СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 068
  • 686
  •   1
Отговори
# 345
  • София

Според мен, ама не си залагам главата Stuck Out Tongue Winking Eye

В) Щях да дойда е изявително наклонение /бъдеще време в миналото/.
 Г) Обрисвах - условно наклонение / от така наречената проста форма образувана с наставка ВА - обрисвам, бих обрисал/.

[/quote]
Права си, Зори! Но децата са учили, че условното наклонение се формира с “бих”+ глаголна форма, завършваща на “Л, ЛИ, ЛА” и това “обрисвам” им се видяло много неопределено.

# 346
Ами няма. Сигурация. Преди 2 г. махнаха.

# 347
Няма ЕГН и в двете. Но според КЗЛД ученическата лична карта показва принадлежност към училището, пък ученическата книжка отразява само оценки.

# 348
  • София
От другата година ще са с пръстови отпечатъци. Съвсем да са под строй, в системата.
Аз чакам резултати от 3 пробни изпита, като първият е от 20 април, мисля.
Още малко като ги забавят, няма смисъл и да ги научавам...
Няма ЕГН и в двете. Но според КЗЛД ученическата лична карта показва принадлежност към училището, пък ученическата книжка отразява само оценки.
JoyJoyJoy
Сигурно в тая комисия или са много млади, а по-скоро дърти, че скоро бележник не са виждали.

# 349
Skiorche, намира се някой учител да им го спомене. Но не се упражнява.
Но за мен подобна теория и словообразуване са  ми за филология.
На НВО няма да ги питат.

# 350
  • Варна
Простете за невежеството, но в крайна сметка трябва ли да се пише някъде ЕГНто по време на НВО или не?

# 351

Права си, Зори! Но децата са учили, че условното наклонение се формира с “бих”+ глаголна форма, завършваща на “Л, ЛИ, ЛА” и това “обрисвам” им се видяло много неопределено.

О, учили са и простите форми, поне ги има в учебника на моята със сигурност /Просвета/. Друг е въпросът, че рядко се среща по тестовете, а пък в училище изобщо не са го упражнявали и от там идва и забравянето и объркването им.
Скрит текст:

Снощи показах въпросите и на моята и тя веднага се хвана в капана и на двата въпроса и ги сгреши, въпреки че сме го дъвкали 100 пъти и няма никакво оправдание, че не го е учила и т.н. Tired FaceRageRage. Бърза и отговаря първосигнално без да мисли и ме вбесява понякога, тоест винаги Joy. Ей този гаден, грозен навик не мога да изкореня от нея Triumph.

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 08:59 от 3ори

# 352
Съдейки по заповедта за организация на дейностите - не.

# 353
  • София
Зори, мисля, че повечето деца на тази възраст са така. Сега на 13-14г. са си повярвали, че знаят всичко, не търпят критика и бързат да покажат  “ кой е по-по- най”. И моят човек действа така първосигнално и после прехапва устни.
Аз този момент с втория вариант на условно наклонение съм го пропуснала Hushed (Пък и доста архаично звучи и както казва lorenca е по- скоро за филолог) В случая с “обрисваХ”, продължавам да мисля, че основната им цел е да хванат децата в “капан“, а не да ги стимулират да покажат знания. Дано да няма такива уловки на НВО, защото там и напрежението ще си каже думата.

# 354
  • София
Не съм казала БЛАГОДАРЯ за снимката с пликовете - разпечатах я и дружно се пулехме снощи на нея. Детето определено не беше чувало за различни пликове и пликчета, май няма да е зле да разпечатам и инструктажа и да го изчетем "с разбиране" и него. На всичките пробни, на които е ходиил, никъде нищо не бил пъхал по пликове - или е адски завеян и не помни, или наистина не са били инструктирани в такива подробности...и двете опции са с еднаква степен на вероятност...

# 355
  • София
При нас, в училище направиха такъв пробен по БЕЛ. Беше насрочена дата, бяха им раздадени бележки с вх.номера и всичко беше много реалистично. Там са проиграли целия инструктаж и бумащина. Искаха им лична карта за достъп до изпита, не бележник.
Та в тази връзка, разликата в точките от пробния в училище и последния пробен в междучасие е 15 точки, в полза на училищния. Разликата на провеждане на двата теста е няколко дни. На преразказа и на двата изпита има един и същ брой точки, но тестовата част явно е била доста различна. Grinning

# 356
Аз вече нямам търпение да приключва тая сага с матури,желания,класирания,направо ми писна яко!Пък на детето не знам-днес е излязъл в 7.30 и ще се прибере към 21.00ч.Понякога се чудя откъде взема сили и нерви.Снощи каза,че директорката била наредила до матурите никакви изпитвания по нищо,освен пробни матури.Малко ще отдъхнат,а след матурите.......юруш на другите предмети.
    У дома все още не е решено кое е първо желание и как ще ги редим след това .Аз малко не искам да остава с тези деца в един клас,но ако влезе първо желание ще им запазят класа.От друга страна хич пък не ми се иска да сменя училището.

# 357
  • В светлината на слънцето
При нас си изпитват, чак пушек се вдига. И тестове, и контролни правят по другите предмети, и класни даже започнаха. Гърчат ги яко. Казвам й да неглижира леко останалите предмети - не, как щяло! А през годината си ги неглижираше, но сега е решила, че не бива да ги пренебрегва.
Днес поне почиват, защото училището има празник, и са ги организирали с концерт на разни актуални звезди и звездички в някакъв клуб. И понеже си имат училищна рок група, а и ръководството са рокаджии, за щастие са им спестени разните герита, тити и други такива.

И аз искам вече да приключва одисеята, че сили не ми останаха. Нерви имам достатъчно, но ме натисна вече умората, понеже освен нея развеждат по курсове и пробни, и четвъртокласника.   

# 358
  • Варна
И при нас изпитват по всичко, че и точно сега се сетиха да правят изходни по разказвателните предмети. Не знам дали искам да идват 21-23 или да не идват.

# 359
  • София
В справочника на Регалия си пише,че ако ученикът е навършил 14г-се явява с лична карта.Ако не-с ученическата лична карта Hug

Общи условия

Активация на акаунт