Париж - 14

• 75 330
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
Аз купих билети он-лайн преди една седмица, но за 13.11. и си избрах до върха и имаше всякакви часове.Не казвате кога ще пътувате, но моя съвет е да проверявате постоянно сайта на Айфеловата кула, може да се освободи час до върха в последния момент, ако не доколкото разбрах си отивате, редите се на опашката и си купувате желания билет на място, просто може да чакате и два часа...стига да имате търпение и да е хубаво времето...

# 661
Съветвам ви в Лувъра да си вземете карта и да си набележите какво ви е интересно. Така човек може малко по-целенасочено да се разхожда. Ако искате да видите Мона Лиза, пригответе си около час само за нея, понеже има големи опашки.
За Айфеловата кула не знам какво да посъветвам, но ако купите билет за стълбите до втория етаж, мисля, че не може да се доплати за върха. Ако в компанията има някой с голям страх от високо, ви съветвам да премислите няколко пъти качването и слизането по стълби.
За Версай препоръчвам поне пет-шест часа, ако искате да пообиколите и другите местенца там, а не само самия дворец.

Последна редакция: ср, 25 сеп 2019, 21:14 от Welt

# 662
аз пък ви съветвам, ако сте 3-4 човека да си извикате uber на летището, може даже да ви излезе и по -евтино от шатъла.
това за всички бъдещи туристи в Париж
ние се върнахме от 2 седмична обиколка: Шартър, около Лоара, ден в Париж или Дисни /според предпочитанията/, Фонтенбло ..., много са красиви и спокойни френските села, чисти и подредени дворчета, няма пусти и западащи къщи

# 663
  • гр.Добрич
Здравейте на всички.
 Не мога се ориентирам с транспорта в Париж. Ако някой има желание да ми помогне ще съм благодарна.
Трябва да се придвижа от Бове до Орли. Разбрах, че с шатъл от Бове се стига до Порт Мейо. Предполагам че там някъде е входа за метрото. И оттам кои линии да прикача за Орли не ми е ясно.

# 664
От Porte Maillot взимате RER C.

# 665
Здравейте момичета,
опитвам се да си букна билети до Айфеловата кула, но ми дава, че точно датите за които ще сме там от 06.10 до 09.10 вкл. са заети, а има сводобни преди това и след...вече започвам да си мисля, че не трябва да ходим до Париж след като едва си намерихме и приличен хотел Sad
Дайте ми съвет от къде другаде мога да си взема билети?
Ако се редим на опашка дали ще ни пуснат ако нямаме купени предварително...искаше ми се да хванем и по- светло и по- тъмно... Sad
Ако си вземем само до втори етаж, можем ли след като влезем от там да си вземем до последния? Много съм объркана...

# 666
  • Варна
Здравейте момичета,
опитвам се да си букна билети до Айфеловата кула, но ми дава, че точно датите за които ще сме там от 06.10 до 09.10 вкл. са заети, а има сводобни преди това и след...вече започвам да си мисля, че не трябва да ходим до Париж след като едва си намерихме и приличен хотел Sad
Ако се редим на опашка дали ще ни пуснат ако нямаме купени предварително...искаше ми се да хванем и по- светло и по- тъмно... Sad
Ако си вземем само до втори етаж, можем ли след като влезем от там да си вземем до последния? Много съм объркана...

Ама три поста по-нагоре не четете дори!

# 667
  • гр.Добрич
Трябва ли да прикача на синята линия на St Michel notr Dam и оттам надолу към ANtony за да хвана бус или докрая с RER C? Tам е крайна спирка и има отбивка на дясно.

# 668
Здравейте момичета,

Много се извинявам, но 3 поста на горе не отговарят за това дали има някакъв алтернативен сайт, от който мога да си букна билети!
Изчетох много мнения, в които нямаше точен отговор за това дали може да се купи от вторият етаж или не може?!
Също така  "мисля, че не може" не е отговор като - " Да, може!", "Не, не може!"
Ако не можете да ми помогнете, недейте излишно да ми правите забележка!

# 669
Трябва ли да прикача на синята линия на St Michel notr Dam и оттам надолу към ANtony за да хвана бус или докрая с RER C? Tам е крайна спирка и има отбивка на дясно.

Само RER C

# 670
  • Варна
Здравейте момичета,

Много се извинявам, но 3 поста на горе не отговарят за това дали има някакъв алтернативен сайт, от който мога да си букна билети!
Изчетох много мнения, в които нямаше точен отговор за това дали може да се купи от вторият етаж или не може?!
Също така  "мисля, че не може" не е отговор като - " Да, може!", "Не, не може!"
Излишна или не, не четете. В първия пост има информация откъде могат да се купят билети за кулата. Точният отговор, буквално, го няма, но четейки между редовете ще се сетите дали може или не може на място да си вземете билети до върха.
Вижте, досадно е да се коментира през страница едно и също нещо.

# 671
  • Русе

Само RER C

Отворена ли е вече линията н а РЕР С? Беше затворена август.
Препоръчвам да си извадите карта на метрото от чичко гугъл и да проследите. Ако не е отворена линията.

# 672
Това е от сайта на градски транспорт на Париж , би трябвало да пише ако не вървят влаковете.

https://www.transilien.com/lignes/rer-trains/rer-c

Тук също пише, че се движи без промяна.

# 673
Здравейте момичета,

Също така  "мисля, че не може" не е отговор като - " Да, може!", "Не, не може!"
Излишна или не, не четете. В първия пост има информация откъде могат да се купят билети за кулата. Точният отговор, буквално, го няма, но четейки между редовете ще се сетите дали може или не може на място да си вземете билети до върха.
Вижте, досадно е да се коментира през страница едно и също нещо.

След като съм задала въпроса си, явно не съм намерила точен отговор на него, защото не чета между редовете и от предполагаеми отговори е трудно да се направи извод Simple Smile
и на първа страница има само линк към официалният сайт за Айфеловата кула, който не се отваря.
Пътувала съм из различни дестинации и знам че има доста сайтове, които предлагат различни комбо ваучери, които излизат по изгодно...просто исках някой да сподели такива сайтове за Париж...нищо повече!
Прехвърлих темата, не открих това, което търся, за това си задавам въпроса отново...може някой от последните дни да има актуална информация, все пак няма сводобни билети само от 6ти до 9ти октомври... все пак това е форум , в който различни хора споделяме различни мнения и преживявания и е нормално да попитам.
Ако вие имате точни отговори и вместо да ми помогнете като отговорите, а само коментирате излишно, не е красиво от ваша страна!

# 674
  • Русе
Това е от сайта на градски транспорт на Париж , би трябвало да пише ако не вървят влаковете.

https://www.transilien.com/lignes/rer-trains/rer-c

Тук също пише, че се движи без промяна.
Ок. Защото за днес през Гугъл мапс не ми дава опция с РЕР-а.

Общи условия

Активация на акаунт