Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

  • 139 634
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Марчева,засрамих се(човечето ми го няма)-заповядай,не сме далече!
Имам едно питане към Лабрекс или Добри(двечките скоро ми пуснаха мухата...)-по коя рецепта правите целувките от нахутена вода?(спрях се на тази на Бети,но да съгласувам с вас)Благодаря!
Скрит текст:
Не мога да си кача снимка-грешка 6578...изхитрих се,май-чрез скрийншот

Аз точно по рецептата на Бети, не съм търсила друга. Не знам как е при Добри, но моите не изтрайват, в смисъл, че ако остане някоя, някак се овлажнява. Бях украсявала торта с тях и там се овлажниха. Но те не се и задържат много, де, бързо свършват. Може и да не ги пека колкото и както трябва, знам ли.Peace

# 31
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 771
в плътно затворената кутия издържаха Simple Smile основно защото някой не ги подуши Simple Smile

оставени на масата овлажняха за една нощ

# 32
  • София
  • Мнения: 15 823
Омлет от снощи, дояде ми се като гледах ХК, а днес се учих да точа, щото ми се дояде нещо точено, пък аз не можех.Пратих дъщерята при майка, да вземе бабината точилка и стана супер.Дали защото за пръв път го правя, а на новаците им върви, или точилката си знае работата, не разбрах.Важното е,че стана това, което ми се беше дояло.













# 33
  • Мнения: 1 265
........ а днес се учих да точа, щото ми се дояде нещо точено, пък аз не можех.Пратих дъщерята при майка, да вземе бабината точилка и стана супер.Дали защото за пръв път го правя, а на новаците им върви, или точилката си знае работата, не разбрах.Важното е,че стана това, което ми се беше дояло.
Тайне - сега ако кажеш и какво е това, дето ти се беше прияло Smirk - много интересно и вкусно изглежда Thinking

Аз правих днес ориз в рисоварката и едни готови пролетни китайски рулца във фритюрника (ам че тъй де - няма да се моря ..... Smiley)


* вафли - крема е от халва, фъстъчено масло с ядки и кондензирано мляко


# 34
  • София
  • Мнения: 15 823
Сем, ей тези питчици ми се ядяха от няколко дни.

https://youtu.be/b-Ixzr0n6DY

# 35
  • Мнения: 9 446
Сем, те като от калъп тези вафли еднакви!
Лабрекс,   правила съм веднага пуричките, без да чакам в хладилник да се охлади тестото,  но заради маста стават разплути Simple Smile Можеш да сведеш до минимум,  като разстелеш тестото между два листа свежо фолио - 3-4 пръста дебелина и за 10 мин в камерата на хладилника е готово.
Сем, ей тези питчици ми се ядяха от няколко дни.
https://youtu.be/b-Ixzr0n6DY
на това, ако сложиш и сирене при първото завиване, става трепач Simple Smile Два пъти токано му казват при нас, умирах си за него като малка, от камара тестени неща, които баба правеше. Другя път ще замоля мама да ми направи Simple Smile
 
И у нас иначе яйца - бъркани, с аспержи и старец

пълнени, пържени чушки сиврия с яйца и сирене https://pep-4o.blogspot.bg/2016/06/blog-post_27.html

трюфел бисквитки https://pep-4o.blogspot.bg/2014/01/blog-post_12.html и морковени бисквити https://pep-4o.blogspot.bg/2017/02/blog-post.html

# 36
  • София
  • Мнения: 15 823
Пеп, аз настъргах и сирене и кашкавал по цялата кора, само едно остана само с масло,че ми свършиха кашкавала и сиренето. Peace

# 37
  • Мнения: 9 446
а, успокоих се. Не видях на клипчето, или може би съм пропуснала Simple Smile

# 38
  • София
  • Мнения: 15 823
а, успокоих се. Не видях на клипчето, или може би съм пропуснала Simple Smile
В клипчето няма, аз реших да сложа.

# 39
  • София
  • Мнения: 488
Привет на всички, аз съм от тези, които надничат тук, плакна очи в красотите, коит отворите и от време на време правя по нещичко, научено от вас:)

Влизам специално, за да кажа, че благодарение на вас открих най-лесната, бързата и ненатоварваща рецепта за козунак! Получи се страхотен и го правих два пъти - на Великден и уикенда след това. Сега домашните настояват и на Гергьовден да направя:)
https://buonafurcettaivana.blogspot.bg/2015/03/blog-post_2.html - прекрасен!
Благодаря на всички ви!

# 40
  • Мнения: 22 867

Зайче в гювеч


и пак месих.

# 41
  • София
  • Мнения: 12 215
Привет на всички, аз съм от тези, които надничат тук, плакна очи в красотите, коит отворите и от време на време правя по нещичко, научено от вас:)
.........................
Здравей, solima! Този кулинарен блок е един от най-добрите, на Ивана Кръстева - Pieroni. Колко неща откраднах оттам, не е истина направо. Много е добра и рецептите са ѝ лесни и достъпни.

sem, как направи така фантастично тези Фафли??  Изглеждат прекрасно!  Благодаря!

# 42
  • Мнения: 2 152
"Залепнах"  по едно зайче в гювеч - не съм правил заяк сума ти време:disappointed_relieved:
Тайна, това точеното ти е станало фантастично. Тези дни ме мързи да точа, но ще импровизирам нещо през почивните дни
Едно агнешко печено с картофи:


преди него - супа от коприва


редовната скара - и с пресен суджук


правих и нещо постно - ориз, лапад и гъби - снимката не стана, може би защото телефона се зачуди какво е това на масата Simple Smile

и десерт - ягодов чийзкейк с маскарпоне (по изключение), иначе със заквасена сметана





# 43
  • Мнения: 43 335
Бате, вечерята ми е лапад, гъби и овесени ядки. Пробвай и тази комбинация. За съжаление сложих върху порцията настърган кашкавал и не става за снимка, за да онагледя.

# 44
  • София
  • Мнения: 3 920
Здравейте, сладури!
Нищо интересно на моята трапеза- едни кюфтенца яхния с шафранов ориз

Общи условия

Активация на акаунт