СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 099
  • 686
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Днес моето дете беше на последния пробен по мат във Вектор, утре - по БЕЛ и това ще е. Излезе доволен, пък гледам темата има задачи с уловки. За мен по-важно е, че се чувства в кондиция. Пък каквото сабя покаже след 2 седмици.

# 241
  • В светлината на слънцето
Днешният пробен в Междучасие по мат е бил пак с гадни задачи. Докато чаках дъщеря ми, слушах излизащите деца - масово се вайкаха за две от задачите от  втори модул.

Утре отива на Регалия и край.

# 242
  • София
На моя човек финалните пробни са чак другата събота. Ще ги върнат на следващия ден. Как точно се проверяват 12345 работи за по-малко от 24 часа и колко коректно ще са оценени...не се наемам да кажа. Госпожите са уникални, но и те са хора, все пак, не знам защо ги подлагат на това издевателство. Можеше преспокойно да изтеглят пробните за днес, и без това материалът го взеха още миналия месец...

# 243
Ах, че изненадка, имало резултати от Бултест, моята е с 83 по БЕЛ и 52 по Мат. Е, незнам дали е добре или зле, но доволно за сега.
Решаваме сега задачи, ще ви чера по-късно. Хубав празник утре и честито на имениците от сега!

# 244
  • София
Моето момче днес, след пробния по мат в Междучасие, ми се обади да ми каже, че според него въпросните две задачи, изобщи не били за 7 ми клас. Оплака се, че мозъка го заболял и направо му прилошало. Сега се лекува с футбол.

За справка, уж математик се води. Grin

# 245
Ах, че изненадка, имало резултати от Бултест, моята е с 83 по БЕЛ и 52 по Мат. Е, незнам дали е добре или зле, но доволно за сега.
Решаваме сега задачи, ще ви чера по-късно. Хубав празник утре и честито на имениците от сега!
Тестът по математика изглежда наистина е бил доста труден - среден резултат 44т

# 246
Моето момче днес, след пробния по мат в Междучасие, ми се обади да ми каже, че според него въпросните две задачи, изобщи не били за 7 ми клас. Оплака се, че мозъка го заболял и направо му прилошало. Сега се лекува с футбол.

Може ли да качите задачките?

# 247
  • София
Та да го заболи и твоето дете мозъка? Satisfied

Последните постинги затвърждават мнението ми от по-горе.

# 248
  • София
Не е изнесъл бланките от изпита, но ще каже какви са тия мъчни задачи утре. Предварително се спазари, че за днес е приключил с темата НВО.
Утре ще ви ги дам.

# 249
  • София
Belinda, абсолютно е така. И аз все се чудя защо е тази тенденция.
Тази вечер му казвам: Еее, Симеонов значи се е престарал съвсем.
Той: Не е Симеонов, някой болен мозък е.
аз: Защо реши, че не е той?
Той: Щото нямаше вицове на бланката със задачите!
Grinning

# 250
  • София
Хаха, да, това много им харесвам на пробните на Междучасие, хилим се като луди с вицовете Joy Суперлюбимо ми беше онова за "оградете с хиксче" или нещо такова Satisfied

# 251
Тестът по математика изглежда наистина е бил доста труден - среден резултат 44т
Не е труден.
Но трябва да намериш средно аритметично на 12 рационални числа - десетични дроби. А те ползват калкулатори от 3 клас.
Или да решиш уравнение с три обикновени дроби.
Параметричната съдържа по-дълго уравнение с модул и дроби.
Геометричната също е решима.
Казвам го от камбанарията на непогледнала седмокласния материал. Само със знания отпреди 30 и години. А те след толкова се опасявам, че и тогава няма да се справят. С изключения Wink
НВО е лесно. По принцип. Не се знае какво са им сготвили.

# 252
  • София

Щом твоето го е казало, значи задачите наистина не са били човешки. Определено проявявам интерес към условията. Поздрави го човека и да наблегне на футбола.

И за моето последна Регалия днес. Чакам резултати от ТРИ пробни по БЕЛ. Не го обичам това с чакането.

Хубав празничен ден на всички и честито на имениците!

# 253
  • София
Честит празник на всички именници и всички в системата с пагони!

Няма да съм ви много полезна със задачите, но колкото, толкова. Едната задача е геометрична, а другата задача с кораби. Оказа се, че нея е преборил все пак и автоматично решената задача ме се помни. Ще ви дам геометричната, която изобщо не е сложна, според мен, но има интересен препъни камък в нея, на който е добре да обърнете внимание на децата:
Даден е успоредник ABCD, с ъгъл DAB>90.
Външно за успоредника са построени два квадрата ABPQ и BCRS. Правата DQ пресича AS  в т.О.
Да се докаже, че QAD е еднакъв на ABS.
Да се докаже, че ъгъл DOA=90.

Имало е и второ условие, с допълнителни построения отново, но не е зависело от построенията в тази подточка. Тях ги е решил и съответно услужливата му памет се е освободила от излишна информация. Grinning

Щом твоето го е казало, значи задачите наистина не са били човешки.
Яна, благодаря за доверието Kissing Heart
Той обаче е такъв заплес, че аз не смея да му го гласувам.

Последна редакция: нд, 06 май 2018, 21:47 от oblachna

# 254
  • София
Аз имам един друг въпрос.
Какво се случва с точкуването на последните две задачи, които са за пълно разписване, ако решението е вярно, но е различно от предвиденото от МОН?
Онзи ден решава последната примерна тема от справочника на Педагог 6. Последната задача така е описана и решена, че наистина може да те заболи мозъка от букви, еднаквости и подобия, една страница повествования. Той я беше решил с три реда прости сметки, събиране и изваждане до 180 и 360.
Нямаше нищо общо с тяхното решение, но абсолютно вярно? Ако това се случи на изпита, как ще точкуват всеки ред и извод, до който е достигнал, като това не е предвидено в ключа?

Общи условия

Активация на акаунт