Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 075
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Панирано топено сиренце.Рових,рових из бурканите със сладко, пък после си викам, що търся сладко, като няма да ги ям така. Я, да си резна доматче, лучец, краставичка, побългарено ми е по-вкусно.

# 286
  • ВАРНА
Пиле с ориз

# 287
- гюзлеми по рецептата на Пепчо

- торта за РД на ММ

- поредното сушено филе

# 288
Първи опити с нов продукт за нашето семейство.
Нахутени кюфтенца на фурна

Целувките отиват към фурната(с нахутената вода и  кафява захар)

Готови

Последна редакция: сб, 12 май 2018, 22:29 от denyil

# 289
*sve* , това сладко от червен лук домашно производство ли е (ако може рецепта) ? много го обичам с домашен пастет върху препечен хлаб !

ето как го правя http://pep-4o.blogspot.bg/2013/02/blog-post_19.html (под месото е Simple Smile
но и конфитюра  от червени чушки е страхотно, днес го хапвахме с приятелка на пържоли в гората  http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post.html
Много е вкусно при вас, дами и Мидко Simple Smile  При нас напоследък все набързо и скара, а днес  - скара в гората. Показвам ви обаче новия модел фритюрник за гора, измислен от мъж ми Simple Smile
Скрит текст:
с цел да се избегне висенето над огъня и неудобството на сравнително малкия газов котлон (на това нещо пържихме картофи с цел осигуряване гарнитурата за кюфтета и наденици за всички участници и сеирджии едно риболовно събитие )

# 290
  • Across the Multiverse
*sve* , това сладко от червен лук домашно производство ли е (ако може рецепта) ? много го обичам с домашен пастет върху препечен хлаб !
ето как го правя http://pep-4o.blogspot.bg/2013/02/blog-post_19.html (под месото е Simple Smile
но и конфитюра  от червени чушки е страхотно, днес го хапвахме с приятелка на пържоли в гората  http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post.html
Много е вкусно при вас, дами и Мидко Simple Smile  При нас напоследък все набързо и скара, а днес  - скара в гората. Показвам ви обаче новия модел фритюрник за гора, измислен от мъж ми Simple Smile
Скрит текст:
с цел да се избегне висенето над огъня и неудобството на сравнително малкия газов котлон (на това нещо пържихме картофи с цел осигуряване гарнитурата за кюфтета и наденици за всички участници и сеирджии едно риболовно събитие )

Благодаря много за рецептата ! Фритюрникът изглежда перфектно ! Simple Smile

# 291
  • София
Алфахорес - бисквитки

Орехова торта Кафе - мус

Пуешки гърди с крем от пармезан, гъби и чесън, глазирани моркови в/у талиателе

# 292
Изпуснах ви за известен период, но сега ще си наваксам. Много е приятно усещането, знам си какво ще видя! Heart Eyes Crazy Heart Eyes chef bouquet

От мен само едни фейк-шанежки (иначе съвсем реални), щях да правя такива, оказа се, че маята ми развалена, каймата силно замразена и набързо спретнах ей тез заместители за хапване. Но пак си бяха вкусни.

и любимият сладкиш по рецепта на Аелис във вид на торта с екстри от банани и сладко. Heart Eyes

Сега отивам да гледам, преглъщам и, понеже предусещам какво ме чака, салфетчица предвидливо съм си взела! Simple Smile bouquet

# 293
а аз отивам да правя десерт, че след бисквитките и тортаат на Марчева  изпитвам страшен глад за сладко Simple Smile
Много са ти апетитни заместителите на онова с трудното име, Лабекс Simple Smile

филе от треска на тиган у нас от преди риболовния излет Simple Smile http://pep-4o.blogspot.bg/2018/05/blog-post_13.html

и  доматена супа топчета http://pep-4o.blogspot.bg/2016/03/blog-post_14.html

Последна редакция: нд, 13 май 2018, 20:23 от пеп-4o

# 294
  • иска ми се Варна през лятото
Да почерпя за РД на какичка!

Голяма торта с готови блатове и различни кремове- шприцовани по средата маслен крем ванилия и крем ну тела , а отгоре сметанов.

# 295
ark, да ти е жива и здрава какичката! Страхотно изглежда тортата! Heart Eyes bouquet

И у нас топарлак чорба (наскоро разбрах, че така се казвало на супа топчета) Simple Smile

свинско със зеленчуци

и сармички.

# 296
Изпуснах ви за известен период, но сега ще си наваксам. Много е приятно усещането, знам си какво ще видя! Heart Eyes Crazy Heart Eyes chef bouquet

От мен само едни фейк-шанежки (иначе съвсем реални), щях да правя такива, оказа се, че маята ми развалена, каймата силно замразена и набързо спретнах ей тез заместители за хапване. Но пак си бяха вкусни.

и любимият сладкиш по рецепта на Аелис във вид на торта с екстри от банани и сладко. Heart Eyes

Сега отивам да гледам, преглъщам и, понеже предусещам какво ме чака, салфетчица предвидливо съм си взела! Simple Smile bouquet
Може ли рецептата на сладкиша,изглежда много приятен!

# 297
Скрит текст:

zvezdichka7, разбира се, отдавна го правя точно по рецептата на Аелис, просто тя ни допадна вкъщи. Понякога и захар не слагам в киселото мляко, ако то самото не е кисело, понякога съвсем малко - на вкус. Сока от лимона и кората слагам, може само така да се направи, може да си сложиш някакви плодове между редовете бишкоти, или сладко някакво. Хубаво е да се направи вечер сладкишът, да престои през нощта в хладилник и на сутринта е готов за хапване. Особено за лятото е чудесен. Peace

# 298
Скрит текст:

zvezdichka7, разбира се, отдавна го правя точно по рецептата на Аелис, просто тя ни допадна вкъщи. Понякога и захар не слагам в киселото мляко, ако то самото не е кисело, понякога съвсем малко - на вкус. Сока от лимона и кората слагам, може само така да се направи, може да си сложиш някакви плодове между редовете бишкоти, или сладко някакво. Хубаво е да се направи вечер сладкишът, да престои през нощта в хладилник и на сутринта е готов за хапване. Особено за лятото е чудесен. Peace
Много ти благодаря,тъкмо навреме за лятото 🤗

# 299
  • там където има винаги вятър
Багета/ готова, замразена/ - но ние добавихме сирене, маслинки, саламче и във фурната да се опече

Пак ягоди от село

Общи условия

Активация на акаунт