Ако нямате пресни и сигурни жълтъци и ви притеснява присъствието на сурови яйца, можете да ги минете през лека термична обработка по този начин >
Добавете маскарпонето, ванилията и разбъркайте до хомогенност.
Накрая прибавете черешите, шоколада и разбъркайте внимателно с лъжица.
Насипете сместа в чаши, като редувате с потопени и натрошени бишкоти.
Ако предпочитате само крем, бишкотите ги пропуснете.

Сервирайте десерта охладен.

# 23
  • Мнения: 2 838
Обичаме да си правим талиатели със сметана Blush
Ползваме талиатели на Barilla. Сварявсме ги, а през това време загряваме тиган и в него запържвам бекон. След като се за пържи, добавям сметана (купувам Халта от Кауфланд). След като е готово, добавям талиателите и оставям да повери. Сервирам с пармезан и кисели краставички.

# 24
  • Мнения: 2 668
 Пица - "Маргарита"
Необходими продукти :
за тестото:
350 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г)
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 с. л. зехтин
250 мл вода
брашно за замесване и поръсване   
за гарниране:
3 топки сирене „Моцарела“ (по 125 г)
400 г доматен сос
3 с. л. зехтин
1/2 връзка босилек
сол на вкус

Начин на приготвяне на пицата :
В купа  смесвам  маята, захарта и 1/4 от затоплената вода. Щом шупне, изсипвам при смесените брашно и сол, добавям и останалата вода и  зехтинът. Замесвам  меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Прехвърлям в набрашнена купа, поръсвам  отгоре с брашно, покривам  с фолио и оставям сместа да втаса за около 1 час. Доматите ги смесвам със зехтина и слагам малко сол на вкус. Тестото го разделям на 4 топки и върху масата  поръсена  с брашно разточвам  кръгове.Тавата я слагам във фурната, загрята на 220-250 градуса, с вентилатор. Щом се нагорещи, единия тестен кръг го поставям  в нея. Отгоре намазвам  с доматената смес, поръсвам и от накъсаната моцарела, поливам и с  малко зехтин. Приготвената пица се пече за около 10 минути. Така се приготвят и останалите. Сервират се с листенца босилек, рукола, или магданоз.

# 25
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 694
Спагети - 1 пакет
Доматен сос с гъби -1
Босилек
Кашкавал

Това е лесна и бърза рецепта за 15 мин.

# 26
  • Мнения: 2 614
Не съм много по готвенето, но обичам италианските вкусотии. Винаги купуваме лазанята от промоцията в момента, и купувам макарони и спагети на Барила за детето, които ги яде с масло, сирене и кашкавал.

# 27
  • Мнения: 4 594
Правя много вкусно доматено песто, идеално за сутрешна закуска или предястие, намазано върху чабата или брускети. В чопър слагам сушени домати Antico Casale, чесън, кедрови ядки, балсамов оцет, зехтин Costa Dóro, черен пипер, сол и босилек на вкус и пасирам. След това добавям настъргано Грана Падано Igor и е готово за хапване.

# 28
  • Мнения: 1 932
Традиция е един ден от седмицата моето семейство да яде нещо италианско. Спагети Barilla с масло и сирене (любимо на децата) или пица с Прошуто Крудо.

Аз обожавам зелена салата с риба тон на Rio Mare. Еднакво вкусна става и с маруля, и със салата айсберг. Използвам италиански зехтин Costa D’oro, по-вкусен ми е.

# 29
  • Мнения: 2 516
В къщи редовно си правим спагети, така че със сигурност ще вземем спагети на Барила и млени домати Cirio. Рецептата е проста, в нас мъжът ми им е майсторът Simple Smile
Спагетите се варят според указанията на опаковката. Запържваме кайма(телешка или микс със свинска), добавяме сол, черен пипер, чубрица, кимион или други подправки по желание, а след това и доматите с щипка захар. Остава се да поври, после добавяме сварените спагети или всеки си слага от соса върху тях направо в чинията.

Общи условия

Активация на акаунт