СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 102
  • 686
  •   2
Отговори
# 225
Знам, че ни е рано да за това, обаче ми е интересно какво мислите по въпроса с новите промени?
http://nmd.bg/%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%84% … %B8-%D0%BA%D0%B0/
Мисля, че този директор и хората, подготвили материала, трябва много внимателно да изчетат това, което коментират. Пълно е с глупости.

Предвидено е да има изпит НВО и след Х клас, който ще отсява учениците. Някои ще могат да спрат обучение и ще получат удостоверение за преминат основен гимназиален етап. За тези, които продължат, ще предстои един напълно профилиран етап. Много от учебните предмети ще отпаднат и ще остават часове по дисциплини, които са основни за даденото училище. Тези профили се обявяват още при приема след VII клас с цел да се ориентират децата. Новият закон предвижда и преместване в друго училище след Х клас, при желание.
За жалост, обаче, отбелязва Полименов, не се знае дали това ще сработи и гимназиите ще осигурят места за децата, които искат да се местят.

Няма основен гимназиален етап. Има първи и втори.
Всеки може да се премести в друго училище след десети клас при желание и в момента, но това става при определени условия. Наличието на НВО в десети клас не означава, че автоматично ще има ново кандидатстване тогава. Само учениците от обединените училища ще са принудени да кандидатстват пак и то пак при определени условия.
Обяснението на господина за това, как се осъществява класирането е толкова малоумно, че изобщо няма да го коментирам.

# 226
  • тук-там
Да сменя малко темата. Публикуваха резултатите от пробните на Бултест, може да ги вивите на сайта им.

# 227
Според мен не сме първия набор по новата система, ще го отнесат 2003.
Това с хорариума часове и учене в чужбина е вярно, но не съвсем...защото по досегашната програма нямаш химия в 12клас, нямаш и опция да я избереш и доста интересно доказваш пред университетите, че въпреки всичко си намерил форма на обучение и държиш матури, за да докажеш знания(има и други формати на изпити, които са признати).
За мен новата програма е добра, 12клас си беше чиста деградацията.

# 228
  • София
Така е, не сме първият. Ако обаче смяташ, че между първия и втория толкова много неща ще се изчистят, значи си по-голям оптимист и от мен Joy

# 229
  • София
Сега разгледах резултатите на Бутест. Нямам опит с пробните, но много ниски ми се виждат резултатите. Особено по математика- най-високият е 81 т. Astonished Винаги ли е така? И по другите школи?

# 230
  • София
Не, другаде не е така. Просто някои школи изпитват особено задоволство да забиват децата, вероятно считат, че волята се калява с бой, глад и сръбска музика.  И е публична тайна, че пробните им не са реално на нивото на истинското НВО. Но продължават да го правят, а родители продължават да си записват децата там на пробни. Мистерия!

# 231
Още когато разбрах, че темата е същата, като миналогодишната, проверих какво е писано по въпроса миналата година. Тогавашните родителски коментари са, че децата меко казано не са се справили добре. Та, нищо изненадващо по отношение на резултатите.
Понякога се чудя дали Белинда е права, или просто школите пускат трудни теми, които водят до невисоки резултати и после се бият в гърдите, че видите ли децата неимоверно са напреднали от подготовката в школата до НВО и затова резултатите им там са чувствително по-високи от тези на пробните.

# 232
  • София
Белинда, Joy А аз, като не ги знам тези работи, баш там я записах за единствените пробни. Добре че не успя да се яви на математиката, че да й се срине самочувствието точно по силния предмет. Joy По Бел е изкарала 80 т. при среден резултат 68., та не го прие много зле.
В тази връзка, записала съм я на пробен по Мат на 06.05. Ако и там схемата е същата, дали да я пращам? Thinking

# 233
  • София
Ох, пиша от телефона и не мога да редактирам! В Междучасие съм я . записала. И там ли е така?
И в Регалия съм я записала, но не платих таксата и предполагам, че не й се пази мястото. Thinking

Открих редактирането! Blush

# 234
  • тук-там
Моята я пратих само на МАТ в Бултест, изкарала е 80 точки при най-висок резултат от 81, така че доволно. Миналият път по бг там беше ударила 97, така че не сметнах за необходимо пак да прави пробен по бг. Приключихме с пробните. Каквото сабя покаже на матурите!

# 235
  • София
Санака, в крайна сметка значение има къде точно е детето сред другите деца, а не точките в абсолютна стойност. Така че ти твоето си си го видяла, другото - здраве 😃

# 236
  • София
Белинда, така е, но ако досега е изкарвала между 92 и 98 т. и изведнъж я забият с едни 80, баш накрая, едва ли ще се отрази добре на самочувствието. Thinking Пък ходи обяснявай, че спрямо другите е супер...

# 237
  • София
Bultest са  ми странни открай време. Не знам дали наистина  имат за цел да забиват децата с трудни пробни, понеже задачите им определено не са толкова завъртяни, каквито са да кажем в СМГ, ПЧМГ или Междучасие, в които нивото е далеч над това на НВО. Е, може би са с една идея по-трудни задачите в Бултест от тези в Регалия, Веди или Милениум,  но все пак не са нещо особено сложно..   И този миналогодишен пробен, който не са си направили труда да сменят, не е изключение в това отношение. Въпреки това си остава трайна тенденцията през годините децата да имат може би най-слабите си резултати именно там.  Малееее, щях да ги изям някога моите с парцалите заради "отличното " им справяне там. Simple Smile Така че - дишайте спокойно. Нещата на реалния изпит не свършват с резултати като в Бултест.

Последна редакция: пт, 04 май 2018, 23:33 от пенсионирана русалка

# 238
На мен ми харесват тестовете. Но ... факт, че децата не се справят ... Sad няма знание, което да го нямат, но не ги решават. Не е като да им искат Гаус в 3-4 клас.
По Бел СМГ и ПЧМГ се престарават със завъртяностите.

# 239
  • София
Белинда, така е, но ако досега е изкарвала между 92 и 98 т. и изведнъж я забият с едни 80, баш накрая, едва ли ще се отрази добре на самочувствието. Thinking Пък ходи обяснявай, че спрямо другите е супер...
В такъв случай не ти препоръчвам пробен по мат в Междучасие. Не са чак като в смг, но не са и на реално ниво.

Общи условия

Активация на акаунт