СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 095
  • 686
  •   1
Отговори
# 285
Manzhelka, и при нас е така Simple Smile
В 8-9 клас друга песен ще запеят. А и ще има избор младежът. Все някоя сродна душа ще се намери в извадката Simple Smile

# 286
  • София
А преди така ли беше? Интересно, не помня! В Плевен имаше две гимназии с висок рейтинг, и в двете май нямаше квоти, и в двете си имаше и момичета, и момчета. Феминизирано беше само шивашкото. А в Автото имаше само момчета. Но другаде си беше микс. Сега защо така се получава? Девойките поумняха или младежите...няма да казвам, че имам трима все пак, срамота  😁

# 287
  • София
Преди, има-няма 25 години, квоти си имаше. В ЕГ беше 50/50, в техникумите, според насочеността. За МГ не знам.
Момчетата винаги са пожалвани и някак по жалост им се дава шанс Joy
Природа, какво да го правиш. Повечето момичето, на тази възраст, може и да могат да се държат, като зрели хора. Ние, както има един лаф, ще си гледаме нашите момчета, докато някоя оправна девойка се заслепи и вземе, че ги вземе.

# 288
  • София
Стига бе, верно ли?! Гледай какво нещо значи, съвсем съм забравила...

# 289
belinda, не са поумнели. Такава е възрастта им. После дръпват момчетата.

# 290
  • София
Абе те и по наше време са били в таква възраст, а не помня да е имало повече момичета в челото по състезания, олимпиади и въобще...В моя клас топ 5 бяха май все момчета 😊

# 291
Ще пусна утре задачите от втори модул и ще опитам да изчистя и първия модул, а ще помоля някоя добра душа да помогне да намерим отговорите, че вторият модул е мъка...

# 292
  • София
На 23 зад: в 12,20 и 13,10.
На 24 няма отговори на първото условие, доказване е. За второто подусловие, все още мятам боб, за да разбера условието от момъка...
За решението на 23 се сети, след като видя условието, което ти публикува. Flowers Hibiscus

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 14:06 от oblachna

# 293
Здравейте. Моят син се оказва, че няколко дни е пропуснал да посети училище. Съответно ние сме в шок. Уж искал да се подготвя за изпитите. Някой с подобен проблем?

# 294
Във Варна отдавна са я елиминирали тази несправедливост и в резултат цели гимназии са феминизирани. Направо не го виждам моя човек как ще се чувства в толкова дамска компания - все още счита момичетата за скучни и досадни Simple Smile. Тъй че не знам кое е по- голямото зло - да има или да няма квоти.

Когато бях кандидст- гимназистка и кандидат- студентка много се тормозех от тази несправедливост.Не ми се виждаше честно момчета да влиза същи паралелки/ специалности с къде по- нисъл бал.Сега, от позиция на майка с единствен син и не много ученолюбив, ме блазни да се върне тази несправедливост, но нямаааа.

Искам да ви попитам нещо, как точно се отработва " редактиране на текст".
Моето момче пише правилно, но в текста някак не умее да намира всички грешки.Аз го съветвам първо да оглежда всяка дума, после да чете до просто изречение,за да провери пунктуация и пълен/ кратък член, но пск изпуска грешки.Може и да съм споделяла този проблем, но все още няма оправия.Не е като да не знае правописа, просто му се губи грешката

Някакви практически съвети?

# 295
  • София
Здравейте. Моят син се оказва, че няколко дни е пропуснал да посети училище. Съответно ние сме в шок. Уж искал да се подготвя за изпитите. Някой с подобен проблем?

А вие не сте разбрали? Как така..
.

# 296
От по миналата не е ходил 3 дена и от миналата 2. Хванах го на 4 тия ден. Лъжеш класната за бележка. И тя не се е усетил.

# 297
  • София
Бори, а вярваш ли, че го е направил, за да се подготвя? Не че в този случай би било приемливо...Аз, като майка на тийн, не е като да не съм го хващала да ме лъже и да, наистина все с училището се оправдават...Явно мислят, че така ще простим по-лесно.
Търсете причината. Дано да е чист мързел, а не нещо сериозно.

# 298
  • Варна
Светкавичке, относно задачите за  редактиране на текст по- добро упражнение от това да чете книги, не знам. Там освен правописни (включително слято, полуслято или разделно писане), има пунктуационни  (особено в сложните изречения) и граматически грешки ( най-често мъжколичната форма или правилото за -м при глаголите). В смисъл, че си трябва общ поглед и известен речников запас (миналата година нали имаше драма с оттенък). В същото време не му трябва някаква специална подготовка за това. Според моя син това е една от най- лесните задачи на изпита, заедно с фразеологизмите и предаването на пряка реч. Хубавото е, че в 7 клас новата граматика като обем е значително по- малко от предишните години и ако детето няма пропуски, реално трябва да научи само сложните изречения и наклоненията. Обаче аз, въпреки, че се имам за грамотна, за разлика от ученика, не мога да им схвана напълно логиката на тези сложни изречения - но важното е, че седмокласника може. А щом той може, може всяко дете.

Друго според мен е трудното - да нацелиш формата на отговора. С големи, с малки букви, с цяло изречение, само директен отговор - щото може да си отговорил правилно и пак да не получиш точки. Но ето това точно се тренира на пробните.

# 299

Мили дами, това е, което успях да направя със снимката. Дано се вижда! Извинете за писаниците, но толкова са ми възможностите, не успях да го изчистя.

Общи условия

Активация на акаунт