СЕДМИ клас – 4 – Още малко концентрация, че време до изпитите не остана

• 73 066
  • 686
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Моят син твърди, че можело с бележник. Дано да е прав, защото той никаки крати няма - ни ученическа, ни лична.

# 361
Споделих какво ни казаха за картата. И с международен паспорт няма да стане.
Трябва да "докаже", че е ученик в 7 клас на това точно училище. Пред външните квестори. Не че другите учители познават всички деца.

belinda, става. Няма да е единствен  Peace

# 362
Сега питах и моята - нямала ученическа карта, още първия срок я била загубила Joy

Казах и да пита дали ще може с бележник или ЛК, ще чакам отговор и ще го мисля.

# 363
Има резултати по БЕЛ от Регалия.

# 364
  • София
Аз ученическата ЛК съм я прибрала на отговорно пазене (остава да се сетя и къде Flushed), точно, за да не изпадаме в критични ситуации преди изпитите. Каквато е блейка, току-виж си изгуби бележника, пък в него била и личната карта, пък с тая за градски транспорт едва ли ще го допуснат, въпреки че е със снимка Stuck Out Tongue Winking Eye
До 14-тия РД има време още, даже новата учебна година ще е започнала...
Скрит текст:
Малката тренира художествена гимнастика. Миналата пролет, точно преди някакво състезание тренираха една събота цял ден с онези, специалните цвички, нали знаете с какво играят гимастичките. Иначе си тренират по чорапи, но преди състезание "раздвижват" цвичките.  Вечерта приготвям аз сака за следващия ден - трико, гащи за под трико, цвички....едната я няма! Ужас, то събота вечер, а в неделя в 8 часа сутринта трябваше да сме в зала някояси - абсурд да купя от някъде цвички. Резервни няма, че много бързо омаляват, пък от състезание на състезание се ползват. Ужас на квадрат. Звънях на треньорката - нямало кой да отключи залата в неделя рано, рано, та да ходим да я търсим, звънях на други родители да донесат ако имат резервни - спасихме положението. Тая година преди едно състезание треньорката пак казала - утре с цвички. Викам - абсурд! Цвичките от къщи вече излизат само за състезание и под мой надзор, аз това няма пак да си го причинявам, я. После - мамо, то що толкова често се боядисваш...ха познай!

# 365
Мандаринка, предлагам след матурите, да издадеш сборник с разкази. Не че не можеш и сега, нооо всичко вече се оставя за след матурите, пък и ще понатрупаш още материал.

# 366
  • В реалния живот
И при нас последни напъни...
А къде е била тази снимка с пликовете и кое къде се слага. За мен това беше едно от разочарованията на пробните изпити, че не тренират тази част. Правили са един пробен в училище и там са били с входящи номера и са слагали по пликчета - доколкото знам и квестора им помага /или поне се грижи да провери, а дали е така/.
И още нещо да питам - до тоалетна след първите 30 мин. ли може, между двата ли модула, придружава ли ги някой?

# 367
  • София
Надали. А така най-лесно се преписва. Ама, хайде да не им даваме идеи.

# 368
2.10. Разрешават на учениците:

а) да напускат изпитната зала 30 (тридесет) минути след началото на всеки от модулите;
б) да напуснат изпитната зала след изтичане на времето за работа върху първия модул,
ако тези ученици няма да работят по втория модул.

2.11. Не разрешават на учениците:
в) да напускат изпитната зала във времето между двата модула, ако ще работят по
втория модул;
г) да ползват мобилна комуникационна техника.

ПРИЛОЖЕНИЕ 1 ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДЕЙНОСТИТЕПО ПРИЕМАНЕ НА … 2019 ГОДИНА 

Много интересно сложени букви в точките. а, б, в, г

# 369
  • София, Младост
В нашето училище казаха лична ученическа карта или бадж.
А аз се обърках тотално. Този входящ номер от къде ще го вземат? На нас на РС ни казаха име и ЕГН, а сега чета за име и входящ номер.

# 370
Може ли помощ за една задача.

Скрит текст:
В триъгълник АВС (АС е по-голяма от ВС) СМ е медиана, а СД е височина. Ако АСМ=МСД=ДСВ, намерете големината на АВС в градуси.

# 371
Пак от линка, който пуснах - за номера и за пликовете:
3. Квесторите в изпитната зала след приключване на изпита:
3.1. При приемането на изпитните работи от всеки ученик:
а) проверяват за правилното и четливо вписване на трите имена и на входящия номер в
идентификационната бланка и за поставянето й в малкия плик;

б) проследяват дали не е нарушена анонимността на изпитната работа и/или на
листовете за чернова;
в) контролират: залепването на малкия плик; поставянето в средния по големина
хартиен плик на листа за отговори на теста, листовете за втория модул и листовете за чернова;
поставянето на двата плика (среден и малък) в големия плик. Големият плик се залепва в
присъствието на ученика.
г) приемат теста и листа с формули по математика отделно от плика с изпитната работа;
д) изискват подписването на ученика в протокола за дежурство на изпита чрез тест
преди излизането му от изпитната зала.

Входящият номер ще бъде изписан на служебна бележка, заедно със стаята, в която ще се явят.
Тази служебна бележка ще получат в училище преди НВО.
Трябва да я пазят - може да се снима за всеки случай.
Но я носят в деня на НВО заедно с лична уч.карта/ бележник.

# 372
В нашето училище казаха лична ученическа карта или бадж.
А аз се обърках тотално. Този входящ номер от къде ще го вземат? На нас на РС ни казаха име и ЕГН, а сега чета за име и входящ номер.
Входящият номер присъства в бележката за удостоверяване на мястото за явяване на приемен изпит, т. нар. служебна бележка, която ще бъде раздадена на децата в училище.
Не знам какъв ви е баджът, но в заповедта изрично пише - документ за самоличност.

# 373
  • София
Може ли помощ за една задача.

Скрит текст:
В триъгълник АВС (АС е по-голяма от ВС) СМ е медиана, а СД е височина. Ако АСМ=МСД=ДСВ, намерете големината на АВС в градуси.
Скрит текст:
Чертаете триъгълник, на който ъгъл В е по-голям от А, следва от даденото след ползване  на  неравенство в  триъгълника. Тогава, ако се движим от В към А, първо ще е височината CH, после медианата СМ.
<ACM=<MCD=<DCB=x
=> CD=h=l в триъгълник МВС. Тогава е и медиана в равнобедрен, значи MD=BD=y
CM e  медиана в триъгълник АВС.
=> АМ=ВМ=2у
 В тр.ADC СМ е ъглополовяща.  Построяваме МF_|_AC
По теорема MF=MD=у
В правоъгълния AFM:
 FM=AM/2
<A=30  градуса
30+ 90-х+3х=180
2х=60
х=30 градуса
<B=90-30=60 градуса

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 19:05 от пенсионирана русалка

# 374
Синът ми ще отсъства цялата следваща седмица. Знаете ли как  да взима служебната бележка ? От класния или.

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 19:21 от yess

Общи условия

Активация на акаунт