Вкусът на Италия - покажете своите кулинарни умения и спечелете награди!

  • 14 421
  • 108
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  • Мнения: 1 313
Талиатели със синьо сирене

# 76
  • Мнения: 3 199
В нашето семейство обожаваме спагети с риба тон и често консумираме такива с любимите ни спагети Noe и риба тон RioMare. Рецептата е ясна и лесна.

Много обичаме и лазаня Болонезе с корите на K-classic! Приготвяме сос Болонезе и сос Бешамел. Редим в намазнена тавичка кори, после сос Болонезе, пак кори, пак сос и така...Накрая заливам със сос Бешамел. Покривам с фолио и пека на 180 градуса. Корите не ги варя предварително, получава се чудесно и лесно Simple Smile

# 77
  • sofia
  • Мнения: 1 952
 

Класическа Лазаня

Необходими продукти за 4 порции:
400гр.телешка кайма, глава лук, 2 консерви домати с босилек Cirio, 70 гр.масло, 4 с.л.брашно, 400мл.прясно мляко, 1 пакет кори за лазаня и 400гр.кашкавал

Начин на приготвяне:
Запържваме каймата със ситно нарязания лук и добавяме консервите с доматите.Оставяме сместа да закъкри,но  без да се сгъстява.В друг съд приготвяме сос бешамел както следва: запържваме маслото с брашното и разбърквайки енергично добавяме прясното мляко до получаване на гладък сос.В подходяща тава нареждаме корите, като редуваме кори, бял сос, кори, червен сос и така до изчерпване на продуктите.Между слоевете поръсваме с настърган кашкавал и оставяме част от него за поръсване накрая.Печем на 200 градуса за 30 минути, след изваждане оставяме да почине десетина минути.Добър Апетит!!!

# 78
  • Мнения: 427
Една от любимите пролетни салати на семейството ни е: айсберг, краставица, царевица и риба тон ( Рио маре ), овкусена със зехтин и лимонов сок. Ще се радвам да спечеля.

# 79
  • Мнения: 881
Тирамису:
Приготвям крема  от жълтъци, пудра захар и маскарпонето. Добавям белтъците, които са разбити на сняг. Бишкотите ги потапям в кафето и редя в тава, отгоре слагам крема, после пак ред бишкоти, крем отгоре. Отгоре ръся с нес кафе.

# 80
  • София
  • Мнения: 673
Любима на всички в къщи ни е Лазанята. Приготвям два соса - бешамел и доматен сос с кайма.
Доматения сос - 400 гр. кайма /смес/, 1 малка глава лук, зехтин и 2 кутии доматен сок. За соса бешамел ползвам - 40 гр. масло, 40 гр. брашно и 1,2 л. прясно мляко. Купувам кори за лазаня, за които не е необходимо да имат предварителна обработка. Редя в тавата малко от двата соса и започвам да подреждам ред кори за лазаня след това червен сос и сос бешамел. Слагам и моцарела между пластовете. Най отгоре обилно поливам със сосовете и слагам от моцарелата и прясно настърган пермезан. Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

# 81
  • Мнения: 311
Любимата ми италианска рецепта е  лазаня с кайма:
1 пакет кори за лазаня без варене
500 г кайма
300 г домати от консерва
400 г кашкавал
краве масло
черен пипер, босилек и риган
Запържваме леко каймата в няколко лъжици разтопено краве масло, след което добавяме подправки по избор. Редим в дълбока тава последователно: кори, кайма, настърган кашкавал или сирене, отново кори и накрая част от нарязаните на дребно домати Повтаряме, докато свършат продуктите. Увиваме тавата с фолио и печем лазанята за около  45 минути в не много силна фурна. Около 5 минути преди  да извадим от фурната ястието отново го поръсваме с настърган кашкавал

# 82
  • софия
  • Мнения: 194
Обожавам спагети. Със спагетите Barilla стават страхотни ето и рецептата:
    1/2 кг спагети
    300 г телешка кайма
    150 г панчета
    50 г моркови
    50 г стебла от целина
    50 г лук
    6 с.л. доматен сос
    1 ч.ч. мляко
    1/2 ч.ч. червено вино
    сол
    черен пипер
Спагетите (1/2 кг) се сваряват според инструкциите на опаковката, отцеждат се и се измиват.

Панчетата (150 г) се нарязва на ситно и се запържва. Морковите (50 г), целината (50 г) и лукът (50 г) се нарязват на ситно и се добавят в тигана. След няколко минути се добавя телешката кайма (300 г) и се готви, докато започне да променя цвета си. Добавят се виното (1/2 ч.ч.) и доматите (6 с.л.). Котлонът се намалява и сосът се оставя да къкри около 2 часа. Накрая се добавя млякото (1 ч.ч.) и се овкусява със сол и черен пипер.

Спагетите се смесват със соса и се готвят няколко минути, така че да се загреят отново и да поемат от ароматите.


