Шумоизолация на апартамент

• 37 450
  • 223
  •   1
Отговори
# 210
О, в онези времена доста често ги  правеха с Итонг. Там няма спасение от шум, въобще. Трябва нови стени да градите.

# 211
О, не , продадохме жилище, строено 2000/2001г.- съседът през два етажа го чувах като кихне.

# 212
  • София
Явно е до късмет значи

# 213
Спасение има само в случаите когато строителя е звукоизолирал с плаващи подове, както и по съответния правилен начин стените и таваните на ВСИЧКИ апартаменти в сградата. Това обаче адски оскъпява поради цената на качествената изолация както и естеството на подовите конструкции и се прави само в луксозни бутикови сгради за непростосмъртни 😁 Във всички останали случаи спасения няма - един вчера си разбиваше банята с някаква бормашина или не знам си какво, през два входа е от нас и два етажа по ниско и пак в стаята ми се чуваше отчетливо. В единия ми апартамент, който е тухла но от ония смотаните, четворки, с които строеха деветдесетте, и в които не можеш да си закрепиш кухненски шкаф, там пък през стената чувам как съседката говори с дъщеря си по телефона на включен говорител и чувам всяка дума на дъщеря и. Ако имаш малки деца  над теб, ако имаш меломан, пияница веселяк или просто някой купонджия - продавай. Единственото спасение ако няма тенденция да се изнесат или поради здравословни причини се сапикьошат някак си за да спрат.

# 214
Радвайте се, че е телевизор, а не тропане/скърцане. Каквото и да се прави - спасение няма. Или апартамент на последния етаж в панела, или в ново строителство от периода 2000-2006 г., когато стените между апартаментите не бяха кухи, а с тухли.

Нужно е за секунда да се замислиш за да разбереш че това твърдение няма как да е вярно. През 2000-2006 по-богати ли бяха хората че да строят безшумни сгради или държавата е била по-развита, законите ли са били по-добри или са се налагали повече? Нито с кренвиршите, маргарина и степчетата които бяха най-масовите храни тогава българите са били по-богати нито с ежедневните убийства които ставаха по улиците са се налагали повече някакви закони. Ако някоя сграда е по-безшумно от този период то е чиста случайност както във всеки един период преди или след това общо взето. В момента строящите се сгради средно статистически очаквам да са по-добри от тогавашните откъм звук всъщност.

# 215
Здравейте. Бих искала да попитам тези самозалепващи панели за шумоизолация, ще успеят ли поне малко да намалят шум на климатик на съседите ми, който е на моята стена

# 216
  • София
Директен отговор - не

# 217
Не. Синът ни ги имаше в стаята само за декорация.

# 218
А знаете ли по-какъв начин може да се обезшуми,защото колкото й да говорих, не смятат за нужно да си оправят проблема

# 219
А от какво е този шум? От вътрешното тяло ли? Не съм срещала толкова шумни... Иначе единственият начин е да не се допусне шумът "да плъзне" по стената - с някакви тампони. На външните тела се слагат такива срещу доплащане именно за да не се предават вибрациите към стените. Но някои скръндзи не дават там 50 лева или колко.

# 220
Климатика на съседите е на моята стена,т.е на терасата, блока е саниран, когато го пуснат, издава силен шум, и се чува в цялата стая. Дори при затворена врата. И също така вибрира

# 221
  • София
1 - слагат си тампони срещу вибрации и шум. Не повече от 5 лева е броя. Може и ти да им ги вземеш, предложи им.
2 - биеш път до общината. Ще дойде инспектор и чрез уред ще измери децибелите. С бележката после при адвокат и ще им го демонтират доста бързо. Simple Smile

# 222
Външните тела на някои (скапани) климатици наистина са много шумни. Вибрациите са наистина много неприятни, тампони малко ще помогнат, но няма да решат съвсем проблема. През студените дни, особено при мъгли, т.е. хем студено, хем влажно, външното тяло става още по-шумно.

# 223
Наскоро и аз претършувах нета във връзка с един панелен апартамент и стигнах до следните изводи:
1. Най-добра звуко- и шумоизолация се постига, ако строителят е заложил мерки още при строителството (като шестица от тотото е т'ва)
2. Ако сте готови да жертвате от светлото си пространство в стаите и разполагате с неограничен бюджет, работа със специализирана фирма може да доведе до приемливи резултати - зависи от случая
3. С частични мерки сами пак има шансове за някакви резултати, но поне в моя случай аз ги оцених като твърде минимални

Общи условия

Активация на акаунт