СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 127
  • 686
  •   1
Отговори
# 180
Да, наистина какво ги е затруднило. В края би трябвало с всеки текст да се справят поне прилично.

# 181
  • Sofia
Да, наистина какво ги е затруднило. В края би трябвало с всеки текст да се справят поне прилично.
Това е текста, но орязан наполовина в описателната част и на децата им се е сторил доста безсмислен и не са го разбрали:)
Сега като го показах на сина ми целия, намери смисъл, но според мен тази тема не им е много близка и ясна. Нямат житейски опит...
https://chitanka.info/text/3196-chorapite
В неговата стая са съкратили 10 мин. Започнали в 10:25 до 11:30 и съответно края го е написал набързо. А иначе може и прилично да се е справил, не знам:), но е нямал време да прочете накрая какво е написал, което предполага грешки. Ще видим - отнема 2 седмица за проверка обикновено.

# 182
При все адмирациите ми към творчеството на Дончо Цончев, разказът е ужасен.

А за преразказване, особено ако е от името на неутрален разказвач доста трудно ми се вижда и на мен.То има повече преживявания на продавачката, които няма как да се "наблюдават" от разказвача.

# 183
  • Варна
А какво ще кажете за "Крокодил" на Даниел Вълчев ( гугълнете го, има го в нета, просто сега пиша от телефон и не мога да сложа връзка). Макар, че синът ми имаше 31 т на този преразказ на ПИ, бях потресена от избора на текст. А иначе от Д. Цончев, синът ми е правил преразкази върху два негови разказа ( за едни пъдпъдъци и някакъв друг), справя се. Хайтов също е труден автор. Ама поне и Хайтов и Цончев са стойностни от лит гледна точка.

# 184
  • Варна
Аз искам да питам нещо извън пробните. При нас изникна ситуация, при която има вероятност около Нова година да се местим в друг град и сега се чудя, при кандидатстването дали директно да пускам заявление за прием в новия град или да кандидатства във Варна и да го прехвърляме вторият срок. Знам, че е рано за това,  но искам да съм подготвена за всяка ситуация и отсега да мислим варианти. По принцип най-лесно ще ми е да подам заявление за прием тук и после да се мести, но не знам как и дали може да стане. Ще съм много благодарна, ако някой може да помогне с информация.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 16:24 от биб

# 185
  • София
Благодаря  за пожеланието!  Hug  Само да вметна,ако на някой му трябва-при смяна на настоящ и постоянен адрес-искат присъствие и на двамата родители.Да се подпишат пред служителите.Днес ни върнаха по този повод и утре вкупом всички отново.Говоря за първа л.карта на детето-ако се сменя адреса.

# 186
Аз искам да питам нещо извън пробните. При нас изникна ситуация, при която има вероятност около Нова година да се местим в друг град и сега се чудя, при кандидатстването дали директно да пускам заявление за прием в новия град или да кандидатства във Варна и да го прехвърляме вторият срок. Знам, че е рано за това,  но искам да съм подготвена за всяка ситуация и отсега да мислим варианти. По принцип най-лесно ще ми е да подам заявление за прием тук и после да се мести, но не знам как и дали може да стане. Ще съм много благодарна, ако някой може да помогне с информация.
Най-добре го запишете в другия град на квартира за няколко месеца. Все пак са само 3-4, а преместването, особено в друг град, не е лесна работа.

# 187
  • край голямата локва
Много зависи в кой град ще се местите и към какво училище сте се ориентирали.
 До колкото съм запозната трябва да има свободно място, а и хорариума/профила е важен.
Едно е да имате бал примерно 480 да кандидатствате в математическата във Варна и да искате преместване в СМГ. Там доколкото съм чувала свободните места са кът. А в Русе вероятно няма да има никакъв проблем с преместването.
Или пък да запишете руски- френски и съответно на новото място да няма училище с такъв профил. Всеки случай е доста индивидуален.
В училища като ТУЕС, НПМГ учат деца от цялата страна и без родителите им да се местят.

Нашите пробни свършиха. Не искам нищо повече от това което показа до тук . Страхувам се, че неглижирането на единия предмет ще и изиграе лоша шега, но каквото- такова. Може да е за добро. Училища има.  Laughing

# 188
биб, ако първия срок ще учи в настощия ви град - подавате за него класиране. И там ще го запишете.
Подайте за класиране и за другия град, но просто ще имаш една статистика къде е бил класиран на първо класиране. Която може да приложите при местенето, просто така.

# 189
При нас изникна ситуация, при която има вероятност около Нова година да се местим в друг град и сега се чудя, при кандидатстването дали директно да пускам заявление за прием в новия град или да кандидатства във Варна и да го прехвърляме вторият срок. Знам, че е рано за това,  но искам да съм подготвена за всяка ситуация и отсега да мислим варианти. По принцип най-лесно ще ми е да подам заявление за прием тук и после да се мести, но не знам как и дали може да стане. Ще съм много благодарна, ако някой може да помогне с информация.
По принцип наличието на свободни места в приемащото училище е желателно, но не е задължително.
Чл. 107. (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 77 от2017 г.) Учениците може да се преместват в друго училище над утвърдения прием с разрешение на началника на РУО.
(2) Не се изисква разрешение на началника на РУО по ал. 1, когато приемащото училище е единствено в населеното място.

Евентуално може да се наложи полагането на приравнителни изпити, ако има разлика в учебните планове на двете паралелки.

# 190
Предварително се извинявам за въпроса си, но оценката по ЗИП включва ли се в балообразуването?

# 191
# 192
Аз се връщам към инфото за разказите. Как е възможно в такива уж реномирани школи да не се прави подбор на текстовете за преразказ?

# 193
  • София
Хахаха, подбор, викаш....А по какви критерии да се направи подбор Grinning Моите, твоите, на МОН? Grinning Ако знаеш какви са критериите на МОН, сподели, аз не ги знам, разчитам на някакъв здрав разум там...Дали не съм прекомерен оптимист Joy

# 194
Ами едно време нямаше ли изискване текстовете да са на автори класици, тоест такива аматьори в литературата да си останат на рафтовете на книжарниците, та дори и Деян Енев.

Общи условия

Активация на акаунт