Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 11

• 140 010
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Лабрекс, къде е Лабрекс,   newsm78  да ми подаде един кекс с извара и кисело мляко, нещо което не е много претенциозно, лесно и бързо. Благодаря! Чакам я.

# 601
Тукана съм, marchеva14, чета ви, гледам, облизвам се  Heart Eyes и ..........ви мисля хубавото Mr. Green, дет сте такива подстракателки, пък мен ме е налегнал световният мързел! И Добри с това пиле ориз, аз мога всеки ден да го ям, ама мм му се назлъндисва. Кекс само този с извара съм си харесала и него правя, ама е без кисело мляко: КЕКС С ИЗВАРА, разкошен! Peace

# 602
Жива и здрава да си, Лабрекс. Знаеш ли от кога я търся тази рецепта? Чудесна е.

# 603
  • София
Да дам и аз едно предложение за Непретенциозен сладкиш с извара и шоколад.

# 604
  • София-Младост
Не гладуваме и у нас, а трябва, но и това лято няма да е явно 
Снощи изравнявайки сладкиша "Тръбички с вишни", ненадейно свърши...а бях казала, че няма да ям. Но който е правил ще ме разбере Simple Smile

# 605
Привет на всички, при мeн - разхлаждащо, диетично и сладоледено.
Веган сладолед с авокадо и кафе
 Simple Smile

# 606
  • София
Благодаря, девойки, мили, Лабрекс и Ванчето. Стои една извара от много време, нищо ѝ няма щото си е запечатана,  в хладилника , или я изхвърлям или да забъркам нещо на онези сладки малки гладници, ще забъркам, записах подробно и двете ви. Много благодаря!! Довечера ще  забъркам едно от двете.  Hug Hug

Записах и на Ала-бала тръбичките и тях ще спретна, въпреки че е време да се спре с храната, глад ще ни мори.. Wink
На vanillla предложението е убийствено, но нямам такава бадемова сметана, ще трябва да отпадне като вариант, а ако ползвам нормална сметана няма да е веган, но и аз не си падам много, много по веган нещата.
Хайде, чаУ ви, продължавам да работя, уж.... Wink

# 607
  • ВАРНА
 Торта Павлова

# 608
Близо 2 седмици само ви следя. Невъзможно ми е да ви похваля всички, какви изкусители сте с тези ястия и как човек не трябва гладен да надниква тук Simple Smile
Марчева, помня назад четох, че си правила Базламите. Знаех си аз, че ако има някой човек, който да направи точно всичко както трябва да е, то това ще си ти. Виж аз как джаста-праста я карам, но се кефя на хората с търпение и внимание към всичко.

Иланг-иланг, чудна Павлова! Обожавам я тая лека торта! И той най-вече, защото бързо изчезва и не ѝ се чудим много, много ще можем ли да я изядем. Тия дни все ми изскача отнякъде вариант на Павлова и май скоро ще направя и аз, поне едно мини.

Аз имам за показване само една Лавандулова панакота с лимон и "мед" от глухарчета и едно пикантно азиатско ястие, баш като за мен, любител на черния дроб, и не само. Свински дроб с чушки, нахут и джинджифил - Dinaldalem

# 609
  • София
=......................
Марчева, помня назад четох, че си правила Базламите. Знаех си аз, че ако има някой човек, който да направи точно всичко както трябва да е, то това ще си ти. Виж аз как джаста-праста я карам, но се кефя на хората с търпение и внимание към всичко.
......................
Дааа, нали знаеш, че аз съм си крадла и де що видя нещо, което силно ми харесва и... откраднато е и пуснато е и съм посочила източник, всичко ми е наред. Заради теб отново ще ти я покажа, за да видиш как съм я докарала и на прекрасен цвят, вкус няма смисъл да се коментира, прекрасен,  ама това е защото ми писа да я печа на слаб котлон, иначе я хвърлях в тиганЯ на силен и каквото стане, бях много внимателна, но, аз продължавам в едно изречение, съседката отдолу, под мен дойде и каза, че ѝ излиза дим от гардероба и какво правя ?!? ... Mr. Green, не ми е ясно как стана това, въпреки че работеше абсорбера и по всички физични закони димът трябва да върви нагоре, но.. това е положението, дадох и две базлами и на нея да миряса, тя миряса и беше доволна и пита за още, ама няма повече.  Направо е жестока, базламата, не мога да спря с нея, затова повече - не! Много се яде, няма спирка.  Mr. Green

Скрит текст:
[/spoiler].

Сега е на дневен ред тази лавандулова панакота, всичко си имам като продукти, без такъв мед от глухарчета, това не ми е понятно какво е, не съм го опитвала. Само спомен ми дава за един научнофантастичен роман на Бредбъри, ама беше "Вино от глухарчета"  Joy

На Лабрекс и Ванчето благодаря за рецептите за Кек с извара и още си нещо. Сътворих един и по-малко от двете ви, нов модел се получи, ама е повече от прекрасен. Утре ще  го метна на кльощавите гладници, ще го ометат за секунди.

Кекс със сладкарска извара и кисело мляко ( + стафиди и шоколад и поръска от хубаво какао)

за мен , един Флан от тиквички и шунка - divina cocina

Разкош!

Всичко излезе в каре, не се връщам да го оправям, благодаря!

# 610
Леле, Марчева, убийствени неща си приготвила. Особено кексът така ме грабна по нощИте, че ми се дояде, ама само преглъщам. Имам една лидълска извара, много фина, ето къде ще я вложа.

# 611
  • София
Леле, Марчева, убийствени неща си приготвила. Особено кексът така ме грабна по нощИте, че ми се дояде, ама само преглъщам. Имам една лидълска извара, много фина, ето къде ще я вложа.
Тъй де, лидълската сладкарска извара съм ползвала,  онази от 1 кг, че не знаях за какво да я употребя, така си стоеше, днес я отворих, то било разкошен крем. Ако не ти е ясно нещо там погледни и започвай кейка, хубав, влажен, пухкав, за кафе е убиец.  Simple Smile

# 612
  • Калифорния, САЩ
   Набързо днес - малки гъбки в масло и пармезан и телешки кюфтенца с картофи и спанак. Салатата ще е розови домати с овче сирене.

# 613
Марчева, чудесно изглежда всичко! Simple Smile
За "меда" от глухарчета, не е нужно да е точно такъв. По рецепта на Христина Колева го правим = "Мед" от глухарчета. Има си своите ползи сладкото. Но може и с пчелен мед да се направи панакотата.

# 614

Ала-Балаbouquet, че ме подсети за тръбичките, много са ми любими! Heart Eyes
иланг-иланг, страхотна "Павлова"! Heart Eyes bouquet chef
Merelenda, как ѝ намери мястото на тая панакота, страхотна снимка е станала! bouquet chef

У нас фасулец направо от тенджерата,

пеп-4о-вите 3-лъжични крилца със сосче, без сосче....... Heart Eyes bouquet

и импровизиран десерт сладолед със сладко от смокини.

Общи условия

Активация на акаунт