Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 068
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Честит празник! Да са живи и здрави именниците!
Гледам има засилено момчешко присъствие... Kissing Heart

За пореден път пробвах да кача снимка от телефона... тц google chrom не дава. И някой друг имаше този проблем, мислех, че при мен се е бъгнало нещо.
Хубави почивни дни! Kissing Heart

# 241
  • Под сянката на разлистените кактуси
Здравейте, момичета и момчета,

рядко слагам снимки вече, защото диетичните ми манджи не са толкова интересни. Но редовно ви наглеждам и се облизвам...Всичките тези тестенички и сладички неща направо ми бъркат в душата! И да си призная честно, повече ми липсва да ги правя, отколкото да ги ям  Rolling Eyes  Затова сега съм спретнала една нисковъглехидратна палачинкова торта с палачинки от бадемово брашно:

# 242

Това се получи накрая от свинската плешка за която попитах в другата тема. Взех от рецептата на Лео малко, малко от сайта на Йоли.... Вкусно стана.

# 243
Здравейте, момичета,

от мен - еклерчета Wink

# 244
  • иска ми се Варна през лятото
Честит празник и на имениците!
Снимки забравих на някои нещица от Балкана, а други са малко, че бързо свършиха, като любимия ми мозък

Ееей, Батеее! Наистина този път слюнки преглъщам. Обожавам пушени кокали, ама добре направени, да не са жилести.

Ярешко този път,  а дроб сърмата страхотно я прави брат ми.

Пърженият дроб крехък, крехък...

# 245
  • София
Агнешко бутче печено с картофи, зел. лук, мента, джоджен

Италианска закуска, - кифла  бриош,  флорентински палачинки , ягоди с шоколад, корнети и шоколад

Терин с череши

Трифъл с крем Англез и банани

Изяде се почти всичко, нахраних 8 човека, утре.... съм в почивка.  Mr. Green

# 246
  • Плевен
След празничен отчет-
салата

руло с тиквички

първите за сезона пресни задушени картофки

конкильони с кайма

агнешко

и десерта с ягоди от градината

Последна редакция: пн, 07 май 2018, 10:43 от Mitonela

# 247
Тук и преял да си, пак огладняваш. Такива неща сте показали - МММ Thinking  залепнах за монитора.

За това от мен само една Мароканска салата (опитвам се да накарам чадото да хапва повече зеленчуци и съм в "приключения" ) Smiley  Червена маруля, домат, краставица, червен лук, олио и сирене.

мусака от вчера (има и за днес)

Пожелавам успешна седмица на всички Flowers Hibiscus

# 248
Пица от останалото ми тесто, с което вчера правих мекици. Има и супа топчета, заредих хлебопекарната за козунак със сметана. И дробчета размразявам, за дробчета по селски.

# 249
  • София
"Спаначена" супа с листа от цвекло.Дъщерята ги смотала,да не ги видя, "щото това не се ядяло"(другата баба и ги дала) и те се спаружили. Иначе исках да направя сармички с тях, ама каймата стана на кюфтета..

# 250
Дробчета на тиган, дробчета по селски, пърленки, агнешко с картофки, зелена салата, чийзкейк с боровинково сладко в чаши, палачинка с оризово брашно.

# 251
Сем, направо ме изненада с това грозде из Скандинавиите. При нас все още не съм виждал. И питчиците ме грабнаха. Скоро ще правя.

Иначе реших да събира на едно място няколко идеи със стар козунак - не са актуални, ама какво от това
https://batimiti.blogspot.bg/2018/05/blog-post_5.html

едни мини палачинки

след много агнешко - нещо леко - руло от яйца, коприва и сирене

и

телешки език в масло

# 252
Сем, направо ме изненада с това грозде из Скандинавиите. При нас все още не съм виждал. 

у големите "фашистки" магазини ги им цяла зима Simple Smile не са спирали да зареждат . А у нас снощи за авджи _Стоев имаше почти същият омлет - пълен със зелении Money
Марчева, Митонела, страхотни бутчета сте си хапвали Simple Smile
 Merelenda, друг път всяка манджа да си знае снимката  Simple Smile не така  с колажче да минеш Stuck Out Tongue

Сем, ако знаеш как ми се яде мусака TriumphYum

Нашето агнешко не стигна до снимка Simple Smile или по-скоро на мен ми писна да снимам храна, чак ми се чудеха.
Само едно свинско, с прясно набрана бакла от градината http://pep-4o.blogspot.bg/2010/02/blog-post_24.html

# 253
Бате - у нас има целогодишно всякакви плодове и зеленчуци. Както казва пеп4о - нали в кралство живея  Smiley  (а да си призная, когато се стягахме за тук да живееме бая се чудех как ще бъде с прясната храна?!  Нали у гръЧко бях свикнала да има изобилие от плод /зеленчук. И направо бях приятно изненадана. Но най-интересното е...... че цените особено в супермаркетите почти целогодишно остават НЕпромемени. Само в турските магазини лятото намаляват почти с 40%. Та така у наше селоNerd А ТИ - да направиш клип с урок по завиване на този омлет! Толкова перфектен изглежда.
Пепи - да ти "метна" една чинийка мусака? А бакла не съм яла от 1975 г (въйй, кога беше то)?
Merelenda - и аз като Пепи - искам цели снимки  Gift Heart  Иначе всичко е толкова апетитно, особено чийзкейка.
Тайне - виж, дъщеря ти се грижи за фигурата ти - супичка  Flowers Hibiscus
Даре - супа топчета, хм... тъкмо ме подсети, скоро не съм правила

Днес правих (по нощите) торта (в четвъртък е Петдесетница от нашия Великден и тук е официален празник). Торта "Брюле"

* закуската - кашкавалени принцеси

* питки от кашкавалено-картофеното тесто на Батето - МММ, чудни са топли-топли с масълце и чубричка - благодаря. Smiley

Обяда и вечерята ще ги мисля по-късно.

# 254
  • София
Как така съм забравила да си сложа КФС филенцата?

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт