Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 005
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • Калифорния, САЩ
         Днес набързо за закуска отново палачинки с батат; за вечеря - безглутенова пица и богата салата.

# 616
  • ВАРНА
 Една Добруджанска млечна кавърма

# 617
Яйца по панагюрски, с размазана снимка

Пилешки сърца

Страшно хрупкави тиквички. Детето смята, че имат вкус на пържени картофи.

И сосчето към тях

# 618
  • Калифорния, САЩ
     Даре, а сега след като ми напълни устата с тези тиквички, напиши и обясни начина на приготвяне, моля. 🤗
    Иланг-иланг, ти ме заплени с тази препечена страхотна добруджанска кавърма. Разрових се за рецепта и намерих доста и различни. Би ли споделила твоята, моля. 🥀
     Аз днес си взех “почивен ден” 🤪 от кухнята и с малчо ще изкараме деня на открито и в игрални зали. Заслужаваме да се забавляваме и поглезим след успешно приключилата му първа учебна година.
      Хубава вечер.  

# 619
  • ВАРНА
 Рецептата за кавърмата е в рода ни благодарение на една от бабите ми-чистокръвна добруджанка.Оригинала е с домашно точени кори,но аз ползвам(понякога) заводски по 3 броя на сгъване.В намазнена тава се нареждат нагънатите по 3 кори.Поръсват се със сирене и се заливат със смес от подсирено прясно мляко и 3-4 яйца.Млякото се подсирва,като в затопленото до 40 градуса мляко се слага 1 с.л. мая за сирене-после се бърка.Добавят се яйцата.Баницата се наръсва с бучици масло,млякото е 500мл.Това е.

# 620
  • Калифорния, САЩ
    Благодаря много. Всичките рецепти, които видях, бяха без сирене. Трябва да купя кори и да направя. 🌹🌹🌹

# 621
Ирка, режа на пръчици и осолявам. Овалвам в купа с брашно, всички ги слагам и разбърквам. Оставям ги пет минути, през това време разтварям натурално царевично нишесте с вода до много рядка каша. При мен се получи по-воднисто. Взимам тиквичка от купата с брашното, потапям в нишестето и в загрята мазнина. Олиото остава кристално чисто. Не харесвам тиквички, но от тези доста си похапнах, топвайки в соса. Лошото е, че трябва веднага да се консумират, защото после долните пластове омекват.

Ще използвам поста да сложа и кекса, който направих.

Последна редакция: сб, 16 юни 2018, 23:58 от Dara888

# 622
  • София
Днес има лозови сарми и сухи червени чушки, сто пъти ги пусках, днес няма да ги снимам.

и още
Сбричолата с череши и лимонов крем - https://nashiterecepti.com/recipes/sbricholata-s-limonov-krem-i-chereshi

Приготвих и плодове , замразявам ги, череши и вишни за зимата, готова съм и с това

а утре ще се вари сладко от горски ягоди, добре че не съм ги брала аз, такава мръчкава работа не е за мен. Натопих ги със захар.
2 килограма ми донесоха  #Crazy

чудни са - една голяма част набързо ометох  Wink

# 623
Здравейте, момичета!
От известни време се опитвам да не ви следя темата. Но това е невъзможно.
То бива хубави снимки, бива готвене, бива ядене, ама това вашето край няма, засрамете се. Преглъщам и дебелея само от гледане... Моля ви, имайте малко милост!

marchеva14 , как ги правиш тези вишни и череши за зимата ? Много добре изглеждат.

# 624
  • Montana, Bulgaria
Добро утро и от мен и от хляба, който дойде лично да ме събуди. Joy

А сега някой да сподели как да изчистя капака на хлебопекарната?

# 625
Марчева, и аз със същия въпрос за замразяването на черешите. Предложиха ми доста череши и идеята да замразя за зимата ми дойде навреме.
Така съжалявам, че не съм ти част от домочадието, правиш невероятни неща. Heart Eyes Поредният убийствен сладкиш!

# 626
  • Ланкър, планините Овнерог
Добро утро и от мен и от хляба, който дойде лично да ме събуди. Joy
Скрит текст:

А сега някой да сподели как да изчистя капака на хлебопекарната?

Ох, съчувствам. Изчакай го да изсъхне, за да може да се изстърже многото, а не да лепи като тесто. Със сода съм търкала останалото, но все пак не се изчиства до блясък.
Може и да има по-лесен и подходящ начин, но не го знам.

