СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 156
  • 686
  •   1
Отговори
# 90
  • В светлината на слънцето
Не става дума за пробния на Бултест. В курса (Междучасие) Симеонов беше подготвил пробен само за неговите групи. Девойката рече, че бил "адски" в сравнение с всичко досега. С първи модул се е справила, но две от задачите от втори модул са й взели здравето. Не само на нея. Явно наистина е било доста трудно.

# 91
  • софия
Здравейте, някой знае ли как става записването за състезанието по природни науки? В сайта на нпмг пише че ще обявят мястото и часът.

# 92
  • София
Нанесли са всички оценки в Школо. Трагедия. Имаме по една двойка по всичко, освен по български. Химия и био не знам дали и 4 за срока ще върже! За къде е това дете, за къде?

# 93
  • София
И у нас днес скендъл. Тройка по физика!!! След като веднага след родителската среща си говорихме, че трябва да се напъне по физика да оправи четворката, че срамота - първия срок имаше само шестици! И той я оправи - на тройка! Бясна съм. Прибирам му телефона, та каквото ще да става! И после - не се карайте за оценки?! Е, кажете, как да не се карам? Не може първия срок да има 4-5 шестици по този предмет, а втория - 4 и 3, и да не се карам! Е, как да стане...

# 94
  • София
Моята се напъна началото на срока, ама сега само навън я влече. Резултатите 6 и 2, 5 и 3, 5и 2 и т.н.😖😖😵

# 95
  • София
Белинда, нали знаеш кой им е по физика?! Каза, че всяка седмица ще им дава 5минутка. Имат 2 часа седмично и недостатъчно оценки. Аз в петък ще ходя да видя теста, моят е с 4ка. Не му го е дала. Беше върху лещи. Най-лошото е, че няма начин за оценяване. Децата не знаят как ги определят оценките...

# 96
  • София
Добре де, Спокойна, ама първия срок как имаше само шестици?! При тази, същата! Четири шестици! Сега точно на лещите - тройка. Колко е сложно това? Пък и да е сложно - да беше дошъл при мене, чертеж на леща насън мога да му направя...Ама не, щото няма кой да цъка на телефончето.

# 97
  • София
И какво като завършат с 3/4 вместо с 6 ? В някое у-ще взима ли се цялата диплома?

# 98
  • София
Не съм ок с това да се учи само по предметите, с които ще се кандидатства. Ама не ти харесва - ок. В университета ще учиш, каквото ти харесва. Основното образование затова е основно, защото полага основи, върху които се надгражда. Те и разните му там златки не са учили по география, щото не са я харесвали, затова не знаят столицата на Сърбия. Не мога да приема спокойно подобно отношение от децата си. Ако искат да се излагат, аз не мога да ги спра, разбира се, но няма как да махна с ръка и да съм ок с подобен избор.

# 99
  • София
И какво като завършат с 3/4 вместо с 6 ? В някое у-ще взима ли се цялата диплома?
За някои паралелки има значение физиката, както за други-биология, например.
Белинда, моят и 1ви срок беше така. Не съм питала майка, чието дете е донесло теста, за да ви пусна снимка, да се дивим дружно, но като го видях одеве..., горките деца. Обещавам в петък, ако благоволи да ми го покаже, да снимам и да го видите.

# 100
Извинете, че питам в тази тема, малко оффтоп се пада, но ми трябва спешна помощ, а тук сте най-активни! Брат ми е в 3 клас. Има тук една задача, която за мен, майка ми и баща ми е елементарна, но детето не я разбира. Пробвахме да я обясним с х, но не я разбра! Моля, дайте някой елементарен начин за решение на ниво 3 клас, но без нещо от рода на 2(2x-5). Благодаря предварително!

# 101
  • София
Изобщо не ти е на място питането, но понеже имам син И в трети клас / то аз в кой ли клас вече нямам Joy/, да ти кажа, че сега тъкмо учат елементарни уравнения с х, така че точно това е начинът за решаване на задачата. Идеята е да свикват на метода за решаване на уравнения с едно неизвестно, последователност, изписване, както и да се научат кое да кръщават с х в текстовата задача. Тъкмо това обяснявах и аз в събота Grinning

# 102
  • София
Ако махнем от двете по-дълги страни по 5мм, то четириъгълника би имал 4 равни страни, което би го направило квадрат със страна 100:4 =25мм. Но знаем, че не са равни, а две от страните са с по 5мм по-дълги от другите две. Затова те са 25+5мм всяка, а именно 30мм.
Доста алтернативно решение, признавам си.Stuck Out Tongue Winking Eye

Вижте в учебника как са решени подобни задачи и дали можете да направите паралел с някоя.

# 103
  • София
За някои паралелки има значение физиката, както за други-биология, например.
Тогава разбирам, ама ако не можеш да вържеш сносна оценка на училищния материал, едва ли ще какдидатстват точно с това. Защо да ги напрягаме допълнително ?
То пък не може по всичко да имаш 6 и го казвам от позицията на завършила гимназия със златен медал, ама покрай ученето изпуснах други неща.

# 104
  • София
Биби, нещо не се разбираме тази вечер Grinning Не държа да има шестици по всичко, нито ще го вържа вкъщи да учи до посиняване. Просто несериозното отношение към каквото и да е, ме дразни. Не искам да се учи да е мърляч. Капацитетът му не е за тройка, очевидно от представянето му до преди два месеца. Значи остава едно - несериозно отношение. Твоите момичета по колко предмета ще имат тройка за срока, че си толкова дзен?  Wink

Общи условия

Активация на акаунт