СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 898
  • 686
  •   1
Отговори
# 150
Датите, които виждам обявен за всичко свързано с матурите няма да се променят, нали? Не ги намерих на сайта на РИО, виждам ги качени в различни училища.
Синът ми няма да е в БГ между 14 и 19 юни. В тази връзка, на 13 ще си вземе служебната бележка, но ако нещо "се промени" в датите, тази бележка може ли да бъде взета от родители?
Подаването на бележката ли става чрез двата сайта?

# 151
В сайтовете(на практика двата адреса водят до едно и също място) се попълват заявленията за участие в първо и трето класиране и се прикачва медицинско, ако такова е необходимо. Останалата информация постъпва служебно там.
В датите няма какво да се промени. Служебните бележки могат да се получават до 19 юЛи ( не, месецът не е сгрешен), а документи за участие в класирането се подават от 20. 06. до 26. 06. 2018, така че и да не ви я дадат ( не мисля, че ще имате проблем с получаването, все пак сте негови родители), ще има време детето да си я получи. Ако подавате електронно, служебната бележка ще е необходима чак за записването, което пък стартира на 4. юли.

# 152
  • София
При нас положението е сходно, ако е спокоен може да изкара доста точки, но може и да оплеска нещата. И на мен ми се иска да влезе в някоя от английските гимназии, но нищо не се знае. Преди две години кандидатства баткото и влезе в 32-ро. Попадна в хубав клас. Тази година бях решила да не съм толкова емоционална, но вече започнах да се притеснявам. Той си е спокоен, в училище на пробните има най-много точки от съучениците си, но как да му обясня, че Люлин не е София. Успех на всички!

# 153
  • В светлината на слънцето
И моята приключи с пробните по Бел. През уикенда беше и в Междучасие, и в Регалия. От Междучасие не е много хепи, каза че не успяла да се концентрира и не е доволна от себе си. От Регалия е ядосана, защото не успяла да допише една дума в едната теза и квесторката й дръпнала листа от ръцете.
Следващият уикенд - на пробни по математика, пак на двете места, и приключваме с пробните.
Дори не искам да мисля още за подаването на документи и записването чисто технически. Стига ми на този етап развеждането на две деца из София по курсове, пробни и състезания, та мисля да си спестя поне умственото натоварване  кое как и кога.

Моля за мнения и впечатления, ако имате от: 19 СОУ, 134 СОУ, 18 СОУ, 12 СОУ.
Аз също заглеждам 12 СОУ като вариант, защото ни е в района. Не знам как е сега положението, но преди време познавах деца, завършили там гимназия и приети в добри европейски университети. Като цяло е спокойно училище, с по-малко класове. Мисля, че имаха езикова насоченост в гимназията, май немски и френски, но дали все още е така, не съм проверявала. 

# 154
Моята продължава да си го кара лежерно и да не решава вкъщи  грам задача. В четвъртък я оставих да решава сутринта задачи, излязох на работа и вечерта беше същата задача в тетрадката, на която я оставих, е побеснях!Уикенда замина с ансамбъла в Сърбия, и й бях казала, ако не видя решени 3 теста от помагалото, няма да замине. Вечерта беше почти накрая, но се скарахме покрай приготовлението на багажа и така ми докривя от думите й, че  повече не мисля да повдигам въпроса. Ако иска да решава, ако не- където я приемат.

Не я издържам вече, да си бие главата после, като не й хареса класирането. ПИСНА ми!

Да идват 21 и 23.05, да минават и да ги записваме някъде. Наистина май само на мен ми пука къде ще влезе.
Иначе иска НПМГ, е, дано да успее.

Засега оценките в училище са ок, чакам резултатите от двата пробни в Бултест, на други няма да ходи, не виждам смисъл.

# 155
  • тук-там
Не знам на тази възраст дали можем да направим нещо с контрол и настояване. Каквото сме направили с мотивацията в миналото, това ще берем сега. Според мен почти всички деца си имат вече своя мотив да се трудят по темата. Мотивите са различни, както и усилията. Но няма смисъл от нашата преса в момента според мен.

# 156
Не знам на тази възраст дали можем да направим нещо с контрол и настояване. Каквото сме направили с мотивацията в миналото, това ще берем сега. Според мен почти всички деца си имат вече своя мотив да се трудят по темата. Мотивите са различни, както и усилията. Но няма смисъл от нашата преса в момента според мен.

За съжаление едно е мотивацията, а друго - реализацията Wink
Оценявам изключително високо усилията, които детето ми положи през годината, виждам колко дръпна, какво й костваше съчетаването на училище със спорт и колко негативно й се отразиха проблеми с учителите в училище (не че са приключили, но аз вече сложих кръст на това).
Желанията са си нейни и са й ясни (ние с баща й само ги подкрепяме), но имам чувството, че вече не й останаха силички на финалната права. Тя знае какво и как може да се постигне с тренировки и повторения, но ... ще положи ли последните усилия и ще бъде ли достатъчно спокойна, когато трябва...
Каквото, такова, аз затова опитвам да се подготвя с алтернативи.

