СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 72 726
  • 686
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Aх, това СМГ и училищата като 107-мо и 125-то с мат - трън  са в очите на някои хора.
Тези деца са цифром и словом:
СМГ 4*33 =132
125   1*24+1*25 = 49
107- 1*26( 28 )
+/- 10-на деца от ПЧМГ да речем, макар че имам много познати там и повечето не щат и да чуят за местене.
Като махнем приетите в АК (от 125-то са 5 деца +1 резерва), от СМГ сигурно са 20-30, тези дето ще си останат в училищата (за 125-то са ок. 10-15 деца), има поне по 5-6 мераклии за НПМГ, ТУЕС, НЕГ, ПЧМГ....

# 31
Включвам се с друго чудене аз.
Колежка е ходила на родителска среща към школата на дъщеря й,  обяснили им, че предстоят още актуализации по списъка с План-Приема. Така например в качения списък последно, ФЕГ има посочени 3 еднакви паралелки с френски и английски, но ги няма профилиращите предмети от 10ти клас...
Сигурно има и други такива училища.

# 32
Колежка е ходила на родителска среща към школата на дъщеря й,  обяснили им, че предстоят още актуализации по списъка с План-Приема. Така например в качения списък последно, ФЕГ има посочени 3 еднакви паралелки с френски и английски, но ги няма профилиращите предмети от 10ти клас...

Защото учебните планове вече се изготвят година за година, а не както досега за целия срок на обучение. Миналата година имаше подобен спор за 73. СУ, на страницата им имаше посочени допълнителни профили, а в план- приема те отсъстваха. В крайна сметка ги махнаха и от страницата на училището. Нямаше ги и в електронната система.

# 33
Free Soul, изобщо не са задължени да посочват 3 и 4 профил.
1 и 2 АЕГ са вместили освен език и по още няколко предмета в клетката за втори профилиращ предмет - освен втори език и др.предмети. Но и това не означава, че в 11 клас ще е точно това.
Ще ги видим в таблцицата с кодовете как ще са описани.

# 34
Разбирам, благодаря!

# 35
Free Soul, изобщо не са задължени да посочват 3 и 4 профил.
1 и 2 АЕГ са вместили освен език и по още няколко предмета в клетката за втори профилиращ предмет - освен втори език и др.предмети. Но и това не означава, че в 11 клас ще е точно това.
Ще ги видим в таблцицата с кодовете как ще са описани.

След като не са задължени да посочват профилите, как да разберем каква е разликата между отделните паралелки, като в таблицата са абсолютно еднакви. Защо са написани на отделни редове и какво ще правим, ако всяка е с различен код?

# 36
  • София

А ФЕГ ще си остане ли без квоти? Наистина ли ще го превърнат в девическо училище? Thinking

# 37
Аз никъде не виждам в план-приема да пише където и да е за квоти

# 38
Замаскирано е.
26 (13/13)

# 39
  • В реалния живот
Аз днес прочетох, че до 30.04 при доказана необходимост може да се променя план-приема. Трябва да  се публикува на сайта на регионалното управление.

# 40
Замаскирано е.
26 (13/13)
Благодаря

# 41
  • София
lorenca, това "Благодаря за новата тема" го пиша от вчера на телефона и все не ми се получава.

Да споделя, на девойката и искаха от училище копие от удостоверение за раждане за сверка на ЕГН и имунизационен паспорт (за стотен път). Задължително, спешно, детето се стреснало.

Този петък следобед седмите класове в училище правят тренировъчен по БЕЛ. Да отработели организацията. Но и изпит ще си правят, де.  Иначе за финал ще си ходи на последни пробни в Регалия, досега не е била на БЕЛ извън собствената школа.

# 42
  • София
Момичета, вие изпитвате ли децата на наученото и проверявате ли задачи? А какво време отделят дневно децата ви за подготовка за изпитите? Знам, че момичетата са доста по- осъзнати и съвестни на тази възраст. Аз разчитам на самоконтрол, не знам, дали съм права, но ми се струва, че в 7 клас трябва да има самостоятелност и доверие, а и няма кога да му вися на главата. Оставяте ли им седмично по два свободни дни за почивка? При нас май не се получава. Всеки ден нещо пише и дописва....  надявам се да не се изтощи, но ми се струва, че в училище разпуска половин ден (губейки си времето с глупости:angry:).
По- малкото дете, горкото, съвсем не може да се добере до нас, покрай кандидатгимназиалните активности, но пък успоредно с таблицата за умножение вече знае и какво е синекдоха.Grinning

# 43
  • София
Вече не. Зор беше в началото, докато навакса някои липси и свикне да работи здраво. Да речем около 2 седмици преди да започне школата и около месец след това помагах и следях здраво. И решавах с него, и обяснявах, и проверявах. Вземах домашните след проверката всеки път, да видя къде и какво греши, и всичко ли е написано. Четях му текстовете за преразказите и проверявах, карах го да преработва и чак тогава да предаде домашното.  Двойна работа, но се отблагодари. Някъде към ноември месец вече се отдръпнах, той си се справя сам. Ако закъса на нещо, сам идва да поиска помощ, но се случва рядко. Часове за подготовка не мога да отделя, защото не го следя кога учи за училище, кога за школата. Общо са около 3 часа на ден горе-долу и не, няма два почивни дни. Дори един няма, като се замисля. В събота е на школа, а в неделя започва да се подготвя за понеделник, така че наистина няма нито един изцяло почивен ден. Уау! Досега не се бях замисляла...
За времето и при нас е така - не ми стига до никъде. Гледам да се занимавам и с  малкия, колкото мога, но аз имам и бебе, а то изисква най-много от тримата. Лудницата е пълна, но пък е супер забавно и запълнено ежедневие, няма скука Joy

# 44
  • София
Много разумно си постъпила, Белинда! Аз май изпуснах този момент есента и сега в последния момент се опитвам да наваксвам, което си е моя грешка. И виждам, че нещата са се случвали половинчато Confused.  Дано да имаме шанс да запълним част от пропуските...

Общи условия

Активация на акаунт