Куче и дете

• 17 223
  • 133
  •   1
Отговори
# 60
Голдън ретривър! Едно от най-интелигентните, прекрасни и добри кучета. Задължително трябва да го вземете от съвсем малко и да стартира училище най-късно на 3месеца. Куче без обучение и дете- не! Simple Smile Аз имам мъжки голдън, по лични наблюдения, женските са по-спокойни.

# 61
  • Sofia
котка не искам . трябва да я кастрирам защото ще се разгони. една вече скочи от 12ти етаж и много ме боля като и я погребвах не благодаря.

А да си чувала за обезопасяване на терасата и прозорците, при наличието на котка в апартамента? ooooh!
По-добре не се наемай да гледаш куче – и него ще вземеш да го умориш, "без да искаш".

# 62
  • София
Непородисто, женско, кастрирано. Най-добрият избор изобщо.

# 63
За цикъл има специални гащи. Удобно и чисто е.
Не е толкова страшно, стига да не сте някакви маниаци чистофайници, които изпадат в истерия от косми, разпилени гранули, разхвърляни играчки и т.н. Общо взето кучета създават хаос и бъркотия, забравяш за подреждане под конец, но пък е голяма радоста и любовта, която дават. Емоцията не може да се опише думи.

# 64

Голяма любов беше 😍

# 65
Нашето не търпи гащи.

# 66
котка не искам . трябва да я кастрирам защото ще се разгони. една вече скочи от 12ти етаж и много ме боля като и я погребвах не благодаря.

А да си чувала за обезопасяване на терасата и прозорците, при наличието на котка в апартамента? ooooh!
По-добре не се наемай да гледаш куче – и него ще вземеш да го умориш, "без да искаш".
терасата е обезопасена . смисъл затворена е има комарник . какво повече да обезопасявам? за котката дето скочи ли ? бях на 15 и при баща ми! съди ме че не съм обезопасила !

# 67
Истината е, че взимайки куче, все едно имаш оше едно дете. Разликата е, че детето пораства и в един момент почва да си прави закуска само, да се занимава само, и малко по-късно и да излиза само. С кучето няма такъв филм.Аз съм израснала с куче и знам какво е, затова се бях се зарекла никога, ама никога да не си го причинявам:) Но пък това е такава радост, любов и уют, че всичко си заслужава.

# 68
Да споделя и моят опит с куче, мъж маниак на тема чистота и не много време (но все пак с работа от вкъщи). Винаги много съм искала куче, но знаех, че не съм готова дьа ангажимента. Когато най-накрая се реших и почнах да уговарям мъжа си, той от немай къде предложи да вземем йоркито на негов приятел, който искаше да се отърве от него. Кучето беше почти на 5 години, знаех че има хигиенни навици, но не знаех, че има поведенчески проблем (изключително страхливо) и редица здравословни такива (алергии, радикулит, инфекции, гъбички и оооо каква миризма). Първите месеци основно бях заета да го водя на треньор и по лекари, но имам най-сладкото, послушно и обичливо куче, което спасих и за секунда не съм съжалила.

Много ме улесни това, че беше научен на основните неща, а и това, че не пуска косми е голям плюс. Харесва ми да имам куче и ме е яд, че толкова чаках. Следващия път обаче сигурно пак бих чакала подобна схема, защото не знам дали ще се справя с бебе и това малко ме плаши.

# 69
Дъщеря ми и Кучето ми се разбират прекрасно. Истината, обаче е, че в началото двете не можеха да седят в една стая заедно, но сега са неразделни.

# 70
Имаме кокер,чудесно се разбира с децата.И те с него.
Но му нямам 100 % доверие.
Когато бяха бебета и спяха в количката на двора,заставаше на пост и както е кокер си ги пазеше доста добре и без да съм го карала.
По скоро аз играя с него,а децата се смеят отстрани.

# 71
Като дългогодишен кучкар не бих взела нито едната от тези породи при условията, които описвате, че можете да предложите.
 Много грешно е мисленето, че трябва да се вземе малка порода, за да не създава проблеми, да не иска разходки и да става за деца. Абсолютна грешка!  Дребната порода е енергична,не толкова спокойна. Отнася се за почти всички дребосъци. Едрите породи са мудни, не искат, а и не трябва да се претоварват с тичане ,в къщи са мебел-само се прескачат, много по-спокойни и търпеливи.Майчинството е перфектен период за взимане на куче... имате достатъчно време за него. От друга страна щом се чудите толкова, значи може би сте нямала куче ,тоест трябва да става за новобранци. Друго нещо от съществено значение. Това, че взимате бигъл за 300лв. например не значи, че ше отговаря на стандартите и качествата на породата. Другите с кучета да не се сърдят, но разлика между чистопородните и останалите има. Говоря от опит.
 Та накратко, съветът ми,ако търсите спокойствие, лесна подръжка ,не много разходки ,толерантност към малките човечета и останалите кучета, тогава вземете мастиф, без значение дали, ще е френски ,или италиански(кане корсо), или друг. Изключително спокойни животни, силно привързани към стопаните си, невероятно търпеливи с децата, толерантни към останалите кучовци, мудни, тежки гиганти,лесни за подръжка, лесно обучаеми В същото време надеждна охрана. Женската стига 50кг. ,не са чак толкова огромни .Един Голдън е 40.
 Белгийска овчарка. Но те са доста по-енергични и им трябват разходки. А и кън децата не биха били толкова търпеливи.
 Английски булдог....

# 72
  • plovdiv
и като има цикъл и то 2седмици какво се прави кърви навсякъде ? по зле от това да пикае навсякъде ли е ?

Имат цикъл да, и цапат. Точно поради тази причина си взех мъжко куче
Сестра ми й слага гащички с превъзка...

# 73
  • plovdiv
Аз бих препоръчала цверг шнауцер. Малко позната в България. Имам два мъжки-баща и син на 13 и 11 години, двама сина на 11 и 17 години. Израстнали са зедно. Нямам нищо изядено. Козината им не е алергенна, за нас беше важно. Подстригвам ги два пъти годишно. Няма косми из къщата, лиги... Никакъв проблем с децата. Разхождаме ги по-често  в задния двор. Събота и неделя по-дълги.
Преди тях имахме и ризенщнауцер женска. Големият ми син й бъркаше в ушите, очите и носа, никакъв проблем. Пазеше количката му без да мръдне.
Пристрастна съм признавам си...

# 74
  • Sofia
Аз бих препоръчала цверг шнауцер. Малко позната в България.

А, има си. Това е една от любимите породи на любимия. Simple Smile

Само да уточня за не-толкова-запалените кинолози, че тези кученца (поне в Б-я) са по-известни като Мини Шнауцер. Peace

Общи условия

Активация на акаунт