# 157
  • София
Успяхме да се явим само на един пробен - по БЕЛ в Бултест и чакаме резултати. На математиката не успя да се яви, защото пътувахме. Записала съм я на пробен в Междучасие на 06.05., но се чудя дали има смисъл толкова късно. Резултатите ще излязат точно преди изпита. Май ще си останем с пробните в училище - правят такива всяка седмица. По МАТ е с високи резултати, но по БЕЛ има какво да се желае. Smirk Малко ме успокои, че пробният в Бултест е бил по-лесен от даваните в училище но ще видим... Доста лежерна година изкара. Вярно, че подготовката в училище е сериозна, ама по нищо не и пролича, че е в 7 клас. Simple Smile Готви се за училище и дотам. Чак сега се стресна и реши да поучи по БЕЛ, че да си вдигне резултата. Ама какво ще направи за 20  дни ...
Още не знае как да реди желанията. Първото е ясно още от миналата година, но от там нататък - щяла да го мисли след излизане на резултатите, ако се наложи. Rolling Eyes

# 158

При моята мотивацията е временна, и си трябва ръчкане, че е една заспала зодия, не ми се говори.
Радвам се, че има мотивирани деца, които сами си гонят задачките.
Надявам се с второто да ми е по-леко, но пък то един инат отсега.....
Но да са здрави всички, училища има, смятам че ще успее каката благодарение на природните си заложби и  въпреки моите тревоги.

# 159

Моля за мнения и впечатления, ако имате от: 19 СОУ, 134 СОУ, 18 СОУ, 12 СОУ.
Аз също заглеждам 12 СОУ като вариант, защото ни е в района. Не знам как е сега положението, но преди време познавах деца, завършили там гимназия и приети в добри европейски университети. Като цяло е спокойно училище, с по-малко класове. Мисля, че имаха езикова насоченост в гимназията, май немски и френски, но дали все още е така, не съм проверявала. 

Благодаря за споделената информация.
Паралелки с английски, френски, немски ще има в 12 СОУ (+ руски като втори език).
Грам не ни е удобно като местоположение, но пък балообразуват подходящо за нас, затова ми влезе във фокуса.

# 160
  • тук-там
Ама има ли у-ща, в коите взимат по 3 БГ и веднъж МАТ? Пак съм изостанала явно.

# 161

Има, има. Малко, но от сърце Simple Smile

от тук ги гледам:
http://www.danybon.com/wp-content/uploads/2018/04/Plan-priem-gim … ii-sofia-2018.pdf

# 162
  • София
Много спокойно върви темата. Grinning Току-виж сме добутали до изпитите с нея. Wink

# 163
  • София
Ох, вече няколко пъти го чета този коментар и ми става смешно. Какво толкова се е случвало в предходни години Grinning Разменяли са си координати на дилъри на успокоителни или са се скубали за косите, или какво Joy

# 164
Има, има. Малко, но от сърце Simple Smile

Не бих нарекла 60 паралелки " малко". Simple Smile

Темата върви със скоростта на светлината от деня на първия изпит нататък. Обикновено модераторите разрешават тогава да стане седмична. Всички пишат, никой не чете, едни и същи неща се повтарят милиони пъти.

Разменяли са си координати на дилъри на успокоителни или са се скубали за косите, или какво Joy
Не само това. Joy Уточняват се важни детайли и се дават полезни съвети като например:
Цитат
"Има ли изискване за часовника,т.е. може ли електронен/цифров или трябва да е стрелкови/механичен?"

"исках да кажа - просто часовник - какъвто и да е ! М.г едно дете в последния момент баба му беше донесла будилника - да си го гледа детето - като се ошашкали и забравили за часовника, та й звъняли да му донесе един и то, детето катало с него - нямало проблем!"

"Т.е, ако се изтичам с една саксия розмарин, може и да не направя впечатление."

"Само не разбрах: розмарина показва колко е часа или ще го хапва за тонус?
Ако е билка за подпомагане на умствената дейност да го накича и моя с няколко китки?!"

"Розмаринът засилва паметта със 75 %"

"bRE! От къде да намеря розмарин? В кауфланд дали има пресен ? Някакви дъвки с него или др. продукти?
Предполагам, че сухия няма да върши работа - да го мирише ли само или да го пасе?"

"Да го мирише, действа през носа.
Ако не намериш капки - тикаш две клонки да поседят малко пред изпита."

Общи условия

Активация на акаунт