Последна редакция: нд, 17 юни 2018, 11:28 от Гита Ог

# 627
Случи ми се да забравя неизчистена хлебопекарната веднъж и след 2 дни това залепнало тесто пада изключително лесно, като цяла кора се отлепя бeз остатъци. Оттогава винаги я "забравям" така Grinning

# 628
  • SHOOT ME 10 $
Преди

и след

# 629
  • София
......................
Така съжалявам, че не съм ти част от домочадието, правиш невероятни неща. Heart Eyes Поредният убийствен сладкиш!
Даре, шЪ тъ взема, да си знаеш!!  Wink

Девойки, това със замразяването е най-елементарното нещо, вие пък ме учудвате. На снимката някои вече бяха замръзнали, а аз само още малко добавих за да са ми равни количествата, по 1/2 кг всяко пликче. Замразявам де що има дребен плод, ягоди, череши, вишни, малини, боровинки. Не правя компоти, само малко сладко, не повече от 1 кг. Тези горски ягоди ми дойдоха множко, но ме мога да ги изхвърля, разкошни са,  та днес ще ги сваря. Освен това прочетох колко им е цената  #Crazy а на мен ми ги подариха, почти 2 кг. Коя душа ги е брала... ????
Там писах, където публикувам рецептите си, как ги правя, то не може да се нарече рецепти, само  обяснения са, много приказки сътворих, може да прочетете, но се измиват, почистват от костилките, изцеждат се в една голяма цедка, за да изтече още малко от сока им, за да не залепват когато се замразят и това е.
http://recepti.gotvach.bg/r-98872-Плодове_за_зимата

Скрит текст:
Този сладкиш, Сбричолата с череши/ягоди е от блога на Ивана Кръстева , също така и  от блога на Христина Колева.  Те са сестри , имат кулинарни блогове и публикуват разкошни неща. Някои съм правила,  някои само гледам и винаги, това го знаете, че съм крайно внимателна, когато публикувам да изписвам източниците, въпреки че в Готвач БГ почти никой не го прави, защото изобщо не е задължително и няма как да се постави активен линк, такава им е системата, а не е моя работа, първо да им правя забележки, второ да им променям начина на работа, въпреки че нееднократно съм питала, защо е така.  Заради бадемовите бонбони с марципан и шоколад , които съм взела от блога на Христина Колева стана малък скандал, а именно, защо съм ги пуснала без активен линк. Дамата, Колева, вместо да пише на собствениците на сайта и да изрази недоволството си от случващото се, писа на мен, държа ми неприятен тон, заповеднически, крайно неприятен, и ме вкара в неприятни обяснения и писмени разправии, които ми бяха повече от неприятни ... Учудващо е, че такъв прекрасен кулинар се държа по този.....няма да кажа какъв начин.  Учудващо е,  за мен,  колко много се държи на това, въпреки, че всички  кулинарни блогове са публични,  и не мога и не мога да разбера каква е тази битка за всяка една рецепта, моя е, та е моя и не си я давам на никой друг. ??? Няма моя и твоя рецепта в това начинание, всички са взети от някъде , приготвени и пуснати в пространството. Да, би трябвало да се изпише източник, но не е и толкова страшно, според мен, ако не е изписан, чак пък толкова, това суета ли е, собственост върху дадена рецепта ли е, нямам обяснение за мен. Също така, винаги грозно впечатление ми е правило и " битката" за дадена рецепта, тук точно съм чела за такива битки и скандали, грозни неща прочетох и набързо излязох оттам, не искам да ги чета.
Това , че много от моите рецепти, най-вече които са  чужбинските,  които съм публикувала ги срещам из разни вестници пуснати, без изобщо да пише отдолу източник, не ми прави ама никакво впечатление , последно беше - "Картофи Фондант", ей сега ги видях при един доказал се , ама наистина доказал се готвач, дали ги е взел от източника или от мен, има ли значение, също  и" Сладкиш за милионери", сто пъти е публикуван някъде си из разни вестници, аз го пуснах, аз първа го преведох, аз първа го приготвих, е и какво от това,??  Всичко това е странно, много ми е странно и неразбиращо. Дали да ходя да се карам, за да ставам за резил за тъпите картофи Фонтант или за милионерския сладкиш...?????
Само споделих , девойки, какво се случва в пространството, някой май нещо не в ред, според мен, това е личното ми мнение,  защото съм над тези неща, те не са важни, най-вече да ми стои името под дадена рецепта, това са малки битки  само на една домакиня и силно повярвала си, а когато стане последното... не е добре. 

Общи условия

Активация на акаунт