СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 094
  • 686
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Manzhelka, като спомема сложни изречения... Това ни е основният проблем по БЕЛ. Няма въпрос с изречения, на който да е нацелил верния отговор.
При нас комплексната задача се прави много прилично, успява да открие грешките. Започне ли да пише преразказа, обаче, е в състояние да допусне същите тези грешки, тоест знае правопис и пунктоация, но е над нещата, да ги използва.

# 301
Белинда, направо не знам. Мързела си е голямо перо. Намерихме си го вкъщи.

# 302
  • София
Bory Ana, аз в тази ситуация, бих прехапала всяко желание за кавги, поучения и т.н. За мен, най-важното в тази ситуация е да се изчисти всякакво съмнение за проблеми и междуличностни отношения, с някой от обкръжението или училището. Бих оставила детето вкъщи, за седмица, примерно, но и аз бих си взела отпуска. Ще го подготвям, като иска да се готви за изпити... Grinning
Успех! Притеснително е и е важно да се разбере от какво е продиктувано. Говорете с детето, форумът няма да ви даде отговорите.

# 303
  • София
Познато детенце наскоро беше спряло да ходи на училище заради подигравки. Много е важно, ако има някаква такава гадост, да се установи навреме.

# 304
  • тук-там
И аз бих търсила причината. Неходенето на у-ще е симптом, не причина.

# 305
Pugslove, мерси много.
От предаденото условие не ставаше много ясно.

# 306
И моят не иска да ходи на училище, няма търпение да го оформят и ме моли да го освободя. Но в нашия случай, аз знам къде е проблема. И с доста говорене, обещания и молби нещата за сега се търпят. Съжалявам, че от страх да не попадне на по-лошо място не го преместихме още миналата година.
Трудна възраст са хем големи, хем още вятър ги вее...

# 307
  • В светлината на слънцето
Боже, само моето иска да ходи на училище. То и други причини има, доколкото разбирам, които са свързани с чувства и въздишки, а не от любов към знанията.

И... ти да видиш. Решила е прословутата 24 задача от теста - похвалена е най-официално за чертежа и решението. Което не означава, че останалите са верни. Много е разсеяна и особено на леките неща бърза, недочита условията, подценява... и естествено греши. И по мат и по Бел това й е голям проблем.

# 308
На 23 зад: в 12,20 и 13,30.
На 24 няма отговори на първото условие, доказване е. За второто подусловие, все още мятам боб, за да разбера условието от момъка...
За решението на 23 се сети, след като видя условието, което ти публикува. Flowers Hibiscus
Вторият час не е ли 13:10 ч?

# 309
  • София
Моето дете сега е в осми клас. Но миналата година имаше един период, когато не искаше да ходи в училище.
Говорих с него в смисъл - там си само още няколко месеца. След седми клас се махаш и тези деца никога повече няма да ги видиш. Изпозвай ги само като транплин, за да можеш да скочиш. Изтрай ги, изкарай успех на техен гръб и после ги забрави завинаги.

Когато редихме желанията за гимназии го попитах за старото училище, а той ми каза, че там вече никой не го понася, защото непрекъснато го давали за пример.

Сега в новото училище е със съученици с неговите интереси и не е казвал за проблеми.

# 310
  • София
Аз това за трамплина и изкарването на успех на техен гръб не го разбрах Rolling Eyes

Лу, то това е най-сладката причина да ти се ходи на училище Heart Eyes

# 311
  • София
На 23 зад: в 12,20 и 13,30.
На 24 няма отговори на първото условие, доказване е. За второто подусловие, все още мятам боб, за да разбера условието от момъка...
За решението на 23 се сети, след като видя условието, което ти публикува. Flowers Hibiscus
Вторият час не е ли 13:10 ч?
Моят е смятал по формулата:
1/5(х+1)+1/7х= 1,2
откъдето получава, че 210 мин след тръгването, при непрекъснат ход, те ще са  на разстояние 20% от целия път, тоест 70 мин ще пътуват след срещата. Сега, докато пиша, виждам, че ги е прибавил към 12.20, без да отчете 15 мин престой.
По тази логика отива на 13.45?
Сега ще ревизирам...
Редактирам се. Направо заплес.
13.10 е верният отговор.

# 312
От уравнението му се получава 2 ч 55 мин са пътували.
Би станало 12:55 ч. без вкл. 15 мин.

# 313
  • София
Объркал е изчисленията, проспал е прехвърлянето на 7 от др страна на равенството и не го е извадил от 42.
Ей на това, най-много ме е яд. Да разбереш нещата, да знаеш и да спиш...

# 314
Всички са така.
Вчера баба й не можеше да проумее как смятат 24:4=8
Ми ей тъй на.
20 задачи за час vs. 3 за 4 часа.

Общи условия

Активация на акаунт