Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

  • 140 017
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  • Мнения: 9 005
Аз с мойто "на око", този път се отнесох, сипах много вода и брашно и стана много тесто,като добавиш и 5 яйца ... и ,че нямам пош, само накрайник и избутвам всяка тулумбичка с палец - 2 часа и половина си играх. Embarassed

хартиен плик или найлонова торбичка вършат работа при липса на пош.

# 571
  • София
  • Мнения: 15 846
Аз с мойто "на око", този път се отнесох, сипах много вода и брашно и стана много тесто,като добавиш и 5 яйца ... и ,че нямам пош, само накрайник и избутвам всяка тулумбичка с палец - 2 часа и половина си играх. Embarassed

хартиен плик или найлонова торбичка вършат работа при липса на пош.
Пробвах с дебел найлонов плик,първо се разтегна, после се скъса.Тестото беше доста гъсто.
И да не е без снимка - сиврия пълнена с пилешко месо.С кайма ми харесват повече.







Последна редакция: нд, 10 юни 2018, 16:26 от Тайна

# 572
  • Мнения: 1 526
Лабрекс, как приготвяш чушките?

# 573
  • Мнения: 22 867

Лабрекс, как приготвяш чушките?

leia2015, малко както ми дойде ги правя. Дълго време слагах всичко сурово в плънката, напоследък леко запържвам лука и настъргания морков, слагам и каймата да се позапържи, добавям червен пипер, настъргани домати или от консерва, ориз, подправки, обикновено черен пипер, кимион, чубрица, индийско орехче, сол на вкус. Пълня пиперките и редя в тава. Заливам ги с подсолена вода, не ги покрива водата, но почти, малка част от пиперките -горната, остава непокрита, и пъхам във фурната на 200 градуса. Някъде час, час и малко се пекат. За белия сос - запържвам две супени лъжици брашно и заливам със студено прясно мляко - 1 чаша или малко повече, да стане гъсто сосче. В купа разбивам яйце или две с две-три с. лъжици кисело мляко и добавям към соса с прясното мляко, разбърквам и доливам от водата, в която са се пекли пиперките. С получения вече по-рядък сос поливам пиперките в тавата, леко разклащам да се смеси с останалата в тавата вода и това е, отгоре малко магданоз. Нарочно сипвам повече вода, защото белият сос е много вкусен. Приготвени по тоя начин са ни по-вкусни, отколкото варени в тенджера и пак със същия сос. Peace

У нас тиквички,




арменски сладки,


масленки с мармалад


и кекс.


# 574
  • София
  • Мнения: 12 245
Лабрекс и при мен имаше и има и още тиквички с галета на фурна, моята е бърза и лесна.



Салати разни, безобразни, ама вкусни





Гръцка пикантно- лютичка разядка - ХТипити,  аз си я знам само Типити и винаги си я поръчвам когато съм там, те ме разбират когато я поръчам.



и върху горещи пресни картофи, много им върви, убиец е!



и последно един сладкиш  - Торта Тенерина с череши - Илиана Балканска. Много близо е до фъдж, страхотна е. На шега я започнах и сега ще я запиша, заслужава си.





Стига толкова, разбих се днес, но имах гости за вечеря. Ядоха постно и бяха повече от доволни .

Последна редакция: пн, 11 юни 2018, 02:23 от marchеva14

# 575
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 700
У нас - добруджанки

Бърза кафанска погача - рецепта на Ваня Джорджевич

И салата от червено цвекло, последното запазено от миналата година/голяма реколта имаше и се чудихме  какво да го правим, а тая година нищо не поникна #Cussing out/


marcheva би ли споделила как правиш тиквичките  Praynig

# 576
  • София
  • Мнения: 12 245
Тиквички с галета на фурна

http://recepti.gotvach.bg/r-75659-Тиквички_с_галета_на_фурна

# 577
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 700
Тиквички с галета на фурна

http://recepti.gotvach.bg/r-75659-Тиквички_с_галета_на_фурна
Благодаря  Hug

# 578
  • Мнения: 43 786
Моето руло от тиквички! Пепчо, чест и почитания! Не съм слагала брашно и нишесте.


И гарнитурката- печен бекон


# 579
  • София
  • Мнения: 15 846
Ребърца.



# 580
  • софия
  • Мнения: 2 463
Аз на това руло винаги слагам печени чушки, придава страхотна свежест. Така само с шунка и сирена си е тежко.

# 581
  • Мнения: 43 786
Нищо няма да сменям/добавям в рецептата. Първоначално и аз мислех да сложа печена червена чушка, но оригиналът ме спечели. Моето е и без чесън.

# 582
  • София
  • Мнения: 12 762
Ето този хляб изпекох на обяд, но съм започнала да го правя от вчера.

# 583
  • Плевен
  • Мнения: 614
У дома все още сме на малинова вълна- клафути с малини и купен сладолед с домашно малиново сорбе, целувки и малини.


# 584
  • София
  • Мнения: 15 846
Реване с карамелено мляко.



Общи условия

Активация на акаунт