Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 090
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Точно така, Марчева Simple Smile
Хубава е люляковата торта. Какво не и хареса?

Мони, блогът на Дзверо няма аналог и ме застрелва всеки път с различни рецепти за месоядни, като нас.

# 196
Последно питане имам и отивам да лягам, че стана сутрин  Simple Smile
Онази разкошна пухкава  пита с масло и сирене , та за нея нещо не ми е ясно. В рецептата е изброене: вода, мляко и т. н и мазнина 50 мл олио , то се слага в тестото, нали , а маслото което е разтопено е за намазване на правоъгълните парчета тесто , нали така да не направя грешка. Благодаря много от сърце!
Лека ви!
Марчева Аз съм я правила тази рецепта на кокона - два пъти. Много е добро тестото. Олиото се слага в месенето, а маслото върху разточените парчета - да не е сухо сиренето. Първия път обаче правих по рецепта, втория път в тестото вместо олио сложих 3 с.л разтопено масло ! Тестото стана много по-добре.
Merelenda - благодаря Flowers Hibiscus
ark - питаш за РОЛ-ПИТА заедно се пече всичко. За мен е малко трудоемка рецептата (и затова я правя само за специални случаи и с помагачи) Nerd Ето ти линк, ако не се разбираш с руския език и няма кой да помогне - пиши ЛС
https://www.youtube.com/watch?v=Cb_56t3GqBg  
И да си знаете - всички сте много вкусни и апетитни. Браво на нас момичета Flowers Bouquet

У дома вчера и днес - мекици и във нас (няма само вие да ядете я Innocent)

* чебуреки - но за по-бързо печено заедно

* Агнешко печено - за гарнитура ориз със спанак и картофи "пириян" (не снимани)

*чушки с доматен сос - че агнешкото е доста тлъсто ?!

*закуската за днес - готова; ще има и хот-дог

*десерта вчера - тулумби

Стига толкова, днес съм почивка Smiley

# 197
Марчева, за първи път разбирам, че люляка е ядлив. Или онези листенца и цветчета в сладкиша са други?

# 198
  • там където има винаги вятър
Много "завъртяни" неща видях, ммм - красота. Браво  smile3501

У нас нещо което става бързо, че 1-ви май беше наистина ден на труда - с мотиката на село  Close
- свински ребра, печени в плик
- свински късчета запържени набързо с лук, че бях ужасно уморена
- салата от два вида марули

Не искам празници  Crossing Arms Предпочитам да съм на работа Naughty

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 09:05 от mama iasi

# 199
  • София
Марчева, за първи път разбирам, че люляка е ядлив. Или онези листенца и цветчета в сладкиша са други?
Не, не са други, мента и  люляк  ядливи са и аз за първи път разбрах. Тортата е много свежа наистина, не е сладка точно както обичам.

Мереленда, има някои неща в рецептата които не са ми ясни защо се извършват,  някои неточности , а уж пет път четох. Вече я качих там и съм дала допълнително обяснение как ще стане , според мен, още по-красива, така както е при Христина Колева, нейната е удивително красива. Тази красота ме примами да я врътна. Тортата е бавна, защо се изчаква да стегне желатина, иначе е лесна. Само с лилавата боя не се справих, нямах в момента и бърках нещо с синьо и червено, но не е това което исках. Ще я повторя .

sem, благодаря ти, много ми хареса на Коконка рецептата и в почивните дни вероятно ще го спретна, ама аз в онзи миксер ще набутам всичко, пък каквото стане-.

# 200
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

Правих и един сладкиш, уникално красив е, видях го на фото, но лошо обяснена рецепта, не обичам когато няма подробности.
marchеva14  погледни на Хриси в блога, тя обяснява добре, а за снимките и думи нямам  RelaxedYumYum
По спомени мисля, че харесваш рецептите и на сестра и
Ивана Кръстева-Pieroni, която е чудесна  кулинарка

https://jivotatmojedaevkusen.blogspot.bg/2018/04/blog-post_28.html

спорен ден  Flowers Four Leaf Clover     Flowers Four Leaf Clover   Flowers Four Leaf Clover

# 201
# 202
Е, как да постна моя бобец до това изображение на изкуството... Grinning
Много, много красиво. Грабва всички сетива.

# 203
Наистина много красиво Simple Smile
Ама пусни и бобеца. Ще има кой да огладнее.... като мен, след като го види Relaxed

# 204
Давайте бобеца насам. От мръФките се отказвам за времето от обяд до вечеря, но бобец няма да откажа.
Благодаря и оценката за мръФчения ми блог.
Ама от време на време на време правя и нещо постно -
например супа от коприва с фиде и чеснови крутони (не понасям ориз в супите, па и рядко се готви)

Правих експеримент - кюфтетата от фризера направо върху скарата, останаха ми малко сочно суровички, че бяха Дзверски кюфтета - по 120 грама и като мене дебелички

не бяха толкова сурови, колкото изглеждат на снимката - то е заради телето, с което снимам

правих и един бърз и мързелив дроб на фурна в саханче

# 205
  • София
Пълнени патладжани и пак хляб.

Скрит текст:

# 206
Тайне, с тази чорба патладжаните не са ли варени на вкус?

# 207
Кашкавалено суфле.

Сладки картофи на фурна и домашно гуакамоле.

# 208
  • София
Тайне, с тази чорба патладжаните не са ли варени на вкус?
Има нещо такова, но този път ги сложих сурови и трябваше нещо да ги свари.

# 209
  • DE
Хора, страхотни благинки сте показали, да се окапе 100 пъти човек!
От мен

Китайски нудели с лук, салам и соев сос

Чушки, праз лук, сирене, яйца поръсени със зелен чесън

Панирани глухарчета(при нас сега цъфтят и те и люляците)
Идеята е видяна в в блога на Бети( Вкусно с Бети)
Ако не ме беше страх от многото бяла захар бих направила и сладко от люляк-няма да е Simple Smile
Целия двор ухае от бял, розов и тъмно лилав люляк

Общи условия

Активация на акаунт