# 83
  • Мнения: 9 157
Салата с пържени круши и горгонзола



200  г. спанак (млад, с малки листа)
3-4 листа къдрава маруля
2 круши 
2 ч.л.  мед
шепа ядки
100 г. горгонзола, или друго синьо сирене 
30-40 г. масло и 1 с.л. зехтин
сол и черен пипер

За дресинга:
1 ч.л. горчица
1 ч.л. мед
~ 30 гр. масло
2 с.л. балсамов оцет
сол и щипка черен пипер 

Приготвяне:
* Ядките се запичат на сух тиган, или в микровълнова фурна
* В тиган се поставят маслото и зехтина.
* Щом маслото се разтопи,  прибавя се меда и  обелените и нарязани по дължина круши. 
 * Овкусява със сол и черен пипер. Крушите се "пържат" (по-скоро готвят" около 3-4 мин. - докато омекнат (зависи от сорта и зрелостта им)
* Прибавя се  балсамовия оцет и оставя още минута на котлона.
*  Изваждат се крушите, а сока им остава в тигана.
*  В купа се поставят  накъсаните (или едронарязани) листа маруля и  спанак; подреждат се крушите върху тях и поръсват с ядките (едро нарязаните бадеми)
*  Съвсем леко се разбърква. Отгоре се начупва синьото сирене на парченца.
*  Приготвяне на дресинга: В тигана, при  останалия сос от крушите се прибавят продуктите - масло, мед, балсамов оцет и горчица. Овкусява се със  сол и черен пипер; разбърква и залива  салатата с готовия  топъл  дресинг.

# 84
  • Мнения: 1
Обичаме да си правим талиатели със сметана Blush
Ползваме талиатели на Barilla. Сварявсме ги, а през това време загряваме тиган и в него запържвам бекон. След като се за пържи, добавям сметана (купувам Халта от Кауфланд). След като е готово, добавям талиателите и оставям да повери. Сервирам с пармезан и кисели краставички.

# 85
  • Мнения: 1 771
Спагетите на BARILLA са ми много любими , защото стават бързо и са много вкусни!Моята рецепта е за спагети с бекон и сметана :

Продукти:
300 г спагети
300 г бекон
200 мл. сметана
3 жълтъка
3 с.л. вода
2 глави лук
4 скилидки чесън
50 г масло
черен пипер
сол

Спагетите (300 г) се поставят във вряща подсолена вода и се варят според указанията на опаковката. През това време лукът (2 глави) и чесънът (4 скилидки) се нарязват на ситно и заедно с нарязания на кубчета бекон (300 г), се задушават в маслото (50 г) в дълбок тиган или тенджера, докато беконът стане златист.

След това се прибавят отцедените от водата спагети, разбъркват се и се изсипва сметната (200 мл.). Разбърква се и се прибавят разбитите във водата (3 с.л.) сурови жълтъци (3 бр). Ястието се разбърква старателно, подправя се със сол и черен пипер и се премества от котлона. Сервира се горещо и по желание се поръсва с настърган пармезан или настъргана моцарела.

# 86
  • Мнения: 388
- Пица с рукола и прошуто ми е една от любимите .
Продукти за върху тестото: 
 1 ч. л. риган , 1 ч. л. босилек
1 прясна зелена чушка ,  буркан стерилизирани домати , 1 връзка рукола ,100 г прошуто "Крудо" ,50 гр. гъби, 600 г кашкавал.
Продукти за тестото:
1 ч. л. сол, 1 ч. л. захар ,50 мл зехтин  450 мл хладка вода   1 кубче мая   1/4 ч. л. захар  ,1 кг. брашно.
Брашното се пресява в голяма купа, в средата му се прави кладенче и се стрива маята, поръсват се солта и захарта, разбърква се, налива се зехтинът. Меси се, като постепенно се налива водата до готовност на тестото и отлежава 30 мин. Разделя се на малки топки, които се разточват в кръгла форма върху набрашнен плот. Поставя се в намазнена тава и по стените се оформя ръбче.
Доматите от консервата (без сока) се слагат в купа заедно с чушката, солта, захарта, ригана, босилека. Пюрира се и се нанася върху тестото в тавата.
Отгоре се нареждат филийки кашкавал. Пече се в предварително загрята на 250 градуса фурна, докато кашкавалът се зачерви. След това върху пицата се разпределят ивици рукола и прошуто "Крудо".

# 87
  • Мнения: 1 820
Ориз със зеленчуци.

# 88
  • Мнения: 5 261


Пица с тесто Верди, отгоре плънката е по ваш вкус.

# 89
  • Мнения: 2
С ригатоните на Barilla направих спагети карбонара.Запържвам бекон и гъби,слагам заквасена сметана,като заври поставям сирене и пармезан,разбърквам със сварените ригатони и бон апети!Божествено!

Общи условия

Активация на акаунт